Wiegel meest charismatische Nederlander

Hans Wiegel is de meest charismatische Nederlander. De VVD’er wordt gevolgd door PvdA’er Wim Kok. Dit blijkt uit onderzoek van Newcom Research & Consultancy. Dit onderzoek werd uitgevoerd in samenwerking met professor Seydel van de Universiteit Twente.

De eerste ondernemer die wordt genoemd is Jan Timmer. De oud Philips topman staat een plaats boven huidig premier Jan-Peter Balkenende, namelijk op de 43ste. Het is opvallend dat Timmer zo hoog in de lijst staat, omdat hij sinds het stoppen bij Philips eigenlijk totaal niet meer in het nieuws is geweest. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Anders Moberg, die helemaal niet in de lijst voorkomt. De topman van Ahold kwam het afgelopen jaar regelmatig in het nieuws door het schandaal binnen Ahold.

De hoogst geplaatste vrouw op de lijst is Prinses Maxima. De Prinses staat op de derde plaats, terwijl de vrouw die na haar komt, Wendy van Dijk, op de twaalfde plaats komt. De eerste topsporter die wordt genoemd is Johan Cruijff. Hij staat één plaatsje hoger dan Wendy van Dijk.