Pim Fortuyn zaal komt er toch

Arno en devzero hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Tweede Kamer krijgt alsnog een Pim Fortuyn-zaal. Dat heeft het bestuur van het parlement vandaag besloten.

Vorige week vrijdag lieten we jullie nog weten dat er in de Tweede Kamer een hoop tumult was. Het ging om de discussie omtrent de komst van de Pim Fortuyn-zaal in het gebouw van de Tweede Kamer. Zo was kamerlid Joost Eerdmans van mening dat de geestelijk vader van de Lijst Pim Fortuyn (LPF) 'een blijvende herinnering' verdient.

Omdat de discussie rondom de komst nogal stroef liep en er een negatief advies op tafel lag, riep Eerdmans alle Nederlanders op om een e-mail naar de Tweede Kamer te sturen. Dit uit protest tegen het advies van de kunstcommissie.

Eerdmans is verheugd over de beslissing, dat er toch een uitzondering wordt gemaakt voor de vermoorde politicus. Normaliter worden zalen niet genoemd naar politici, die nog nooit in de Tweede Kamer hebben gezeten. Eerdmans: "Er wordt een uitzondering gemaakt voor een uitzonderlijke man, die in een uitzonderlijke situatie is gestorven voor zijn idealen.." Eerdmans benadrukt dat de zaal tot in lengte van jaren zal blijven bestaan, ook als de LPF er niet meer zou zijn.