AEL: 'Moslims wacht onderdrukking''
In feite stelt Balkenende II allerlei racistische plannetjes op, zo stelde Marmouch: ''Allochtonen moeten zich in alle opzichten aanpassen aan de Nederlandse normen en waarden. We moeten alles vergeten wat we zijn: onze taal, onze cultuur, ons geloof''. Hij signaleert dat in Nederland met twee maten wordt gemeten als het om autochtone en allochtone bevolkingsgroepen gaat. ''Minister Verdonk wil ouders van Marokkaanse relschoppertjes straffen. Maar ik heb nog nooit gehoord dat ouders van Nederlandse voetbalhooligans worden aangepakt''. Volgens het AEL-bestuurslid zijn de Marokkaanse jongeren juist het slachtoffer van de Nederlanders en niet andersom: ''De politie treitert ze, zoekt ruzie met ze en agenten uiten hun frustraties op hen''.
Marmouch haalde ook fel uit naar allochtone woordvoerders van de moslimgemeenschap, die met de media praten. ''Ze likken naar boven en trappen naar onderen. Het zijn smeerlappen''. Het is volgens hem aan de media te wijten dat Nederlanders een negatief beeld hebben van allochtonen.
Abou Jahjah
Dat Nederland van allochtonen integratie eist is volgens AEL-voorman Abu Jahjah een ''racistische reflex''. Het past naar zijn mening in het beeld van de Europese blanke, christelijke beschaving, dat nog steeds de norm is in Nederland. ''Het stellen van die norm leidde uiteindelijk in Duitsland tot de Jodenvervolging. En als moslims niet oppassen staat hun hetzelfde te wachten. Europa haalde de gastarbeiders binnen. Zolang die nuttig zijn, worden ze getolereerd. Maar als dat niet langer het geval is, moeten ze weg''.
Dat wegmaken kan op drie manieren gebeuren, zo stelt Jahjah: '' De nazi-stijl, die velen in het verborgen koesteren; de Milosevic-achtige optie van deportatie en als derde de eis om te assimileren. Dat wil zeggen dat je de ander niet meer de ander laat zijn. Je maakt z'n taal en geloof kapot en je hebt geen last meer van hem. Alle drie de opties hebben maar één achtergrond: racisme''.
Uiteindelijk hoopt Jahjah op een politieke moslimpartij. Maar dat is slechts een middel op weg naar ''de volledige acceptatie van moslims'', aldus Jahjah. Christenen hebben niets te vrezen van de AEL volgens de AEL-leider: ''Het is aan christenen zelf om te bepalen welke plaats ze willen innemen in de samenleving. Wij komen op voor moslims, die in sommige steden bijna in de meerderheid zijn. Toch laten ze zich onderdrukken door een groep die bijna een minderheid is''.
In de hoofdstad van Marokko staat een grote christelijke kerk midden in het centrum, zo zei Jahjha. ''Dat gaat daar prima, dus hier ook. Wacht maar tot er hier de eerste moslimpremier is. Dan kunnen mensen met eigen ogen zien of een moslim echt onverdraagzaam is''.