Mabel ontkent verhouding met Bruinsma

JB80 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De verloofde van prins Friso, Mabel Wisse Smit, heeft geen verhouding gehad met de topcrimineel Klaas Bruisma. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst op verzoek van Smit laten weten na een verhaal in het Algemeen Dagblad.

"Mevrouw Wisse Smit heeft geen liefdesrelatie gehad met Klaas Bruinsma. Dit is haar reactie naar aanleiding van een publicatie in het Algemeen Dagblad van heden. Hierin wordt gesteld dat de verloofde van Prins Friso volgens een ex-lijfwacht van Bruinsma een maandenlange liefdesaffaire met de crimineel heeft gehad," aldus de RVD. "Dit zou blijken uit een interview van misdaadverslaggever Peter R. de Vries met deze lijfwacht, een zekere Charlie. Mevrouw Wisse Smit laat weten uit de naaste omgeving van de heer Bruinsma zich geen Charlie te kunnen herinneren."

Volgens de RVD vonden de contacten met de inmiddels vermoorde Bruinsma plaats in de studententijd van Smit en zou ze, nadat ze had ontdekt met wat voor praktijken hij zich bezighield, de contacten hebben beŰindigd. Het zou niet gaan om een zakelijke of intieme relatie.