Fons Spooren erkent schuld

SpoorenOud PSV-directeur Fons Spooren erkent dat hij moreel onjuist heeft gehandeld door seks te hebben met minderjarige schandknapen in het Eindhovense Anne Frankplantsoen. Dat zegt hij in een interview met dagblad De Telegraaf. Toch meent Spooren dat er maar één iemand is die hem daarvoor mag veroordelen: zijn vrouw.

De 39-jarige Spooren ontkent dat hij onveilige seks heeft gehad met de schandknapen toen hij wist dat hij HIV besmet was. Volgens Spooren ging hij tijdens de eerste dagen na zijn arrestatie op 13 mei jongstleden door een hel. ''Ik heb heel diep gezeten. Maar nu is er het gevoel dat ik langzaam maar zeker overeind krabbel. Ik ben sterk en strijdvaardig. En het allerbelangrijkste is dat mijn vrouw me niet heeft laten vallen''.

Het exclusieve interview met Spooren, die momenteel vastzit in het huis van bewaring in Roermond, verschijnt morgen in de Telegraaf. Daarin trekt hij het boetekleed aan. Spooren gaat uitvoerig in op zijn seksueel gedrag, geeft een reactie op de verdenkingen van justitie en haalt uit naar burgemeester Welschen van Eindhoven, die volgens Spooren een ''merkwaardige rol'' heeft gespeeld in de hele affaire.