Babyhandel in Italië en Oost-Europa

Hazuki herschreef voor ons het volgende bericht, waarvoor dank!

Bendes uit Albanië en de Oekraïne, die zich bezig houden met mensenhandel, verkopen nu ook de baby's van door hen bezeten prostituées. Deze praktijken vinden plaats in Oost-Europa en Italië, aldus The Observer. De bendes doen zich voor als legitieme adoptiebureaus en vragen aan de nieuwe ouders bedragen variërend van een paar honderd tot enkele duizenden euro's.

"Criminele groeperingen ontvoeren en transporteren vrouwen nu niet alleen meer om als sex-slavinnen te dienen, maar ook om hun baarmoeder te kunnen gebruiken voor het produceren van baby's voor de verkoop," aldus Cesare Lodeserto, een priester die werkzaam is bij het Regina Pacis klooster bij Lecce. Daar kunnen vrouwen die uit de sex-slavernij zijn ontsnapt terecht voor opvang.

Andere organisaties in de regio bevestigen zijn verhaal en hulpgroeperingen vrezen dat de kinderen die niet verkocht kunnen worden zullen eindigen als bedelaars of gebruikt zullen worden voor het oogsten van organen voor transplantatie.

Drie mannen en een vrouw uit de Oekraïne zijn inmiddels gearresteerd nadat zij een baby geveild hadden voor 350 euro, nog voordat deze geboren was. De kopers bleken echter Italiaanse undercoveragenten te zijn. De groep zal in het najaar worden berecht.