Festivalnieuws: Pinkpop, Lowlands, Dancepop

Pinkpop
De tourplannen van Linkin Park voor deze maand gaan niet door. Zanger Chester Bennington is namelijk opgenomen in het ziekenhuis van Los Angeles met ernstige buik- en rugklachten. Hierdoor gaat onder anderen het optreden op Pinkpop niet door. De organisatie van Pinkpop probeert Evanescence als vervanger aan te trekken. Queens of the Stone Age zal nu op de timeslot van Linkin' Park spelen.

Ook Sum 41 zal niet spelen in Landgraaf. Deryck Whibley heeft stemproblemen die zo ernstig zijn dat ook hij in het ziekenhuis is opgenomen. Hij mag minimaal twee weken niet praten. Voor Sum 41 is nog geen vervanger bekend.

Lowlands
De Lowlands organisatie heeft weer een aantal namen aan de line-up voor het festival van dit jaar toegevoegd: Sparta, Matthew Herbert Big Band, Geert van Thijn en The Blood Brothers. A Campingflight To Lowlands Paradise 2003 vindt plaats van 29 t/m 31 augustus.

Dancepop
6 en 7 september van dit jaar vindt de tweede editie van DancePop plaats in Elst. DancePop is een festival waar dance en pop samenkomen. De eerste bands en DJ's die op het festival zullen optreden zijn al bekend. Dj's; onder anderen: Laidback Luke, Mark van Dale, Remy, Marco V., Michel de Hey, Benny Rodrugues, Jean en Kevin Saunderson. Bands; onder anderen: Kane, Zuco 103, Relax, Kosheen, Intwine, Chicane en Di-Rect. Daarnaast zal Tom Rhodes, bekend van de Yorin-talkshow Kevin Masters, beide dagen vanuit de speciale Comedy Spielgeltent diverse collega stand-up comedians uit binnen- en buitenland aankondigen.

Binnenkort meer over DancePop op FOK!.