AEL-kopstuk blijft vastzitten

De voorlopige hechtenis van interim-bestuurslid Nabil Marmouch, van de Arabisch Europese Liga (AEL), is met 10 dagen verlengd. Dat bepaalde de rechter-commissaris vandaag in Almelo. Marmouch wordt samen met een ander verdacht van afpersing en diefstal met geweld. De verdachten, die eerder deze week werden opgepakt, zitten in alle beperkingen; wat onder meer betekent dat Marmouch alleen zijn advocaat mag spreken.

Het tv-programma Netwerk meldde eerder dat Marmouch verdacht werd van betrokkenheid bij de handel in gestolen laptops. Volgens justitie spelen gestolen computers een rol maar strekt de zaak zich breder uit.

Wat er precies gestolen is en wat voor soort geweld er gebruikt is, wil justitie niet zeggen.

De Volkskrant meldde gisteren echter dat Nabil Marmouch samen met zijn broertje Tariq vastzit vanwege een gewapende overval, die vorig jaar plaatsvond in Almelo. Bij een vestiging van McDonald's werd op 21 november 2002 een ondernemer uit Enschede overvallen. De 46-jarige man had afgesproken met een 'leverancier van laptops', aldus het persbericht van de politie destijds. De leverancier bleek een metgezel te hebben. Met de auto reden ze naar McDonald's. 'Nadat de ondernemer was uitgestapt, zette een van de mannen hem een pistool tegen zijn hoofd en dwong hem zijn geld af te geven.'

Volgens woordvoerder Elmaslouhi van AEL-Nederland is haar collega-bestuurslid maandag opgepakt, nadat ''op brute wijze de voordeur van zijn huis in Den Haag was geforceerd. Alles was overhoop gehaald''.