Simon Wiesenthal staakt zijn nazi-jacht

qltel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 94-jarige Nazi-jager Simon Wiesenthal staakt zijn jacht op nazi-misdadigers. Dat heeft hij in een interview met het Oostenrijkse blad Format gezegd. Volgens Wiesenthal is zijn werk voltooid. Hij wist de afgelopen vijftig jaar meer dan duizend gevluchte nazi's op te sporen.

"Ik heb de massamoordenaars gevonden waarnaar ik heb gezocht en ik heb ze allemaal overleefd. Mijn werk zit erop," aldus Wiesenthal. Hij begrijpt nog steeds niet dat er mensen zijn die de holocaust in twijfel trekken. "Het is erg moeilijk het publiek de ernst van de misdrijven van deze mensen te laten inzien."

Wiesenthal werd in 1908 geboren in een welgestelde joodse familie in Buczacz in het Oostenrijks-Hongaarse keizerrijk- dat tegenwoordig in Oekraďne ligt. Hij verhuisde naar Praag om daar een opleiding tot architect te volgen. Zijn studie werd onderbroken door de oorlog, die hij in werk- en concentratiekampen doorbracht.

Toen hij vrij was, ging hij in Neurenberg ontelbare documenten bestuderen om bewijsmateriaal te vinden dat hem naar nazi-misdadigers kon leiden.


Wiesenthal stopt op 94-jarige leeftijd met de jacht op nazi-misdadigers.