AEL wil op voorwaarde burgerpatrouilles stoppen

floyty had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Arabisch-Europese Liga (AEL) is bereid te stoppen met het volgen van de politie middels burgerpatrouilles in Antwerpen, op voorwaarde dat er in de stad een meldpunt tegen racisme komt. De tweede man van de AEL Azzuz zegt dat het wel moet gaan om een onafhankelijk functionerend meldpunt. ''Zoniet, dan gaan onze patrouilles gewoon verder'', aldus Azzuz.

De Antwerpse wethouder Grootjans (veiligheid) zegt dat het gemeentebestuur echter geen meldpunt gaat opzetten op wens van de AEL alleen. De AEL-burgerpatrouilles, die de politie controleren op racisme jegens allochtonen, kunnen op weinig sympathie rekenen in BelgiŽ. Gisteren zei overigens de Amsterdammer die de AEL in ons land wil gaan leiden dat hij ook in Nederland de politie middels patrouilles wil gaan volgen.

De Antwerpse procureur des Konings (officier van Justitie) Van Lijsebeth zei vandaag op de televisie dat AEL-voorman Abou Jahjah twee weken geleden werd opgepakt om nieuwe rellen in Antwerpen te voorkomen. Volgens hem is justitie daar ook in geslaagd. ''Na de aanhouding waren de rellen als bij toverslag beŽindigd''.