Antizwaartekracht-experiment herhaald door Tweakers

Onderzoek op het Wetenschap & Levensbeschouwings forum van The Gathering of Tweakers heeft aangetoond dat de "Lifter" die tieners in dit nieuwsbericht gebouwd zouden hebben geen fictie is.

Sceptisch als men is, werd het experiment herhaald door Xentric met deze bouwinstructies na een discussiestart in dit topic.

Het vliegende object heeft geen bewegende delen, motor of wat dan ook. Het vereist slechts een hoogspanning afkomstig uit een oude 14" monitor. Bij activering van de spanning stijgt het object door gedeeltelijk onbekende krachten op, gepaard met een zoemend geluid, bliksems, storende radio's en een penetrante ozon-geur.

Het object steeg niet direct na het bouwen op, door enkele fouten in het design. "Nadat ik de onderste rand losgepulkt, terug had gevouwen en afgeknipt had begonnen twee van de drie kanten op te stijgen bij de volgende test. Maar nog geen take-off, dammit..." zegt Xentric.
"Dus hij was te zwaar of kreeg niet genoeg vermogen van de oude 14" kleuren monitor die ik gebruikte. Maar na wat pielen met de bovenleiding merkte ik al snel dat die gerust iets lager kon en voor de zekerheid de onderste houten balkjes weggehaald en de drie poten iets ingekort om gewicht te besparen.
Daarna wilde hij wel opstijgen maar ging met stevige rukken van links naar rechts. Het leek erop dat de overlap tussen twee alufolie stroken niet echt super geleidend is en dus heb ik de (-) groundwire aan twee aluvlakken vastgezet zodat dit probleem opgelost was." vervolgt hij.

Zijn familie wou niet geloven dat het ding wilde vliegen. Zelf vindt hij het ook een zeer vreemd iets. "En je wil niet weten hoe het nu stinkt naar ozon hier in de woonkamer, bah bah... maar als je hem op ziet stijgen met een knetter hier en daar en daarna het zachte gezoem hoort, dan kan je bijna niet geloven dat het gewoon werkt. Heel wazig, net science fiction!".

Je kunt het webcam filmpje hier bekijken. Hier nog een testvlucht.