MDI gaat aangifte doen tegen Maroc.nl

Briefcase, Lupo, j0han, Slam, RaVeDaVe, Krisman, Raketman, ODF, thomas en Hig hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) gaat binnen enkele dagen aangifte doen tegen de website Maroc.nl. Volgens het MDI doet de site te weinig moeite antisemitische uitlatingen te voorkomen. "We hebben heel lang geduld gehad, maar daar komt nu een einde aan", aldus directeur R. Eissens van het MDI.

Het MDI heeft 'buitenproportioneel' veel meldingen binnengekregen over discriminerende uitlatingen op de site. De afgelopen vijf maanden zo'n zeventig, waar het MDI jaarlijks ongeveer achthonderd tot duizend meldingen binnenkrijgt. "Er waren bijzonder groffe bij, plaatjes van hakenkruizen en uitlatingen als 'alle joden de zee in'."

Reactie Maroc.nl
Mohammed el Aissati van Maroc.nl is verbaasd over de plannen van het MDI. Hij zegt dat Maroc.nl en het MDI helemaal niet van mening verschillen over de vraag welke uitingen wel of niet door de beugel kunnen. "Het probleem zit 'm in de snelheid waarmee we zaken recht zetten. We werken met vrijwilligers. Overdag zitten die op hun werk of op school. Dan kan het gebeuren dat een ongepaste reactie een tijdje blijft staan."

Het MDI meent echter dat de redactie van Maroc.nl de verzoeken om discriminerende uitlatingen te verwijderen niet, of veel te langzaam opvolgt. Bovendien worden volgens Eissens mensen die klagen in het merendeel van de gevallen onbeschoft behandeld: "Zij krijgen dan te horen dat ze zich beter door een psychiater kunnen laten behandelen."

Het MDI kondige vorige week al aan dat ze Nederlandse islamitische sites op internet scherp in de gaten houdt.