Rampoefening levert twee gewonden op

mikkey72 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een in scène gezette supportersrel in en om het stadion van de FC Volendam zijn gisteravond twee mensen lichtgewond geraakt. De twee gewonden zijn een 37-jarige man uit Purmerend en 15-jarige jongen uit Volendam. Tijdens de vechtpartij tussen de opgefokte supporters en de ME vergaten sommige dat het om een oefening ging.

Direct na de oefening hield de Burgermeester een persconferentie. "Die twee hebben het voor echt gespeeld", aldus de burgemeester. Van politiezijde werd meegedeeld dat het moeite kostte om tot de supporters te laten doordringen dat de gespeelde rel over was. "Dat is wel een keer of vijf omgeroepen, maar ze gingen gewoon door."

De oefening begon toen drie supporters het veld op renden en er prompt weer vanaf werden gehaald. Dat zorgde voor grote commotie op de tribunes, waarop besloten werd tot een schoonveegactie door de ME. Vervolgens werd een brandbom richting de businesstribune gegooid. Op dat moment ging het brandalarm af en werd de brandweer gewaarschuwd. Daarna gingen men naar buiten en werd er verder gegaan met 'rellen'. Na een kleine behandeling bij de EHBO kon de man uit Purmerend en de Volendamse jongen weer naar huis.