Man op een derde van wereldreis te voet

De 33-jarige Karl Bushby, een gewezen Britse soldaat, is aan een 12-jarige voettocht rond de wereld bezig en startte de 'langste wandeling ooit' vier jaar geleden in Chili. Gisteren meldde de Britse Daily Telegraph dat hij reeds een derde van zijn trip voltooid heeft.

Bushby krijgt van zijn vader en enkele privésponsors financiële steun voor zijn wereldreis. Hij overnacht veelal in een tent of in goedkope hotelletjes, om zo de kosten een beetje binnen de perken te houden. Hij droomt al vanaf zijn kindertijd om te voet de wereld rond te trekken. Hij zegt inspiratie te hebben opgedaan bij de noordpoolreiziger Sir Ranulph Fiennes.

De afgelopen vier jaar heeft hij zo'n 17.500 kilometer afgelegd. In die vier jaar trok hij al door Zuid- en Midden-Amerika en nu bevindt hij zich in de Verenigde Staten. Komende winter hoopt hij de Beringzee tussen Alaska en Siberië over te kunnen steken om van daaruit richting Azië te gaan, nog voordat hij weer voet op Europese bodem zet. Als het goed is komt hij omstreeks 2010 weer 'thuis' in Groot-Brittannië.