Prins Claus overgebracht naar het ziekenhuis

Smash, FormerlyKnownAs, morpheus_at_work en Abraracoucix hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Prins Claus is dinsdagmiddag weer overgebracht naar het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft bekendgemaakt dat het gaat om 'nader onderzoek'.

Prins Claus verbleef dit jaar al eerder in het AMC. Daar werd hij donderdag 5 september, vlak voor zijn verjaardag, uit ontslagen.

Na de troonrede heeft de voorzitter van de Eerste Kamer, Braks, tegen koningin Beatrix gezegd dat hij het nieuws over de prins volgt en wenste de koningin veel sterkte. Tijdens de rijtocht door Den Haag hebben ook veel mensen steun betuigd aan prins Claus.

Update 20:29 uur
Prins Claus ligt op de afdeling intensieve zorg en wordt beademd. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vanavond bekendgemaakt. De prins vertoont verschijnselen die mogelijk duiden op een infectie. Artsen noemden zijn toestand aan het begin van de avond stabiel.

Koningin Beatrix is even na half zes gearriveerd in het AMC. Beatrix was in gezelschap van prinses Laurentien. Beiden hebben hebben even na zeven uur het ziekenhuis weer verlaten.