Tom Green grote Golden Raspberry-winnaar

In Los Angeles zijn gisteren de winnaars bekendgemaakt van de Golden Raspberry, de prijs voor de slechte filmproductie van het jaar. Komiek Tom Green viel dit jaar flink in de prijzen, met zijn film Freddy Got Fingered verdiende hij een 'Razzie' in vijf categrorieën.

Green werd bekroond voor zijn mannelijke hoofdrol, de film, de regie en het scenario (beiden van zijn hand). Het slechtste filmkoppel waren Green en 'elk dier dat hij misbruikt heeft'. In de komedie speelt hij een talentloze sukkel die ervan droomt om beroemd te worden als tekenfilmtekenaar.

De Gouden Framboos voor de slechtste vrouwelijke hoofdrol ging naar Maria Carey. Zij speelde in de geflopte film Glitter een vrouw die in New York als zangeres aan de weg timmert en hoopt ooit nog met haar moeder herenigd te worden.

De 'winnaars' van de prijzen komen meestal niet opdagen bij de ceremonie. Tom Green wél, hij liet zich voorrijden in een witte Cadillac en rolde zijn eigen rode loper uit. Green verklaarde dat met het winnen van een Gouden Framboos een droom is uitgekomen.