Pim Fortuyn in de aanval

Draaitafeltje en mr_FOK hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Pim Fortuyn vindt het "te belachelijk en te gênant voor woorden" dat het kabinet afgelopen vrijdag tijdens de wekelijkse ministerraad een strategie heeft afgesproken om het paarse beleid beter over het voetlicht te brengen om zo het tij te keren. Daarmee opent Fortuyn rechtstreeks de aanval op premier Wim Kok na het door de minister-president aangekondigde kabinetsoffensief tegen de Rotterdamse politicus. Fortuyn zegt dat Kok na de afstraffing van de paarse partijen bij de gemeenteraadsverkiezingen de ministerraad als platform misbruikt om partijpolitiek te bedrijven.

Hij vindt dat Kok met zijn uitspraken na afloop van de ministerraad op zijn wekelijkse persconferentie veel te ver is gegaan. "Deze uitspraken mag je wel doen als politiek leider, maar niet als premier. Hij gaat hiermee tegen alle regels van het staatsrecht in."

Ook waarschuwt de Rotterdammer de PvdA dat Leefbaar Rotterdam bij de collegeonderhandelingen in de havenstad niet mag worden buitengesloten. "Als ze mij negeren dan is dat een minachting van de uitspraak van de kiezers. Dan zult u de rekening betalen op 15 mei. Ik pik dit niet."

Volgens Fortuyn zal zijn eventuele premierschap grote veranderingen brengen in Nederland, maar geen revolutie.