Mullah Omar is bereid zich over te geven

Lizardking had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Talibanleider mullah Omar is bereid zich over te geven als de Amerikanen hun bombardementen stopzetten. Een commandant van Talibanstrijders heeft dat donderdag verklaard, aldus Nasratullah Nasrat, een functionaris van de Afghaanse inlichtingendienst.

Talibancommandant Rayes Baghran zei dat tijdens een vergadering van lokale bestuurders (Shura) in de zuidelijke provincie Helmand. De Shura is bijeengeroepen om te voorkomen dat de zoektocht in het gebied naar strijders van de Taliban en al-Qaeda in een bloedbad uitmondt.

,,Rayes Baghran heeft donderdag beloofd mullah Omar over te zullen dragen en hij heeft ons verzekerd dat zijn strijders hun wapens zullen inleveren als de luchtaanvallen ophouden'', liet Nasrat vanuit Kabul weten.

De Talibanstrijders hebben zich verschanst in de bergen rond de plaats Baghran, ongeveer 100 kilometer ten noordwesten van Kandahar, en onderhandelen met lokale leiders over hun overgave. De Verenigde Staten hebben woensdag nog eens herhaald, dat als de Afghaanse autoriteiten Omar te pakken krijgen, zij hem aan Washington moeten uitleveren.