FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 3 januari 2002

Freddy Heineken (78) overleden

MijnheerMartin meldde ons het volgende:

Freddy Heineken, topman van de naar zijn familie vernoemde multinational / bierbrouwerij, is in zijn woning in Noordwijk overleden. Dat heeft het bedrijf vanavond bekendgemaakt.

Alfred Henry Heineken werd 4 november 1923 geboren in Amsterdam. In 1942 trad hij in dienst van de brouwerij die zijn grootvader in 1864 had opgericht. In de jaren erna hield zij zich vooral bezig met de marketing en reclame van het biermerk. "Was ik geen bierbrouwer, dan was ik reclameman geworden", zo zou Heineken ooit zeggen. Heineken was zelf bedenker van de slogan Heerlijk, Helder, Heineken.

Freddy Heineken en zijn chauffer Ab Doderer kwamen in 1983 wereldwijd in het nieuws toen ze werden ontvoerd. Het Heineken-concern heeft toen 35 miljoen gulden losgeld betaald voor hun vrijlating.

Heineken zou in april aftreden als voorzitter en gedelegeerd lid van de raad van beheer van Heineken Holding. Freddy Heineken werd 78 jaar.

AD begint met Web Awards

Semi-kwaliteitskrant het Algemeen Dagblad oriënteert zich meer en meer op het internet. Niet alleen heeft de krant onlangs een nieuwe website in gebruik genomen, ook breidde het AD de woensdageditie uit met een extra computerbijlage onder de naam "Punt.nl". Een vervolg hierop is een eigen publieksprijs voor websites: de AD Web Award.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door een zeskoppige vakjury, voorgezeten door AD-hoofdredacteur Oscar Garschagen. Zij kunnen kiezen uit 25 genomineerden, en die worden voorgedragen door bezoekers van de AD-site. Er zijn vijf categorieën: beste informatieve site, beste amusementssite, beste persoonlijke site, beste zakelijke site en beste zoekmachine.

De eerste editie van de Web Awards zal deze zomer zijn. Meer info vind je natuurlijk op AD.nl.

Mocht je de onweerstaanbare behoefte voelen om FOK! te nomineren; stuur dan dit mailtje.

Inbrekers belanden in vijver

Eddow had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee Amsterdamse jongens van 19 en 21 jaar zijn woensdagnacht na een inbraak in Breda in een vijver beland. Toen de twee na de inbraak met de buit huiswaards wilden keren, zagen ze achter zich ineens de politie verschijnen. In de haast reed het tweetal het park in, maar daar was geen zout gestrooid, en dus raakte hun auto door de gladheid in de slip, en vloog in de vijver.

De jongens konden zwemmend de kant bereiken. waar de politie hen op stond te wachten. De brandweer heeft de auto, eigendom van een van hun ouders, uit de vijver getakeld.

30 Maanden voor diamantendief

De 26-jarige D.P. stal vorig jaar augustus 8000 diamanten bij zijn werkgever Gassan Diamonds. Dat was praktisch de gehele voorraad van het bedrijf, met een inkoopwaarde van circa 6,8 miljoen euro. P. is veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf, zo meldden Eddow en The BOSschenaar ons vandaag.

Oorspronkelijk was tegen de man 4 jaar celstraf geëist. Hij had de diamanten verstopt in een magnetrondoos, waarmee hij op 4 augustus vorig jaar de deur uitstapte bij zijn Amsterdamse werkgever. Na een maand gaf hij zich aan en bekende de roof. Het grootste deel van de diamanten werd gevonden op de door hem aangewezen plaats.

P. had geen strafblad, en handelde uit geldnood. Het echtpaar dat de buit verborg en P. hielp het land uit te komen, is tot 240 uur werkstraf veroordeeld. Tegen hen was 1 jaar gevangenisstraf geëist.

Vaticaanstad-Euro's laten op zich wachten

De Paus en zijn mede-inwoners van Vaticaanstad zullen nog even met de vertrouwde lires moeten blijven betalen, want de Vaticaanse Euro's laten nog even op zich wachten.

De Euro's, voorzien van het portret van de paus, komen pas in de loop van de volgende maand in omloop, dat meldt Schumi ons via de newssubmit.

Volgens een woordvoerder van het Vaticaan zijn technische problemen de oorzaak voor de vertraagde invoering van de Vaticaanse euro waarvoor Italië verantwoordelijk is. Verwacht wordt dat de 670.000 Vaticaanse euro's die het staatje in omloop brengt snel 'vast' zullen komen te zitten bij verzamelaars.

Drugssmokkelaar overlijdt op toilet

Schumi had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 46-jarige Bulgaar is woensdag op Schiphol overleden aan een overdosis drugs. Schoonmaakpersoneel vond de man op het toilet. Bij sectie bleek donderdag dat een van de 33 bolletjes cocaïne in zijn lichaam was gescheurd en dit hem fataal was geworden.

De marechaussee en douane onderschepten de afgelopen jaren honderden bolletjesslikkers op Schiphol. De levensgevaarlijke smokkelmethode blijkt nog altijd populair. Sinds 1997 zijn, voor zover bekend, negen bolletjesslikkers overleden, aldus de marechaussee.

Mullah Omar is bereid zich over te geven

Lizardking had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Talibanleider mullah Omar is bereid zich over te geven als de Amerikanen hun bombardementen stopzetten. Een commandant van Talibanstrijders heeft dat donderdag verklaard, aldus Nasratullah Nasrat, een functionaris van de Afghaanse inlichtingendienst.

Talibancommandant Rayes Baghran zei dat tijdens een vergadering van lokale bestuurders (Shura) in de zuidelijke provincie Helmand. De Shura is bijeengeroepen om te voorkomen dat de zoektocht in het gebied naar strijders van de Taliban en al-Qaeda in een bloedbad uitmondt.

,,Rayes Baghran heeft donderdag beloofd mullah Omar over te zullen dragen en hij heeft ons verzekerd dat zijn strijders hun wapens zullen inleveren als de luchtaanvallen ophouden'', liet Nasrat vanuit Kabul weten.

De Talibanstrijders hebben zich verschanst in de bergen rond de plaats Baghran, ongeveer 100 kilometer ten noordwesten van Kandahar, en onderhandelen met lokale leiders over hun overgave. De Verenigde Staten hebben woensdag nog eens herhaald, dat als de Afghaanse autoriteiten Omar te pakken krijgen, zij hem aan Washington moeten uitleveren.

Anouk is 4 maanden zwanger

De platenmaatschappij van Anouk, Dino Music, heeft donderdag bevestigd dat de Haagse zangeres al vier maanden zwanger is.

De zangeres Anouk is zwanger en verwacht over vijf maanden haar eerste kind. Dat schrijft de Haagsche Courant vandaag. Vader is rapper, producer, componist en bassist The Anonymous Mis van de Rotterdamse band Postmen. Met hem woont ze samen in Rotterdam.

Anouk heeft in de komende maanden geen optredens in haar agenda staan. De woordvoerster van Dino weet niet of de zangeres, ondanks haar zwangerschap, binnenkort toch nog eens het podium beklimt. "Zeker is wel dat haar nieuwe album nog dit jaar uitkomt. Onduidelijk is nog welke titel die cd krijgt."

Hond Bill Clinton overleden

abraracourcix had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De hond van de voormalige Amerikaanse president Clinton, Buddy, is door een auto overreden. De labrador heeft het
niet overleefd. Het echtpaar Clinton heeft in een korte verklaring hun verdriet over het ongeluk uitgesproken.

Buddy was een trouwe kameraad geweest, aldus het paar. Het ongeval had plaats in de buurt van het nieuwe huis van de
Clintons in een voorstad van New York. Bill en Hillary, nu senator voor de staat New York, waren ten tijde van het ongeval niet thuis. Het is nog onduidelijk hoe de ex-bewoner van het Witte Huis de straat op is gekomen. De voormalige First Dog was veelvuldig te zien aan de zijde van Clinton toen deze nog president was.

Sneller over op euro's dan voorspeld

Het Nationaal Forum voor de introductie van de Euro dacht gisteren dat maximaal 30 procent van de Nederlanders in euro's zou betalen. Uit de laatste cijfers blijkt dat het maar liefst 65 procent is geworden.

Hiermee zijn we koploper in Europa. Uitgaande van een stijging van 15 procentpunt per dag zitten we volgens het Euroforum binnen een week aan de 75 procent.

Onze oosterburen doen de helft van de transacties al in euro's en de Italianen slechts 5 procent.

"Netelenbos moet ook opstappen"

Ryser had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voorzitter Schoonveld van de reizigersorganisatie ROVER is van mening dat ook de politiek verantwoordelijke voor de Nederlandse Spoorwegen, minister Tineke Netelenbos, moet opstappen.

Gisteren maakten NS-directeur Huisinga en de Raad van commissarissen van de NS bekend op te stappen bij het bedrijf.Ze waren er niet in geslaagd om vorig jaar
genoeg treinen op tijd te laten rijden.

Netelenbos stelt vandaag een nieuwe raad van commissarissen samen bij de NS. Rabobank-topman Wim Meijer wordt de nieuwe president-commissaris.Hij moet samen met de directie schoon schip bij de NS maken.

Charlotte Church wil geen pittige foto's zien

Getipt door Dennis via de newssubmit:

Het tiener-sopraantje Charlotte Church heeft via haar platenmaatschappij Sony Music een erotische site over haar van het web laten halen. De makers kozen eieren voor hun geld, Sony dreigde met een rechtzaak.

De door 'gewone' fans van de 15-jarige Charlotte ontdekte site bevatte gemonteerde naaktfoto's en licht erotisch getinte afbeeldingen van Charlotte Church.
,,Wij doen alles om Charlotte te beschermen'', aldus een woordvoerder dinsdag tegen de Britse omroep BBC.

De populaire tienersopraan lijkt het laatste jaar te veranderen van een schoolmeisje in een jonge vrouw die zich een meer modern imago aanmeet. Het tienertje uit Wales hierover: ,,Het is niet waar dat ik er meer sexy uit wil zien. Ik word gewoon ouder.''

Sinds haar ontdekking op 11-jarige leeftijd zou Church meer dan 19 miljoen euro verdiend hebben met haar stem. Ze heeft wereldwijd opgetreden, o.a. voor de ex-president Clinton en de paus. Met haar debuut-cd 'Voice of an Angel' werd de zangeres ook in Nederland populair.

Woudenberg ontslagen bij 3VO

newsmystery had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Woordvoerder B. Woudenberg van de verkeersveiligheidsorganisatie 3VO is uit zijn functie gezet. De organisatie acht deze stap noodzakelijk om het geschonden imago te herstellen.

In het tv-programma van misdaadreporter Peter R. de Vries werd vorige maand getoond hoe Woudenberg in zijn auto de maximumsnelheden fors overschreed. Hij reed onder meer 142 km/u waar 70 km/u toegestaan was.

3VO ontving daarop duizenden boze e-mails en brieven en is in een bestuursvergadering tot het besluit gekomen om Woudenberg te ontslaan. De organisatie zoekt nu vervangend werk voor Woudenberg, die naast woordvoerder ook de contactpersoon van 3VO met de politiek was.

Woudenberg zelf vertelde in het SBS6 programma overigens dat hij niets verkeerd had gedaan omdat hij achtervolgd werd.

Politieagente overleden bij ongeval

Saekerhett en psv hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een politieagente en een bestuurder van een personenwagen zijn donderdagmorgen bij een ongeval in Best om het leven gekomen.

Een automobilist die via de uitrijstrook een file wilde omzeilen, botste in volle vaart achterop een beschadigde auto. Deze wagen werd op dat moment door twee politieagenten naar de vluchtstrook geduwd.

De bestuurder van de inhalende auto kwam ter plekke om het leven. Een van de agenten overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen. De andere agent raakte bij de botsing gewond.

Varkens gekloond voor xenotransplantatie

Een bedrijf uit Virginia, VS meldt dat het met succes varkens heeft gekloond waarvan één van de twee genen is aangepast. Deze twee genen zorgen ervoor dat de organen door een mens afgestoten worden bij xenotransplantatie.

De vijf biggetjes werden in de kerstnacht geboren bij het bedrijf, PPL in Blacksburg, Virginia. De verantwoordelijke wetenschappers kloonden in 1997 al het schaap Dolly.

Xenotransplantatie, het gebruiken van dierlijke organen in het menselijk lichaam, biedt veel nieuwe mogelijkheden. Het kan dè oplossing zijn voor het enorme tekort aan donororganen.

PPL hoopt dat binnenkort ook een tweede varkensgen uitgeschakeld kan worden.

Australiërs vluchten strand op

Bewoners van de Australische badplaats Sussex Inlet, 190 km ten zuiden van Sydney, hebben de woensdag nacht op het strand doorgebracht om te ontsnappen aan de bosbranden. Ook verschillende dieren zoals kangoeroes en buidelratten zochten een veilig heenkomen op het strand.

Op het strand was het een drukte van jewelste omdat zeker duizenden inwoners naar het strand waren gevlucht. Zij werden in strandtenten of elders opgevangen.
Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen. In de badplaats gingen in ieder geval minimaal twaalf huizen in vlammen op.

Nieuwe XTC : De Potter-pil

In Australië hebben de drugshandelaren een nieuwe XTC-pil op de markt gebracht die naar Harry Potter verwijst, de held van de populaire kinderboekenserie. De handelaren willen hiermee de markt openbreken voor zeer jonge discogangers.

Op de witte tabletten staat een heks afgebeeld die voor de maan langs vliegt. Volgens de Australische Medical Association (AMA) bevatten de zogenoemde Harry Potter-pillen de amfetaminesoort MDMA, beter bekend als XTC.

AMA veroordeelde de fabricage van deze pillen omdat ze op deze wijze kinderen willen benaderen. ,,We praten het gebruik van illegale drugs zeker niet goed, maar wanneer dat wordt gecombineerd met stripfiguren of populaire figuren is dat schandelijk en erg laag'', aldus de zegsman.

"India stuurt niet aan op oorlog"

De Indiase premier Vajpayee stuurt niet aan op een oorlog met Pakistan, zegt hij zelf. Maar Vajpayee liet ook weten pas te willen praten met de Pakistaanse president Musharraf als het terrorisme is gestopt. Daarvoor overleg plegen met elkaar is volgens hem zinloos. De maatregelen die Pakistan tot nu toe heeft genomen tegen extremistische groeperingen in Kashmir noemt Vajpayee "vaag en waarschijnlijk onvoldoende".

In de grensregio is het afgelopen nacht opnieuw tot beschietingen gekomen tussen India en Pakistan. Daarbij zijn geen gewonden gevallen. De spanningen tussen de twee landen zijn hoog opgelopen na een aanslag op het Indiase parlement, enkele weken geleden.

De internationale gemeenschap maakt zich grote zorgen. De Amerikaanse president Bush heeft gisteravond over de dreigende oorlog gesproken met de Britse premier Blair. Die laatste is nu op weg naar het gebied voor een bemiddelingspoging. En de Pakistaanse president Musharraf brengt een bezoek aan bondgenoot China.

Lleyton Hewitt heeft waterpokken

De 20 jarige nummer 1 van de wereldranglijst bij de mannentennisers heeft de waterppokken. Lleyton Hewitt voelde zich tijdens de Hopman Cup (een gemengd toernooi voor landenteams) al ziek en zwak, maar won wel twee wedstrijden tegen zijn Argentijnse tegenstanders.

Bij medische tests bleek dat de tennisser simpelweg besmet was met de kinderziekte. Zijn vriendin Kim Clijsters, de Belgische top tennister heeft, gelukkig voor haar, nergens last van. Zij had namelijk wel de waterpokken al in haar jeugd gehad.

Hewitt reageerde laconiek toen hij bij de persconferentie de reden van zijn terugtrekking bekend maakte. Hij kwam als een volleerd acteur uit de bekende Chicken Tonight reclames de perszaal binnen.

Zijn deelname aan de Australian Open zal door de "chickenpox" niet in gevaar komen.

Gratis parkeren door euro

In verschillende gemeenten kun je je auto gratis kwijt deze maand. Een groot deel van de automaten is namelijk nog niet geschikt gemaakt voor de euro.

De meeste parkeerautomaten zijn dan wel aangepast, er zijn nog een aantal plekken waar dat niet is gebeurt en om de overlast te beperken laat de gemeente je gratis staan.

In Rotterdam kun je sinds 1 januari helemaal niet meer met muntgeld betalen, alleen nog met chipknip of mobiele telefoon. Daarom krijg je tot 14 januari geen boete bij niet betalen, maar een waarschuwing.

Taxi's
Een aanzienklijk deel van de taximeters is ook nog niet omgebouwd naar de nieuwe valuta.

Kapitale blunder
M113v meldde ons via de newssubmit dat de ING bank in Amersfoort gisteren nogal heeft geblunderd. Wie gister bij deze bank heeft gepint zal vandaag behoorlijk schrikken van zijn saldo. De ING schijnt perongeluk 100 keer zoveel dan gepint was te hebben afgeschreven. "Mijn bron heeft gister 200 Euro opgenomen en merkte dat vandaag 20.000 euro was afgeschreven!!" Wordt vast vervolgd.

Nieuw misdaadmagazine binnenkort te koop

In samenwerking met het weekblad Panorama begint Nederlands enige misdaadverslaggever Peter R. de Vries een eigen misdaadmagazine.

'Betrapt!' zal als kwartaalblad verschijnen, maar bij succes wordt de frequentie maandelijks. Het eerste nummer ligt op 24 januari in de winkels.

Het idee om een misdaadmagazine te beginnen kwam niet van De Vries zelf, maar van hoofdredacteur Hitzert van Panorama. Ondanks dat er geen marktonderzoek is uitgevoerd heeft Hitzert "het gevoel dat er wel degelijk een markt voor is".

In de eerste uitgave van 'Betrapt!' staat onder andere een interview met Al Pacino, de reconstructie van de moord op Ran Biemans en een verhaal over de tien jaar geleden spoorloos verdwenen Willeke Dost.

Peso en Dollar niet langer gekoppeld

Ruim tien jaar lang zorgde een koppeling tussen de koersen van de Amerikaanse dollar en de Argentijnse peso dat de inflatie in Argentinie binnen de perken bleef. Die periode is vanaf woensdag niet meer.
De nieuwe president van Argentinie, Eduardo Duhalde (nota bene de vijfde in twee weken tijd) , heeft bekend gemaakt dat hij de peso zal devalueren in een poging om het Argentijnse bedrijfsleven een betere positie op de wereld concurrentiemarkt te geven.

Tot nu toe lijkt de maatregel averechts te werken, aangezien veel buitenlandse investeerders aangegeven hebben dat zij hun werkzaamheden in Argentinie zullen stopzetten.

Clapton trouwt toch weer

De 56 jarige zanger/ songwriter/ gitarist is afgelopen nieuwjaarsdag getrouwd met de 25 jarige Amerikaanse Melia McEnry.
De huwelijksplechtigheid werd voltrokken in dezelfde kapel waar Clapton´s zoontje, die elf jaar geleden overleed, begraven ligt. Voor veel genodigden kwam het bericht van de trouwerij als donderslag bij heldere hemel, want de meesten hadden niet verwacht dat Clapton, na zijn huwelijk met Patti Boyd, ooit nog zou trouwen.

Oplagen Metro en Spits stijgen

De gratis kranten Metro en Spits hebben hun oplages het afgelopen jaar zien stijgen. De oplage van Spits was ruim een kwart meer exemplaren van de persen, Metro zegt twintig procent meer lezers te hebben verworven. Helaas zijn de getallen van Metro moeilijk te staven aangezien het Zweedse moederbedrijf van Metro traditioneel geen oplagecijfers bekend maakt.

Metro is van plan dit jaar nog meer lezers te bereiken. Het grootste speerpunt hierin wordt dat er ook kranten buiten NS-stations worden uitgedeeld.

Schumacher tot 2004 bij Ferrari

Michael Schumacher blijft nog zeker twee jaar bij het Italiaanse Ferrari. De Duitser wil zijn contract, dat in 2004 afloopt, gewoon uitdienen. Schumacher rijdt al sinds 1996 voor de Italiaanse renstal. Hij bezorgde het team de eerste constructeurstitel sinds 1983.

En dat was precies een van de redenen waarom Schumacher vijf jaar geleden voor Ferrari koos. Hij had ook kunnen kiezen voor Williams of McLaren, indertijd dè topteams in de Formule 1. "Maar ik koos voor de Italianen omdat ik daar iets kon opbouwen", aldus Schumacher.

Peres uit felle kritiek op Sharon

Kommaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Shimon Peres, de Israëlische minister van buitenlandse zaken, heeft openlijk kritiek geleverd op zijn premier, Ariel Sharon. Volgens Peres bestaat de versoepeling van de wegblokkades die Sharon aankondigde "alleen maar in woorden". Sharon zei vannacht toe zijn goede wil te tonen voor de komst van de Amerikaanse bemiddelaar Zinni. Volgens de Palestijnen blijkt dat uit niets.

Ook is Peres van mening dat Israël af moet van het standpunt dat pas na 7 dagen zonder enig geweld het Tenet-plan in werking treed. Peres wil al eerder beginnen met het stappenplan dat de Israël en de Palestijnen weer aan de tafel moet krijgen.

Man met vliegtuigje zaait paniek

Op nieuwjaarsdag heeft een piloot van een klein vliegtuigje de inwoners van de stad Boca Ratón in de Amerikaanse staat Florida de schrik van hun leven bezorgd, De man schreef met zijn vliegtuigje de tekst ,,God is groot'' in de lucht.

Veel mensen in Boca Ratón vreesden dat de boodschap een voorbode zou zijn van nieuwe aanslagen, omdat de tekst veel lijkt op ,,Allah is groot''. De geschrokken toeschouwers dachten daarbij meteen aan de aanslagen van 11 september. Een aantal verdachten van die aanslagen woonde in Boca Ratón, waar in oktober al het eerste geval van miltvuur werd geconstateerd.

Jerry Stevens, die het toestelletje bestuurde, verklaarde echter geen moslim te zijn, maar overtuigd katholiek. Hij schrijft naar eigen zeggen wel vaker religieuze boodschappen in de lucht en hij wilde met deze actie God eren aan het begin van het nieuwe jaar.

Vrouw doet afstand van haar eiland

De 24-jarige Waddinxveense Monique de Koning won eind vorig jaar bij YorinFm haar eigen eiland, gesitueerd in de Caribische zee bij Nicaragua.
Na enige bedenktijd doet De Koning nu vrijwillig afstand van haar eigen 'koninkrijkje'. De winnares heeft er goed over nagedacht en vindt het een te groot financieel risico om het eiland enigszins bewoonbaar te maken. Sowieso had de studente geen geld om het eiland, Frenchman Cave, per vliegtuig en boot te bereiken.

De investeringen om voorzieningen zoals licht en gas aan te laten leggen zijn voor De Koning te groot. Ze kiest er daarom voor om op het aanbod van Yorin, dat bij de eilandprijs inbegrepen zat, in te gaan: het droomeiland om te zetten in een andere mooie prijs. Wat het alternatief wordt, is nog niet bekend. De koopoptie op het eiland heeft Yorin inmiddels opgezegd.

Acht asielzoekers ontsnapt in Veenhuizen

Uit de gevangenis Groot Bankenbosch in Veenhuizen zijn tijdens de nacht van 31 december acht asielzoekers met geweld ontsnapt. Een bewaker werd in elkaar geslagen waardoor de gevangenen de sleutel konden bemachtigen.

Dat is woensdagmiddag bevestigd door het ministerie van Justitie in Den Haag. Eenmaal buiten de gevangenis gekomen klommen de asielzoekers over een hek. Het is nu alweer de derde keer dat uitgeprocedeerde asielzoekers uit Groot Bankenbosch ontsnappen. In november en december wisten ook al een aantal personen te vluchten.

Het gaat dit keer om asielzoekers die de toegang tot Nederland is ontzegd, aldus een woordvoerder van justitie. Het ministerie heeft teogezegd maatregelen te treffen tegen deze ontsnappingen.

Gevangenisopstand Brazilië eist veel levens

Bij een opstand in een gevangenis in de Braziliaanse stad Porto Velho zijn zeker 45 doden gevallen. Dit meldde de militaire politie die de controle over het complex heeft heroverd.

De opstand brak dinsdagavond laat (lokale tijd) uit nadat een ontsnappingspoging van tien gevangenen een dag eerder werd voorkomen. Daarbij zouden enkelen gevangenen een vuurgevecht hebben geleverd met bewakers.

Naar eigen zeggen heeft de militaire politie 45 stoffelijke overschotten gevonden op de binnenplaats en in verschillende cellen. Nog niet duidelijk is of er ook bewakers werden vastgehouden of zijn omgekomen. De aartsbisschop van Porto Velho heeft geprobeerd door bemiddeling een einde te maken aan de opstand. Hij kon bevestigen dat er zeker 45 doden zijn gevallen.
Een groep gevangenen zou een aantal andere gevangenen in gijzeling hebben genomen en verscheidene van hen hebben vermoord.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.