PKK is (nog) niet terroristisch

ealkaragoz@hotmail.com>Karagoz en Zwaluw hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Europese Unie heeft besloten om de PKK niet op de terreurlijst te zetten op deze lijst bevinden zich wel de ETA, Al Quaida, Islamitische Jihad en de IRA. De EU-landen hebben afgesproken om de lijst om de 6 maanden te evalueren. De PKK is wel verboden in Duitsland maar nog niet in Nederland. Bij een volgende evaluatie zou Nederland niet op voorhand tegen de plaatsing zijn.

Tweede-Kamerlid Verhagen (CDA) irriteert zich aan de terughoudendheid van Nederland als het gaat om de plaatsing van de terroristische PKK op de lijst. Het Tweede-Kamerlid Verhagen stelt dat Nederland daardoor "juist een extra aantrekkelijke vestigingsplaats voor terroristische organisaties wordt". Volgens hem zou het 'logisch' zijn dat Nederland evenals Duitsland alvast tot een verbod op de PKK overgaat.

De PKK, een voornamelijk Koerdische organisatie, streeft naar een onafhankelijk Koerdistan in Turkije. Hierbij wordt geweld absoluut niet geschuwd, volgens officiële cijfers zijn ze verantwoordelijk voor 30.000 doden.