Verkrachting baby in Zuid-Afrika

Nijntjuh had ons via de newssubmit het volgende te melden:

"De Zuid-Afrikaanse samenleving is ziek en heeft een moreel dieptepunt bereikt", aldus vice-president Jacob Zuma naar aanleiding van de verkrachting in Louisvale in de Kaap van een negen maanden jonge baby door zes mannen van 24 tot 66 jaar oud.

Het aantal toenemende verkrachtingen in Zuid-Afrika, van met name zeer jonge kinderen, is het gevolg van het aids-beleid van de regering, of beter gezegd. de regering heeft geen beleid op dit gebied. Zij draagt zelfs bij tot het behoud van de hardnekkige mythe die onder de met aids besmette inwoners heerst. De mythe houdt in dat je kan genezen als je met een maagd naar bed gaat. Met name president Thabo Mbeki's overtuiging dat aids niet door een virus maar door armoede wordt veroorzaakt, heeft een funeste uitwerking op de strijd tegen de verspreiding van aids

In 1994 werden in Zuid-Afrika 'slechts' 9000 gevallen van kindermishandeling, waaronder verkrachting, bij de politie aangemeld. Ter illustratie van de morele degeneratie sindsdien: tussen januari 2000 en juli 2001 werden 31.780 gevallen gerapporteerd, waaronder 16.000 verkrachtingen van kinderen van zeven jaar en jonger. Daarmee staat Zuid-Afrika aan de top in de wereld en dat is niet iets om trots op te zijn.
----
Mensen probeer wel nog netjes te blijven in de reacties hierop, ik begrijp dat het moeilijk is, maar beheers je zo veel mogelijk.