Vliegtuig crasht in Queens, New York

eldeejee en een heleboel anderen hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op CNN zijn beelden te zien van een 767 die in de wijk Queens is neergestort. Het is nog niet bekend of het een aanslag is, maar er staan vier gebouwen in brand. Amerika heeft alle vliegvelden direct gesloten. De wijk Queens ligt in de buurt van La Guardia Airport.

De diverse grote nieuwssites, zoals CNN en ABC News zijn onbereikbaar.Alle vliegvelden in New York zijn inmiddels gesloten.

Update 15:55

Het gaat waarschijnlijk om een Airbus 300 in plaats van een Boeiing 767 en dat zou betekenen dat het wel degelijk om een vertrekkend toestel van JFK gaat.
Het vliegtuig is neergestort te Rockaways nabij 122nd Street en Rockaway Beach Boulevard.

Update 16:00

Beurzen laten gelijk een scherpe daling zien, maar zijn nog afwachtend op het nieuws of dit om een terroristische aanslag of een ongeluk gaat. Een ooggetuige spreekt van een haperende motor die hij hoorde. Enkel de luchthavens van New York zijn gesloten. Het kan om een ongeluk gaan, maar men is nog niet zeker.Update 16:10

Er bevonden zich naar alle waarschijnlijkheid 246 passagiers en 9 bemanningsleden aan boord van de Airbus. De New Yorkse politie en brandweer probeert uit alle macht iedereen uit het gebied te evacueren wegens de sterke rookontwikkeling.
Ook bruggen zijn momenteel afgesloten omdat men vreest dat deze niet vrij gemaakt worden indien hulptroepen er overheen moeten.Update 16.16

De motor van de Airbus is eraf gevallen bij 17th street, het toestel zelf is neergestort bij 130th street. In principe zou een Airbus normaal moeten kunnen landen op ťťn motor. Een tweede ooggetuige hoorde een ontploffing voor het neerstortte. Twaalf gebouwen staan nu in brand.

Update 16:23

Het vliegtuig was op weg naar Santa Domingo in de Dominicaanse republiek. Onderstaande foto is ongeveer twee blokken van de crashsite. Aan de linkerkant is de rookontwikkeling te zien.

Update 16:55

Alle aanwijzingen wijzen op een ongeluk, volgens de FBI. Voorlopig gaan ze er niet van uit dat het een aanslag is.Update 17:00

Bovenstaande foto laat brokstukken zien van het vliegtuig. Naar alle waarschijnlijkheid is dit de motor die van het vliegtuig was afgevallen en op een garage en boot terecht kwam.

Update 17:06

Hierboven is de brand te zien alsmede een gedeelte van de romp die dwars over de straten van Queens ligt. Er zijn veel uitslaande branden in de wijk en de brandweer heeft inmiddels meer dan 44 wagens uit laten rukken.

Update 17:09

Ook het Empire State Building is ontruimd geweest naar aanleiding van de vliegtuigcrash. Inmiddels is het vliegruim weer vrijgegeven en mogen vliegtuigen weer landen en opstijgen.

Update 20:07

De Flight Data Recoder is inmiddels gevonden. Ari Fleisher, de woordvoerder van het Witte Huis verklaarde eerder dat er 'niets uitgesloten werd'. Burgemeester Rudy Giuliani van New York heeft de mensen opgeroepen om 'niet te gaan speculeren' over de ware toedracht van het ongeluk.

Updates door KingShakur & MrBig