Staatsloterij verkoopt verkeerde loten

E_Cartman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mensen die menen een winnend lot te hebben uit de Staatsloterij van afgelopen zaterdag, doen er goed aan hun lootje nog eens goed te bekijken, zo meldt het AD. Door een technische storing zijn zaterdag namelijk per ongeluk alleen loten verkocht voor de trekking van november.

De Staatsloterij kondigde de actie in paginagrote advertenties aan: loten voor de speciale oktobertrekking met jackpot van 2 miljoen euro te koop tot zaterdagmiddag twee uur. Niets bleek minder waar. Zaterdagmorgen rond negen uur werd de verkoop van de oktoberloten stilgelegd wegens een computerstoring. Deze storing duurde tot ťťn uur 's middags. In die tijd werden er alleen novemberloten verkocht in plaats van oktoberloten. Tussen ťťn en twee uur 's middags werden er wel weer oktoberloten verkocht.

Voor de groep mensen die dachten zaterdag een prijs te hebben gewonnen met een novemberlot, is de Staatsloterij duidelijk: "Pech. Wellicht dat in november weer een prijs op dat getal valt", aldus A. De Lange van de Staatsloterij tegen het AD. Om hoeveel loten het precies gaat is niet duidelijk.