300.000 bezoekers Wereldhavendagen

Ondanks het slechte weer hebben toch nog ongeveer 300.000 bezoekers de afgelopen drie dagen de Wereldhavendagen in Rotterdam bezocht. Dat maakte de organisatie zondag aan het eind van de middag bekend.

Dat zijn er niet veel minder dan andere jaren, ondanks het feit dat de 24e editie werd geteisterd door enorme regenbuien en storm. Door het weer moesten alleen zondag de demonstraties van marine en hulpdiensten, doorgaans publiekstrekkers van formaat, afgelast worden. Ook het nieuwe P&O-schip Pride of Rotterdam, dat zondagmiddag bij de Erasmusbrug te zien zou zijn, kon niet komen vanwege de harde wind. Een manoeuvre om het schip te keren zou door de harde wind te veel risico's met zich meebrengen.

De Wereldhavendagen worden gehouden in het centrum van Rotterdam, aan weerszijden van de Nieuwe Waterweg. Een tweede belangrijke locatie is op de landtong bij Rozenburg. Daarvandaan konden dit jaar onder andere excursies naar de stormvloedkering bij Hoek van Holland worden gemaakt. De Maeslantkering wordt ieder jaar vlak voor het stormseizoen op proef gesloten door Rijkswaterstaat. Dat gebeurde dit jaar voor de tweede keer tegelijkertijd met de Wereldhavendagen.