41 doden bij explosie speelhal in Tokyo

Bij een explosie en een brand in een speelhal op de derde verdieping van een druk uitgaanscentrum in Tokyo zijn zaterdagochtend vroeg 41 mensen omgekomen en tientallen mensen deels zwaar gewond geraakt, zo heeft de brandweer gemeld. Naar verwachting zal het aantal doden en slachtoffers nog verder oplopen. Over de oorzaak van de explosie is nog niets bekend.

De verdieping waar de explosie plaatsvond en de verdieping daarboven raakten na de explosie in brand. Bezoekers van de mahjongzaal sprongen van grote hoogte uit het gebouw op straat, aldus het persbureau Kyodo. Het gebouw in de wijk Kabukicho had slechts weinig ramen waardoor de slachtoffers nergens naar toe konden en door het vuur ingesloten raakten.

Ooggetuigen zeiden dat de explosie zich voordeed toen een personeelslid van de speelzaal de deur opendeed. Een getuige zei tegen de zender NHK dat de explosie veel weg had van een gasontploffing, maar de brandweer zei dat de oorzaak van de knal nog niet vaststaat.

In het gebouw waren meer speelzalen, restaurants en enkele seksbedrijven gevestigd. Kabukicho is een van de populairste uitgaanswijken van Tokyo.