'Zuip je zat' bij Groningse studenten

Groningse studentenverenigingen lappen het alcohol-ontmoedigingsbeleid, ingevoerd door het bestuur van de Rijks Universiteit Groningen nadat een jongen zich had dood gedronken tijdens zijn ontgroening, weer volledig aan hun laars. Groningse eerstejaars kunnen de komende week kiezen uit een aantal opmerkelijke wedstrijden waarbij alcohol een grote rol speelt.

In het pand van studentenvereniging Hendrik de Cock staat voor de nieuwelingen een 'piekuur' op het programma met onder andere het onderdeel 'Zuip je zat'. Voor de echte doordouwers is er het 'Rad van Drank', een wereldrecordpoging bierestafette en als dat nog niet genoeg is hebben de organisatoren nog het onderdeel 'zuipen kreng' in de aanbieding. Voor eerstejaars studenten die niet van alcohol houden zijn er alternatieve bezigheden.

Het alcohol-ontmoedigingsbeleid wordt als overdreven ervaren. "We zijn bewust van de gevaren van alcohol. Wat er vier jaar geleden is gebeurd leeft nog steeds. Mensen die dronken aan de bar zitten in onze sociëteit krijgen geen drank meer", liet een woordvoerster van Hendrik de Cock weten.