Na treinen nu ook alcohol stilgelegd

Zwaluw had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De NS gaat alle treinen tussen Rotterdam en Hoek van Holland droogleggen. Met dit rigoureuze, unieke alcoholverbod in het Nederlandse treinverkeer wil het spoorbedrijf een einde maken aan de voortdurende vechtpartijen, misdragingen en openbare dronkenschap op het traject.

Passagiers en NS-personeel op de Hoekse Lijn, beter bekend als rellenlijn, worden al jaren aan de lopende band geterroriseerd door groepen jongeren die onder invloed van zowel alcohol als drugs verkeren. Een van de beruchtste is een bende van enkele tientallen Antilliaanse jongemannen die er te pas en te onpas op los slaan.

"Met een alcoholverbod kunnen wij beter en sneller tegen relschoppers optreden", wist NS-woordvoerster F. Kraaijeveld te melden. "Bovendien zullen andere reizigers zich veiliger voelen. Veel passagiers vinden het uitermate angstig om met asociale, drinkende jongeren in een trein te moeten zitten."

Het alcoholverbod moet voor het eind van dit jaar van kracht zijn en wordt aangekondigd op borden in de stations en op de perrons in Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Hoek van Holland.

De zegsvrouw van de NS bevestigde gisteren dat de dood van de Vlaardingse student Daniel van Cotthem (17) anderhalf jaar geleden op een station in Vlaardingen doodgeslagen door dronken jongeren de invoering van dit verbod heeft versneld.