Proefproces tegen KLM over trombose

Jojogirl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Australisch advocatenkantoor begint namens drie passagiers een proefproces tegen een aantal luchtvaartmaatschappijen, onder meer de KLM. De passagiers claimen trombose te hebben gekregen door het vliegen. Ze willen schadevergoeding. Het advocatenkantoor Slater & Gordon behandelt de zaak. KLM heeft dit dinsdag bevestigd.

"De wetenschap rolt nog over straat over de vraag of vliegen trombose veroorzaakt of niet", zegt een woordvoerder van KLM. "Tot de tijd dat er onomstotelijk wetenschappelijk bewijs is, kan een rechter niets doen." KLM maakt zich geen grote zorgen over het proefproces.

Wel vindt de luchtvaartmaatschappij het van belang dat er een diepgaand onderzoek komt naar een eventueel verband tussen het ontstaan van bloedproppen (trombose) en vliegen. "We zijn nu al bezig passagiers te waarschuwen voor de gevaren van het lange stilzitten tijdens vluchten. Binnenkort zullen er ook waarschuwingen op onze tickets staan", zegt de KLM-woordvoerder. "De link tussen immobiliteit en trombose is er wel."