UPC en Casema: Hogere prijs voor kabeltv

De Consumentenbond is woedend op Casema en UPC. De twee kabelaars ieders hebben gisteren te kennen gegeven de prijs van kabeltelevisie met enkele guldens per maand te zullen verhogen om het geld te steken in digitale televisie.

"Dit kan absoluut niet", aldus een woordvoerder. "We zullen alles doen dat binnen onze mogelijkheden ligt om een dergelijke prijsverhoging tegen te houden. Normaal gesproken investeert een bedrijf eerst in een nieuw product en zet het daarna in de markt. De kabelbedrijven willen het andersom doen. Dat is te belachelijk voor woorden."

Een woordvoerder van UPC denkt echter dat een prijsverhoging nodig is omdat Nederland achterloopt bij andere Europese landen. "In andere landen krijgen klanten voor meer geld minder tv-zenders. In Nederland is een prijsverhoging nodig. Het extra geld steken we in digitale televisie."

Het zwaar verlieslijdende UPC denkt in het derde kwartaal van dit jaar de voor digitale tv nodige software op de markt te kunnen brengen. Casema is nog niet zo ver. Overigens moet staatssecretaris Van der Ploeg van Cultuur met een eventuele prijsverhoging instemmen.