Tik op het achterwerk mag één keer
Het oordeel van 's lands hoogste rechterlijke instantie heeft al direct geleid tot verontwaardigde reacties. Parlementslid Allesandra Mussolini sprak van een schande en van een aanslag op de waardigheid van de vrouw.
Het hof velde het oordeel in een zaak van een volksgezondheidsambtenaar. Hij zou de vrouw, bij hem in dienst, zelfs hebben gedreigd met ontslag als zij haar baas zou aangeven. Een rechtbank in Venetië had de man eerder veroordeeld tot achttien maanden cel. In hoger beroep werd hij vervolgens vrijgesproken, waarop het hof er aan te pas kwam. Dat oordeelde dat een geïsoleerde en plotselinge tik op de billen geen misdrijf is.
Het hof heeft een naam hoog te houden als het gaat om omstreden bepalingen. Zo viel vrouwelijk Italië al eerder over het hof heen, toen dit een oordeel velde in het zogenoemde jeansarrest. Een van verkrachting verdachte man werd vrijgesproken, omdat zijn slachtoffer in de ogen van het hof een te strakke spijkerbroek zou hebben gedragen. De rechters meenden dat de broek zo strak zat dat de vrouw wel actief meegeholpen moest hebben om seks mogelijk te maken.
Het hof boog zich ook al eens over het fenomeen voetjevrijen. In dit arrest zeiden de magistraten dat deze handeling niet als daad van seksuele intimidatie kan worden beschouwd, omdat er geen sprake is van lichamelijk contact.
Rare jongens, die Romeinen
(en JaNs bedankt voor de tip)