Harry Potter verfilmd

Goed nieuws voor alle fans. Het eerste boek over Harry Potter zal verfilmd worden.

Afgelopen dinsdag maakte Warner Bros. Pictures bekend dat ze het boek 'Harry Potter and the Sorcerer's Stone' zal verfilmen. Als regisseur is gekozen voor Chris Columbus, die naam maakte met kinderfilms als 'Home Alone', 'Mrs. Doubtfire' en 'The goonies'. Eerste kandidaat was lange tijd Steven Spielberg. Die kwam echter in conflict met de auteur en Warner over de keuze van de hoofdpersoon. Waar Spielberg voor een gevestigde naam koos (Haley Joel Osment uit 'The sixth sense'), wilden zij een onbekende Britse scholier als hoofdpersoon.

In 'The Sorcerer's Stone' wordt de jonge Harry Potter toegelaten op een tovenaarsschool. Daar maakt hij vrienden en leert de waarheid over de dood van zijn ouders, door toedoen van een kwade tovenaar.

Inmiddels zijn er wereldwijd al meer dan 30 miljoen boeken over Harry Potter verkocht. Ook is het in 35 talen vertaald.
Het nieuwe boek, dat pas in juli in de V.S. uitkomt, staat al bovenaan de verkooplijsten van Amazon.com door alle vooraf bestelde exemplaren. Overigens heeft de auteur J.K. Rowling al enige informatie vrijgegeven over het nieuwe boek. Harry zal hierin moeten omgaan met de dood van een van de sleutelfiguren uit de verhalen. Ook zullen meisjes een belangrijke rol gaan spelen,.

Zie voor een discussie over Harry Potter ook deze thread in het Literatuurforum.


Submitter:  Bron: <a href=http://entertainment.msn.com/news/eonline/0330/harry.asp target=_new>MSN entertainment</a>