FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


The Ghost Writer

Film

Wanneer de Britse ghostwriter The Ghost (McGregor) van zijn agent de opdracht krijgt de memoires van de Britse premier Adam Lang (Brosnan) te schrijven, lijkt dat voor hem de kans van zijn leven.

Naarmate de schrijver zich verder in de materie verdiept, ontdekt hij dat er ook een voorganger is geweest die de memoires zou schrijven... en dat die op mysterieuze wijze is verongelukt!
Er komen steeds meer aanwijzingen naar boven dat Lang ooit geheime banden met de CIA heeft gehad, en dat de vorige ghostwriter deze per ongeluk had ontdekt.

Als dan, als donderslag bij heldere hemel, de premier ervan wordt beschuldigd dat hij terroristen illegaal gevangen zou hebben genomen en aan de CIA zou hebben uitgeleverd, valt voor The Ghost ineens alles op zijn plaats. Heeft zijn voorganger wellicht verborgen informatie over de banden tussen Lang en de CIA in zijn manuscript achtergelaten? En zo ja, is The Ghost zijn leven dan nog wel zeker?

Voor deze film won regisseur Roman Polanski een Zilveren Beer voor Beste Regie op het Filmfestival van Berlijn. Deze kon de filmmaker niet zelf in ontvangst nemen, omdat hij op dat moment vastzat in Zwitserland.

Genre Drama, Thriller, Mysterie, Foreign
Regie Roman Polanski
Cast Ewan McGregor, Pierce Brosnan, Jon Bernthal, Kim Cattrall, Tim Preece, Nyasha Hatendi, Tom Wilkinson, Michael S. Ruscheinsky, Eben Young, Robert Seeliger, Timothy Hutton, Anna Botting, Olivia Williams, James Belushi, Jaymes Butler, Marianne Graffam, Angelique Fernandez, Daphne Alexander, Milton Welsh
Land van oorsprong Frankrijk:Duitsland:Verenigd Koninkrijk
Label R.P. Productions, France 2 Cinéma, Elfte Babelsberg Film
Releasejaar 2010
Bioscooprelease NL 20-05-2010
IMDB-score 7.2
Aantal stemmen IMDB 145398
Meer informatie FilmTotaal
Meer informatie FilmTotaal
Kijkwijzer Vanaf 9 jaarAngstGrof taalgebruik
User-waardering 7.2
Aantal stemmen18
Verdeling van de stemmen
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
©FOK.nl e.a.