FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Bruno Senna

Formule 1 Coureur

Bruno Senna is een neef van de Formule 1-legende Ayrton Senna en is net als zijn oom actief in de autosport. Senna werd al vroeg in zijn jeugd betrokken bij de race-activiteiten van zijn oom en stond al op vier jarige leeftijd langs de baan te kijken hoe zijn oom aan het racen was. In 2004 was hij aanwezig bij de herdenking van de fatale crash van zijn oom op het circuit van Imola. Tijdens deze herdenking wist het racevirus de jonge Braziliaan pas echt te pakken.

Vanaf 2005 reed de Braziliaan in diverse klasses. Hij nam in dat jaar deel aan de Britse Formula BMW, Formule Renault en het Britse Formule 3 kampioenschap. Ook in het jaar daarop naam hij deel aan het Britse Formule 3 kampioenschap en reed hij in de F3 support race tijdens de 2006 Formule 1 Grand Prix van Australië. Dankzij zijn goede prestaties wist hij een plaatsje in de GP2 te bemachtigen voor 2007. Uiteindelijk weet hij in 2008 op de tweede plaats te eindigen in het GP2-kampioenschap achter Giorgio Pantano.

In 2009 maakt Senna een tijdelijk overstap van de single seaters naar de LM-bolides en neemt hij deel aan de Le Mans Series in een team met Stéphane Ortelli en Tiago Monteiro. Het team weet hierbij derde te worden in het kampioenschap. In 2010 weet Senna een stoeltje te bemachtigen in de Formule 1 voor het team van HRT F1. Eerder was hij dichtbij een stoeltje bij het team van Honda, maar toen de autofabrikant zich terugtrok uit de Formule 1 viel hij buiten de boot.

Nationaliteit Braziliaans
Geboortedatum 15-10-1983
Team Hispania Racing F1 Team
Vorige teams Geen
Aantal gereden GP's 14
Meer informatie Bruno Senna
User-waardering 3.0
Aantal stemmen16
Verdeling van de stemmen
Laatste reviews en specials
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
©FOK.nl e.a.