Je hebt trainers en je hebt coaches ...

Je hebt trainers en je hebt coaches. Trainers zijn als Wiel Coerver. Die spelers het kappen en draaien aanleerden. Frans Thijssen werd er voetballer van het jaar door in Engeland. Jantje Peters international in Nederland. De beste wedstrijd die Oranje ooit speelde was met Jantje op het middenveld. Engeland-Nederland. Cruijffie schitterde dankzij Jantje. Op het magische gras van Wembley. 0-2. Kees van Kooten werd als spits op z'n 35ste nog international.

Je hebt ook coaches. Die hebben het over systemen en taakopbouw. Zelf amper een bal vooruit kunnen trappen en bondscoach worden. Advocaat is de exponent. Die kreeg zelfs Gullit uit het Nederlands elftal op het WK-94. Hij kwam triomferend van de trap af, met de cactussen in de hand. Mooi zevende geworden op het WK 94. Marco kon niet kiezen, deze kleine man wel. Wat een voorhoede zou het zijn geweest; Bergkamp, Van Basten, Gullit.

De trainer die momenteel zegt dat AZ betere spelers heeft dan Feyenoord. Die triomfantelijk om zich heen kijkt. Na een vreemde 5-0 overwinning tegen Willem 2. De echte Willem, zal krom hebben gelegen. Die ging voor het succes met mooi voetbal. Dick zal het worst wezen. De man die Arjen Robben wisselde op zijn hoogtepunt. Had 'De Kromme' maar geslagen. Ik huil en lach met Petrovic mee. Dick Advocaat zou blij moeten zijn assistent van Petrovic te zijn.

Plots is Advocaat een troetelbeer in Veronica Inside. Nu is juist het moment om hem neer te zetten als geldmachine, met alleen semi-succes bij geldclubs. Glasgow Rangers stelt niks voor. De miljoenen van Zenith zijn wel aan hem besteed. Had ik het al over Beenhakker gehad? Dan zou de column te lang worden.