Het einde van de tvp

Het zat er natuurlijk al aan te komen, maar toch komt het als een schok. De tvp gaat te vroeg van ons heen. Het is tijd om afscheid te nemen van de terugvindpost. Een zielig knopje neemt nu zijn plaats in.

De tvp zal een groot gemis zijn voor de forumfans. Bij langdurige topics zag je hem altijd stralen. De meeste forumfipo’s bestaan immers uit tvp’s. Het was zo fijn om te zien welke FOK!kers nog altijd trouw meelazen als deel 328 van een onderwerp werd geboren. Een hele rij aan tvp’s van users die je nog nooit iets had zien zeggen, maar die blijkbaar toch iedere keer weer meelazen. Nu we afscheid van deze functie moeten nemen, zullen de zwijgende lezers geheel anoniem worden. Het simpele knopje “volg topic” bij het reactieveld biedt een veilige uitweg om de verlegen lezers te laten zwijgen. Daar gaat de sociale controle. “Jooow, ik zie je altijd tvp’en, maar je zegt nooit wat. Wat vind jij nou van dit onderwerp?” Weg datingkansen. “Je plaatst altijd van die sexy tvp’s. Neuken?”

In ons geheimzinnige columnistenoverleguithoekje dient de tvp voor een persoonlijke invalshoek. Zo waren jullie trouwe columnisten het afgelopen jaar met heel veel dingen bezig. Ze hebben leuke dagen gehad met Te Veel Plezier dit weekend, in het lenteweer Terug van Poedeluitlaten thuis op de bank ploffen, Terug Van Poenverdienen geeft een lekker gevoel, Tassen Vol Pepernoten hebben prima gesmaakt en soms waren er zelfs nog Terug Vind Pepernoten. Terug Van het Polsstokhoogspringen werden columnisten verblijd met de Tieten Van Patries, een echt Trosje Voluptueuze Prammen. En nu de zomervakantie voor de deur staat, was een columnist Tevens Vakantie Plannend met Tenen Vol Paradijszand in Katwijk aan Zee, waarin natuurlijk Tijd Voor Pret was met een dagje zeilen.

Een andere persoonlijke blik in het columntopic leert dat de FOK!columnisten veel van eten houden. Ik hoop dat de TussenVoegPasta, Tas Vol Paling, TwaalfVingerige Parmaham, het Typen Voor Pralines en de Tosti Van Papa goed hebben gesmaakt. De Tas Vol Pinksterboodschappen leidde tot een Tafel Vol Prachtgerechten met een prachtig tafelliedje; één, twee drie vier, toetje van, toetje van, één, twee, drie vier, Toetje Van Papier. Zo nu en dan ging het ook mis aan tafel. Na het Terugbrengen Vanwege Patatvoorkeur zijn er ook nog eens Te Veel Pannenkoeken gegeten. Dat leidde weer tot Tering Veel Poepen. En zo kregen we Tering Vieze Platforms in onze topics. Gelukkig was het dan weer snel Tiet Veurn Pafke en kwam het toch weer goed.

Maar ook columnisten hebben wel eens een slechte dag. Soms staat er Treurig Veel Post met schrijnende berichten. Sinds iemand de Tampax inbrenghuls had ontdekt, zei hij: “Voor mij geen o.b. meer Please! En na Te Vroeg uit Bed te zijn gegaan (de p wilde wat moeilijk vanwege een verkoudheid), was het Tijd Voor Poetsen. Bij de tandarts was het niet altijd een pretje, maar soms ging het toch nog goed. Terug Van Pijnlijkesmoeldiewonderbaarlijksnelgeneestzonderveelnapijnmeer, werd het een Totaal Verliefd Probleemgeval, want TV-Presentator Twan Van Peperstraten bleek toch wat onbereikbaar. En tijdens die hele dag werkte het weer ook niet mee. ‘Tregende Voornamelijk Pijpenstelen.

Zo nu en dan waren de columnisten ook nog bezig met de actualiteiten. De sporthoek had het druk. Twente Verdiende de Periodetitel en het was een Treurig Verlies voor de Patriots. In het Topic Vol Politiek was er Trammelant Voor de Premier, maar de Taai Volhoudende jan Peter sloeg zich erdoorheen. Verder was er het afgelopen jaar nog wat Tunnelvisie Van Politieagenten in een aantal zaken, waardoor mensen onterecht vastzaten. Treuzelende VliegtuigPiloten waren de oorzaak van een tragedie. Met TreinVertragingsPoeder was het een zware winter. Maar er was ook goed nieuws met de TMF-Award Voor PeterrrrrrrrdeVries.

Het mag inmiddels wel duidelijk zijn. Tvp, we gaan je ten zeerste missen. Wat moeten we nu zonder deze mooie drie letters? Zomaar op zo’n dom “volg topic” knopje klikken voelt niet écht. Het voelt zo onpersoonlijk. Zouden we nu steeds een inhoudelijke reactie moeten verzinnen als we gezien willen worden bij een topic? Pfoe, stel je eens voor zeg. Een inhoudelijke reactie is soms echt te veel gevraagd.

Daarom nemen we nu eerbiedig afscheid van de terugvindpost. De moderators zullen hem de komende tijd flink veel wissen op het forum, maar uit het oog is niet uit het hart. Over zes jaren zullen wij als oudgedienden de herinnering in stand houden. Wij zullen eens aan de nieuwe generaties uitleggen wat de tvp was. Het zal warme herinneringen naar boven halen. “Die goeie oude tijd, weet je nog? FOK! was toen nog iets analoger opgebouwd dan nu, de lay-out is snoezig om terug te zien, en de tvp… Ja, die verdient een eigen standbeeld. Het is Tijd Voor een Plakkaat!