Rare dag en weer ochtendspits...

Mijn dag vandaag is er eentje die nu al met stip op 1 staat voor het jaar en waar ik niet veel dagen overheen zie ik er niet komen.
Ik als "simpele boerenjongen" heb mijn ogen uit gekeken.
Heb zelfs Fabiola mogen ontmoeten ergens in amsterdam.

En dan vanmorgen(omdat ik de laatste trein gemist had) Voor het eerst sinds ik naar engeland ben gegaan heb ik de nachtmerrie van menig forens weer eens meegemaakt. Een hectische ochtenspits. 7.00 stond ik op Amsterdam CS met een grote bak koffie in mijn hand. Verdwaasd keek ik een beetje om mij heen. Er waren om dat tijdstip mijns inziens al veels te veel mensen wakker. En sommige van die mensen liepen te rennen . 7.00 op maandagochtend en sommige mensen hadden al zo'n haast dat ze langs me heen kwamen rennen om in een trein te stappen die pas om 7.05 weggaat.

Glimlachend stak ik nog een kameel en stapte in mijn trein die om 7.02 vertrok. Verbaasd over de stroom reizigers die ook na mij nog dat treinstel inkwamen. 7.05 in de morgen en de mensheid speelt sardientje.

Iemand pakt zijn telefoon en gaat vol overtuiging zeggen dat ze in de rechtsreekse trein naar rotterdam zit. Lief zoals ik wel eens kan zijn heb ik haar verteld dat ze in de trein naar eindhoven via utrecht zat. Was geen goed idee ik werd in opperste verbazing aangekeken. HIJ ZEI WAT TEGEN MIJ. Schijnbaar heb ik hiermee een ongeschreven regel mee overtreden maar ze was wel dankbaar en stapte uit de trein.

Vervolgens heb ik me wederom verbaasd over de kwalitatief slecht uitgevoerde impressie van sardientjes van sommige mensen. Naar buiten kijken kon ik niet aangezien het zo'n foute dubbeldekker was waar ik al misselijk word als ik eraan denk om iedere boom vervormt langs te zien komen.

Eenmaal aangekomen op Utrecht moest ik nog even overstappen op de trein naar Woerden om toch nog op een redelijke tijd op mijn werk te verschijnen. Daar mocht ik heel leuk nog een kwartier wachten op mijn trein. Met een verse bak koffie in mijn hand en 2 redbull voor later in mijn jaszak heb ik het geheel nog eens aangekeken.

1 ding viel mij op. Als er een beroep is waarvan je weet dat je collega's bent op een overvol station is het wel soldaat. Er stonden er op het perron tegenover mij 4 elkaar te negeren. 2 mannen 2 vrouwen. Opgesteld alsof elk moment de commandant langs kon komen voor de inspectie. Alleen wel met in de diepte 5 meter ertussen maar vanaf mijn oogpunt leek het een bewust gevormde lijn.

Grinnikend heb ik daarna een oud collega langs zien komen die zo mogelijk nu nog triestere stropdassen draagt.
Ik heb een 2erangs voetballertje langs zien komen maar je moet me niet vragen hoe hij heet.

Waarom ik dit vertel ? Weet ik niet ik probeer wakker te blijven achter mijn PC tot mijn 1e redbull van de dag inkickt.

Ik wens jullie allemaal een prettige maandag en tot later