FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 7 januari 2002

Huisarts met zwaailicht beboet

BaggettMan en Newsbie hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een huisarts uit Venlo is zondagavond op de bon geslingerd tijdens een spoedrit naar een hartpatiënt. Dit terwijl de man zwaailicht voerde.

Volgens de agenten, die de man op heterdaad betrapten, reed hij enkele malen door rood en reed hij te snel binnen en buiten de bebouwde kom.

De huisarts zei dat er sprake was van een levensbedreigende situatie en dat hij tevens een oranje zwaailicht gebruikte. De politie antwoordde hierop dat een oranje zwaailicht geen functie heeft. Huisartsen krijgen met zwaailichten geen ontheffing, dat geldt alleen voor hulpdiensten.

Gelukkig hebben de agenten gewacht met de aanhouding na het uitvoeren van reanimatie op de hartpatient.

Vaticaan: "buitenaards leven waarschijnlijk"

Tomsworld had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kijkers van de X-Files wisten het al wel, maar het Vaticaan is er nu ook achter. De Vaticaanse hoofdastronoom George Coyne acht buitenaards leven namelijk "waarschijnlijk".

Hij is van mening dat een mogelijke ontdekking van heelalgenoten niet noodzakelijk in strijd met de leerstellingen van de katholieke kerk vindt. In een interview met 'Il Corriere della Sera' stelt de 68-jarige Amerikaan dat "het universum zo groot is dat het dom zou zijn te geloven dat we een uitzondering zijn". Het wetenschappelijke bewijs voor leven buiten onze dampkring groeit, zegt de professor. "Wanneer we ons voorstellen dat er ander leven bestaat, bewijst dit dat God op een andere plaats heeft herhaald wat op Aarde is gebeurd", aldus Coyne. "Maar als een intelligent buitenaards wezen mij komt vertellen dat zijn volk gered is door God die daartoe zijn enige zoon stuurde, zou ik me toch afvragen hoe die 'enige' zoon op verschillende plaatsen kon zijn".

F1: de eerste tests zijn alweer geweest

De eerste testsessies zijn weer geweest voor de Formule 1. Deze morgen begonnen namelijk 4 teams aan een testsessie in Barcelona, deze teams waren Williams, McLaren, BAR en Jaguar.

David Coulthard had voor zichzelf een primeurtje: het was de eerste keer dat hij een McLaren bestuurde die op Michelin banden stond. Hij zette hiermee een tweede tijd neer. Hieronder een overzicht van de tijden die vanochtend gereden zijn, kan je vinden op Raceplanet

Cast 'Friends' eist nog meer geld

Het is nog steeds niet duidelijk of de inmiddels aardig uitgemolken maar nog altijd populaire tv-serie Friends een negende seizoen in gaat. In oktober vorig jaar was bekend dat de laatste aflevering van het achtste seizoen was opgenomen.

Direct daarna werden er besprekingen gevoerd met de Friends-sterren voor het volgende seizoen, waarvoor ze dezelfde som geld zouden krijgen. Wel zouden er minder afleveringen worden opgenomen zodat de acteurs meer tijd over zouden houden voor zichzelf.

De cast vindt het bedrag van ruim $750.000,- per aflevering echter te weinig en onderhandelt nu over een salaris van 1 miljoen dollar per aflevering. NBC geeft weinig gehoor aan de wens om de salarissen te verhogen. Als zowel NBC als de zes vrienden bij hun standpunt blijven, is de toekomst dus erg onzeker. Volgens Yorin komen dit soort zaakjes in de States echter meestal wel goed.

Euro nieuwsflitsje

De euro is niet overal zo makkelijk ingevoerd dat blijkt uit een staking van het grootste gedeelte van het bankpersoneel in Italië. Zij zeggen dat dat is vanwege zogenaamde "euro-stress". De eigenlijk reden is het trage verloop van de CAO-onderhandelingen. De meeste banken in Italië zijn dus vandaag gesloten en ook veel geldautomaten laten het afweten. Morgen zal het bankpersoneel weer gewoon aan de slag gaan.

In Italië wordt nog altijd zeer veel met lires betaald. Winkeliers klagen over een gebrek aan kleine coupures. Dit in tegenstelling tot de andere eurolanden. Daar is alleen al afgelopen zaterdag driekwart van de boodschappen in euroland betaald met de nieuwe Europese munt. Dat heeft de Europese Commissie bekendgemaakt.

Moeder en dochters op straat gezet

BaggettMan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Iraanse moeder en haar twee dochters worden alsnog uit het asielzoekers-centrum in Dronten gezet. De uitzetting was uitgesteld omdat de politie niet genoeg mankracht had vanwege de invoering van de euro. Die mankracht is nodig om te kunnen optreden tegen een actiegroep die zich verzet tegen de uitzetting van de drie.

Vanochtend waren er al 50 betogers op de been bij het asielzoekers-centrum. De actiegroep komt voort uit de scholengemeenschap die bezocht wordt door de twee dochters.

SBS-beelden Woudenberg bewijzen niets

De beelden waarop te zien is dat 3VO-voorlichter Woudenberg te hard reed, kunnen niet worden gebruikt als bewijsmateriaal. Dat schrijft landelijk verkeersofficier van jusititie Koos Spee op de site van het Openbaar Ministerie. Daarom wordt Woudenberg niet vervolgd wegens veel te hard rijden. De ex-3VO-woordvoerder lijdt echter wel schade.

Peter R. de Vries, in wiens programma de snelheidsovertreding van Woudenberg werd vastgelegd, vindt het "oprecht sneu" dat Woudenberg z'n baan is kwijtgeraakt door de affaire. "Woudenberg is niet gesneuveld op de snelweg, maar toen hij achteraf zijn reactie gaf", aldus De Vries. "Dat leek helemaal nergens op. Al die goedpraterij en dat liegen, daar trapt de burgerij niet in. Hij kwam aan met het verhaal dat het allemaal door een hartinfarct zou komen. En dat je niemand meer kan vertrouwen na de aanslagen van 11 september. Nou ja! Van een professionele organisatie als 3VO verwacht je niet van dit soort smoezen."

"We vinden vast wel weer een mooie plek voor Bert binnen onze club. Alleen niet meer in de voorhoede," zo zegt 3VO-voorzitter Van Der Doef. De organisatie is Woudenberg erg dankbaar, maar ze "konden niet anders," aldus de voorzitter. "Ik geloof dat hij echt angst heeft gevoeld toen hij werd achtervolgd. Maar daar heeft het publiek geen boodschap aan. Zulk verkeersgedrag kun je als verkeersveiligheidsorganisatie nóóit uitleggen."

Nick is de Bad Backstreet Boy

De Backtreet Boys zijn de ideale schoonzonen. Ze zingen de prachtigste liedjes en gedragen zich voorbeeldig. Of toch niet? Nick Carter schijnt niet helemaal te begrijpen hoe je je als ideale schoonzoon moet gedragen...

Het jongste lid van de Backstreet Boys is namelijk in Tampa (Florida) gearresteerd nadat hij zich had verzet tegen de politie. De 21-jarige zanger weigerde de Pop City nachtclub in die stad te verlaten nadat er een vechtpartij was uitgebroken. De Backstreet Boy, die niet al te ver uit de buurt van de uitgaansgelegenheid woont, kreeg daarna ook nog eens hooglopende ruzie met een onbekende vrouw.

Carter is door de politie van Tampa enkele malen verzocht om de nachtclub te verlaten. Toen de popster bleef weigeren, werd hij in de boeien geslagen. Hij zal nu op 4 maart voor de rechter zijn gedrag moeten verantwoorden.

Geri Halliwell irriteert Madame Tussaud's

In het Londense Madame Tussaud's zijn de beeldenmakers al een tijdje bezig met het maken van een beeld van Geri Halliwell. De ex-Spice Girl heeft echter zoveel commentaar op haar beeld, dat de makers het een beetje zat worden. Ze dreigen daarom ook om het bijltje erbij neer te gooien als ze doorgaat met het berkritiseren van haar wassen gelijkenis.

Volgens het museum wordt Geri woest bij elk bezoek aan de studio omdat haar beeltenis volgens haar 'te dik is'. "Ze is absoluut niet tevreden over haar beeld", aldus een woordvoerder. "Ze roept telkens dat haar maten niet kloppen.

Als de zangeres niet heel snel ophoudt zal ze waarschijnlijk nooit in het museum te zien zijn, tenzij ze er zelf gaat staan natuurlijk.

"De zwakste schaker"

Tijdens de 17e internationale open schaakkampioenschappen van Nice is een Italiaanse schaakmeester door de mand gevallen. De 64-jarige man uit Turijn probeerde de kampioenschappen te winnen met behulp van een klein schaakcomputertje.

Op inventieve wijze gaf de man zetten door aan de computer dat verborgen was in zijn borstzak. Daarop kreeg de man terugzetten door via een gehoorapparaat. Op deze manier heeft de man het tot de 3e ronde weten te brengen. Nadat een van de scheidsrechters argwaan kreeg, werd de valsspeler ontmaskerd. Hij zal naar alle waarschijnlijkheid geschorst worden door de Italiaanse schaakfederatie.

Jongen ontsnapt aan ontplofte stoep

Afgelopen zondagochtend is een tien jarig jongetje aan de dood ontsnapt nadat de stoep waar hij op speelde in de lucht vloog. Volgens de Limburgse energiemaatschappij Essent is een kortsluiting in de ondergrondse stroomkabel de waarschijnlijke oorzaak van het vreemde voorval.

Pim van Montfort speelde buiten op de stoep toen deze opbolde alvorens met een flinke steekvlam in de lucht te vliegen. De klap zorgde voor een groot gat in de stoep, en een compleet dorp in de buurt kwam hierdoor zonder stroom te zitten.

De regiomanager van Essent gaf aan dat er waarschijnlijk een kortsluiting had plaatsgevonden tussen een verbindingsstuk van de stroomkabel. Hier word een soort isolatievet gebruikt en die heeft waarschijnlijk voor de steekvlam gezorgd. Zo'n ontploffing is niet iets nieuws, maar normaal gesproken blijven deze ondergronds.
Gelukkig kwam iedereen, dus ook Pimmetje, met de schrik vrij.

Nederlanders geven Duitsers lift naar Kaboel

Nederlandse Hercules vliegtuigen gaan de komende tijd Duitse militairen vervoeren tijdens het laatste deel van hun reis naar Kaboel. De Duitsers hebben dit gevraagd naar aanleiding van de dreiging van luchtafweer in de regio.
De Russische toestellen waarmee ze tot aan Afghanistan worden gebracht beschikken, in tegenstelling tot de Nederlandse toestellen, niet over voldoende maatregelen om afweergeschut zoals Stingers af te weren.

De eerste 32 Nederlandse, en 70 Duitse militairen die zondag naar Kaboel zouden vertrekken moeten nog wat langer wachten op hun vertrek in verband met het slechte weer op de thuisbasis in Turkije.
In totaal zullen er zo'n 200 Nederlandse militairen hun opwachting maken in Afghanistan onder bevel van de Isaf, een veiligheidsmacht onder Brits bevel.

Van Velde weer Nederlands kampioen

TVM-schaatser Gerard van Velde is afgelopen zondag voor de vijfde keer in zijn carriere Nederlands kampioen op de sprintafstanden geworden.
Tijdens het NK sprint dat dit jaar in Groningen werd verreden stond van Velde na drie ritten bovenaan in de tussenklassering, en zijn positie kwam tijdens de laatste 1000m rit niet meer in gevaat. Jan Bos en Erben Wennemars werden respectievelijk tweede en derde, waar Ids Postma, huidig Olympisch kampioen 1000m vierde werd in de eindstand.

Graaf Ugolino, de kannibaal, is gevonden

Er zijn weer eens botten gevonden, ditmaal onder een Italiaanse kerk. Op zich niet echt superspannend ware het niet dat deze botten volgens wetenschappers weleens van de kannibaal graaf Ugolino zouden kunnen zijn. Wie zegt u, nou deze persoon is één van de duisterste figuren uit Dante's Inferno.

Eén van de wetenschappers zegt dat deze vondst wellicht uitwijst dat graaf Ugolino helemaal niet langzaam verhongerde en zo verplicht werd het vlees van zijn eigen dode zonen te eten, maar dat hij gewoon gedood is door een schot in zijn hoofd,na vijf maanden gevangenschap.

Een DNA-test moet nu uitwijzen of de geschiedenis herschreven moet worden en of Dante historisch fout zat.

Moeder natuur helpt Australië

Moeder natuur is de brandweermannen te hulp gekomen tijdens de bestrijding van de branden in Sydney. Door zware regenval zijn in een paar uur veel van de brandhaarden gedoofd. De brandweer is voorzichtig positief, maar moet nog vanuit de lucht bekijken of dit het einde van de branden betekent.

Sinds twee weken is de omgeving van Sydney in de greep van het vuur. De branden hebben al voor vele miljoenen euro's schade aangericht.

Riefenstahl maakt wederom film

Leni Riefenstahl, de inmiddels 99-jarige Duitse cineaste komt deze zomer met een nieuwe film. De wereld heeft 48 jaar moeten wachten op nieuw werk van de Duitse. Riefenstahl is jaren in het verdomhoekje gezet vanwege haar rol als cineaste voor Nazi-Duitsland. Ze maakte, volgens kenners overigens, filmisch zeer goede propagandafilms voor Hitler en aanhang. Het bekendste voorbeeld hiervan Triumph des Willens uit 1935. De nieuwste "Riefenstahl" zal echter heel wat minder beladen zijn.

De film geeft een beeld van de onderwaterwereld in de Indische Oceaan. Riefenstahl's passie is, ondanks haar hoge leeftijd, duiken. Tussen 1974 en 2000 maakte ze meer dan 2000 duiken, waarbij de onderwatercamera steevast meeging. De film duurt 45 minuten en gaat op haar 100ste verjaardag in premiere (als ze dat haalt uiteraard).

We gaan net niet dood vandaag

Wat hebben wij mensen toch weer geluk. Vandaag om 8.30 zullen wij net ontsnappen aan een ramp, dan passeert de asteroïde Apollo onze planeet op nog niet eens 600.000 kilometer. Daarmee wordt de Aarde, voor astronomische begrippen althans, op een haar na gemist. Het brok steen met een doorsnee van zo'n driehonderd meter is nog maar een maand geleden ontdekt (!). Als het zou inslaan, dan zou een groot gedeelte van het leven op Aarde verdwijnen.

Apollo is echter geen zogenaamde "global killer", daarvoor zou het rotsblok een doorsnee van tenminste één kilometer moeten hebben.

Hannawald wint Vierschansentoernee

ChrisJX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sven Hannawald heeft historie geschreven, niet alleen won hij de vierde wedstrijd van de Vierschansentoernee, hij won ook als eerste schansspringer alle wedstrijden van de Vierschansentoernee.

Hannawald won dus al eerder in Oberstdorf, Garmisch-Partenkirchen en Innsbruck. Hannawald kwam zondag bij zijn eerste sprong tot 139,0 meter, en met zijn tweede tot 131,5. Tweede werd zondag de Fin Matti Hautamaeki, die ook tweede werd in het eindklassement.

Sightseeing in doodskist

buttman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De laatste wens van iemand moet gerespecteerd worden, tenminste dat is het gebruik. Zo is ook de laatste wens van een Portugees vervuld:

Zijn familie heeft hem in de doodskist door de straten van Sevilla in buurland Spanje laten rijden. De Spaanse radio meldde zaterdag dat de rouwstoet van vijf wagens stopte bij de bezienswaardigheden van de Zuid-Spaanse stad. De lijkwagen mocht rijden over de beroemde naar Columbus genoemde promenade, die normaal voor autoverkeer is gesloten. De Portugees is enkele uren later in zijn land begraven.

Piloot (15) positief over Bin Laden

ZuperMan, Slambam en benchMarc hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De jonge piloot die zich zaterdag met een klein vliegtuig in een kantoorgebouw in de Amerikaanse stad Tampa in Florida boorde, heeft zich in een brief positief uitgelaten over Osama bin Laden. De politie van Tampa in Florida heeft dat bekendgemaakt. De jongen, Charles Bishop,schreef ook dat hij op eigen houtje had gehandeld. Volgens de politie is er geen bewijs dat Bishop banden met terroristen had.

Charles Bishop vloog zaterdag met een Cessna tegen de twintigste verdieping van een kantoorflat in Tampa. Daarbij raakte niemand gewond.

Angela Schijf mokkel van het jaar 2001

Mokkelaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De bezoekers van de website Mokkels.nl hebben Angela Schijf verkozen tot mokkel van het jaar 2001. Ruim 36 duizend mensen bekeken haar linkpagina, waarmee ze Katja Schuurman voorbleef. Angela neemt de kroon over van Daniëlle Overgaag, de winnares van vorig jaar. Ze dankt haar verkiezing vooral aan haar rol in "Ik ook van jou", waarin de pikante scenes met Antonie Kamerling het publiek aangenaam verraste.

In de uitslag bleef Angela Katja Schuurman nipt voor. Op grotere afstand werd Tatum Dagelet derde, gevolgd door Georgina Verbaan en Marianne Timmer. De winnares van vorig jaar, Daniëlle Overgaag, is dit jaar gezakt naar de elfde positie in het mokkelklassement.

Braziliaanse BB laat op zich wachten

Schumi had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Braziliaanse zender TV Globo heeft de realitysoap Big Brother Brasil uitgesteld. De uitzending van het Endemol-programma zou deze maand beginnen, maar is wegens de komst van een soortgelijk programma van de concurrerende zender SBT op de lange baan geschoven.

Dit heeft een woordvoerder van Endemol zondag bekendgemaakt. De beslissing is genomen na een bittere strijd met concurrent SBT, die vorig jaar al het programma Casa dos Artistas uitzond. TV Globo beschuldigde SBT ervan dat de serie een kopie was van Big Brother, waarvoor zij met Endemol een gezamenlijke onderneming had opgericht.

In eerste instantie had Endemol met SBT onderhandeld over een gezamenlijke productie van Big Brother. Deze zender haakte uiteindelijk af, maar ondertekende wel een overeenkomst waarin stond dat SBT de verkregen informatie niet mocht gebruiken voor eenzelfde soort programma. Uiteindelijk bleek Casa dos Artistas weinig van het
Endemol-concept te verschillen. Bij de SBT-versie werden alleen acteurs, zangers, musici en modellen in plaats van gewone burgers 24 uur per dag in een huis gefilmd.

Endemol spande daarom vorig jaar een kort geding aan tegen de zender. De president van de rechtbank in Amsterdam oordeelde in december dat SBT de auteursrechten van Endemol had geschonden. De Braziliaanse zender moest een boete van 100.000 gulden per dag betalen voor elke
dag dat SBT doorging met het programma. SBT was toen net met de serie gestopt.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.