Khachanov en Tsitsipas naar halve finales Australian Open

Tennissers Karen Khachanov en Stefanos Tsitsipas hebben zich geplaatst voor de halve finales op de Australian Open. Beide spelers hadden aan drie sets genoeg, Khachanov hoefde de laatste set zelfs niet eens af te maken.

De als achttiende geplaatste Rus Khachanov speelde tegen de Amerikaan Sebastian Korda, 29e op de plaatsingslijst. Dat leverde een spannende eerste set op, die de Rus in de tiebreak won, waarna hij set twee makkelijker won. In de derde set was het klaar voor Korda, wiens vader Petr in 1998 de Australian Open won: met een polsblessure gaf hij er op 3-0 de brui aan.

In de andere kwartfinale van dinsdag speelde Tsitsipas, de nummer drie van de plaatsingslijst, tegen de Tsjechische revelatie Jiri Lehecka. Die speelde het toernooi van zijn leven, maar ook daar kwam een einde aan: Tsitsipas had het niet héél makkelijk, maar won met 6-3, 7-6 (2), 6-4 toch nog wel vrij soepel.

Voor Khachanov is het zijn tweede opeenvolgende halve finale op een Grand Slam-toernooi, Tsitsipas stond in Melbourne al drie keer eerder in de halve eindstrijd - telkens was dat ook het eindstation.