FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 20 mei 2021

2e halve finale Eurovision Songcontest was weer top!

Vanavond wordt de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival gehouden vanuit Ahoy in Rotterdam. Zeventien landen uit heel Europa zullen strijden voor de laatste 10 finaleplaatsen van aankomende zaterdag.

De vakjury’s en de kijkers uit alle zeventien deelnemende landen, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk zullen vanavond beslissen welke tien kandidaten naar de finale van aankomende zaterdag zullen gaan. Gisteravond hebben de vakjury's al 50% van de score-resultaten bepaald tijdens de tweede generale repetitie.

Deelnemende landen
De vetgedrukte landen zijn door naar de finale van aanstande zaterdag.

  • 01. San Marino-- Senhit feat. Flo Rida- Adrenalina
  • 02. Estland-- Uku Suviste- The Lucky One
  • 03. Tsjechië-- Benny Cristo- Omaga
  • 04. Griekenland-- Stefania- Last Dance
  • 05. Oostenrijk-- Vincent Bueno- Amen
  • 06. Polen-- Rafał Brzozowski- The Ride
  • 07. Moldavië-- Natalia Gordienko- Sugar
  • 08. IJsland-- Daði og Gagnamagnið- 10 Years
  • 09. Servië-- Hurricane- Loco Loco
  • 10. Georgië-- Tornike Kipiani- You
  • 11. Albanië-- Anxhela Peristeri- Karma
  • 12. Portugal-- The Black Mamba- Love Is on My Side
  • 13. Bulgarije-- Victoria- Growing Up is Getting Old
  • 14. Finland-- Blind Channel-- Dark Side
  • 15. Letland-- Samanta Tina- The Moon Is Rising
  • 16. Zwitserland-- Gjon’s Tears- Tout l’Univers
  • 17. Denemarken-- Fyr & Flamme- Øve os på hinanden

De bookmakers vonden dinsdag Italië, Frankrijk, Malta, IJsland en Cyprus de 5 grootste kanshebbers.
Vandaag schatten ze Italië, Malta, Frankrijk, Zwitserland en Oekraïne als 5 grootste kanshebbers. Italië nog steeds als de grootste kanshebber en Zwitserland en Oekraine als nieuwe kanshebbers in de top 5.
Van deze kanshebbers kunnen we vanavond Zwitserland zien optreden. 

Nederland zal volgens de bookmakers op de 26e plaats eindigen.

Veel kijkplezier!


Zilver voor zwemmer Kamminga en Nederlandse estafetteploeg

Op het Europees kampioenschap zwemmen in Boedapest kon er weer feest gevierd worden in de Nederlandse ploeg. De donderdagavond leverde twee zilveren medailles op, met nog drie avonden te gaan.

200m vlinderslag vrouwen
Een Hongaars feestje, vooral dankzij de oppermachtige Boglarka Kapas. De wereldkampioene domineerde van start tot finish en won in 2:06,50 minuten. Haar landgenote Katinka Hosszu kwam in de slotfase nog opzetten naar zilver in 2:08,14 minuten, voor de 2:08,55 van de Russische Svetlana Chimrova.

100m rugslag mannen
Een heus Roemeens succes, dat is een kleine zeldzaamheid. Robert Glinta had daar maling aan en in een prachtige finale pakte de Roemeen het goud in 52,88 seconden, voor de 52,90 van de Spanjaard Hugo Gonzalez en de 52,97 van de Griek Apostolos Christou én de Fransman Yohann Ndoye Brouard. Mewen Tomac (FRA) en Thomas Ceccon (ITA) zaten daar slechts twee honderdsten achter, de Russische topfavoriet Kliment Kolesnikov werd woensdag in de halve finales kansloos laatste - tien minuten eerder pakte hij het goud op de 100m vrije slag.

100m rugslag vrouwen
Kira Toussaint won een dag eerder goud op de 50 meter en op de dubbele - en wél olympische - afstand doet ze ook voorin mee. Met 58,73 seconden evenaarde Toussaint het kampioenschapsrecord, hoewel de Britse Kathleen Dawson er met 58,44 nog onderdoor ging. Maaike de Waard tikte aan in 59,76 seconden: goed voor plek zes en dus een finaleplek én een startbewijs voor de Olympische Spelen van Tokyo.

50m vlinderslag mannen
Met zijn tijd van 24,34 seconden was Nyls Korstanje iets sneller dan in de series en dat was goed voor een plek in de finale: hij ging als zesde door. Thom de Boer was iets langzamer dan in de ochtend en met 23,51 seconden viel voor hem het doek met de veertiende positie.

200m vrije slag vrouwen
Een prachtige finale ging uiteindelijk tussen vier vrouwen: de jonge Tsjechische Barbora Seemanova, de nog jongere Britse Freya Anderson, Charlotte Bonnet uit Frankrijk en viervoudig wereld- én Europees kampioene Federica Pellegrini uit Italië. Seemanova liet in 2018 haar talent al zien met dubbel goud op de Olympische Jeugdspelen, dit keer pakte ze in een prachtstrijd haar eerste seniorentitel: goud in 1:56,27 minuten, twee honderdsten voor Pellegrini. Anderson pakte in 1:56,42 het brons, net voor Bonnet.

200m schoolslag mannen
Arno Kamminga begon zoals wel vaker relatief rustig, waarna hij in het laatste baantje op knappe wijze naar voren kwam zetten. Het was niet meer genoeg om Anton Chupkov van het goud te houden (2:06,99), maar met 2:07,35 pakte Kamminga net als op de 100 meter wel het zilver, voor de 2:07,66 van de Zweed Erik Persson. Caspar Corbeau finishte in 2:09,73 als zevende, een goede prestatie, maar een seconde te langzaam voor de olympische limiet.

200m wisselslag mannen
Hubert Kos zorgde in de halve finales voor een wereldrecord bij de junioren, landgenoot Laszlo Cseh was de grootheid, maar in een mooie finale kwamen ze beiden niet op het podium: Hugo Gonzalez ging er nog geen uur na het zilver op de 100m rugslag vandoor met het goud in 1:56,76 minuten. Hij klopte de Zwitser Jeremy Desplanches met 0,19 seconden, terwijl Alberto Razzetti uit Italië met 1:57,25 op minder dan een halve tel het brons pakte.

4x100m wisselslag gemengd
Het circusnummer aller circusnummers sloot de avond af en zoals gebruikelijk viel er tijdens de finale geen touw aan vast te knopen. Na optredens van Kira Toussaint, Arno Kamminga en Nyls Korstanje was het aan Femke Heemskerk om een medaille binnen te halen. Dat lukte: met een fenomenale splittijd van 51,87 seconden zwom ze Nederland naar het zilver. Goud was voor de Britten, die met 3:38,82 ruim twee seconden rapper waren dan het nieuwe Nederlands record van 3:41,28. Italië ging er met het brons vandoor.

Verstappen: "We zijn te langzaam, en niet een beetje"

Donderdag is traditioneel de dag van de eerste vrije trainingen in Monaco. Voor Max Verstappen was het een teleurstellende dag, hij kon niet anders concluderen dan dat zijn Red Bull-bolide te langzaam is.

"Ik hoopte hier sneller te zijn maar het is een lastige baan om op te rijden", zo concludeert de Nederlander. "We zijn te langzaam, en niet een beetje. We zullen echt wat snelheid moeten vinden. Iedereen heeft last van verkeer dus moet je naar optimale rondetijden en sectortijden kijken en daar zijn we te langzaam. Het voelde ook niet goed tijdens het rijden. Normaalgesproken voel ik me comfortabel in de auto en kom ik snel op snelheid, maar nu duurt het te lang en is het niet hoe ik het graag wil. Tot dusver is dit het lastigste weekend", zo lezen we op Verstappen.nl.

"Ik ben verbaasd hoe snel Ferrari is vandaag, maar dat laat ook zien dat wij redelijk zwak zijn. Zij doen het goed en wij zijn zwak. Gelukkig hebben we morgen een vrije dag en kunnen we naar de dingen kijken. Er zal veel moeten veranderen", zo vult Verstappen aan.

Random Pics van de Dag #315

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Duitse officier deed zich voor als Syrische vluchteling die aanslagen wilde plegen

Je laten opvangen als Syrische asielzoeker en daarna wapens, munitie en explosieven bij elkaar sprokkelen voor aanslagen die vluchtelingen in diskrediet zullen brengen. Zo luidt in grote lijnen de beschuldiging aan het adres van een Duitse legerofficier die vanaf vandaag terechtstaat in Frankfurt. Zo meldt het AD.

Eerste luitenant Franco Albrecht (32) uit Offenbach noemt de beschuldigingen ‘een farce'. De openbaar aanklager beschuldigt hem van het voorbereiden van zware en staatsgevaarlijke geweldadigheden uit extreemrechtse overtuiging alsmede van inbreuk op de Duitse (oorlogs-)wapenwetgeving.

Albrecht zou aanslagen hebben willen uitvoeren op hooggeplaatste politici en publieke figuren die zich in Duitsland inzetten voor vluchtelingen. Door te doen alsof de terreurdaden door een erkende asielzoeker zouden zijn gepleegd, wilde hij volgens de aanklacht het vertrouwen in het asielbeleid schaden. Albrecht ontkent de aanklacht. "Ik ben geen staatsvijand en rechtsextremist en heb nog nooit acties gepland ten nadele van iemand’’, verklaarde hij voor aanvang van het proces tegenover de Duitse media.

In een interview met de Russische nieuwszender RT, afgelopen dinsdag, zei de beroepsmilitair dat hij wilde onderzoeken of hij tekortkomingen in het asielstelsel kon ontdekken. Dit door berichten in de media over terroristen die in 2015 met de vluchtelingenstroom naar Europa zouden zijn meegekomen.

Tijdens huiszoekingen zijn er vuurwapens (4), patronen (ruim 1000) en explosieven (ruim 50) gevonden, maar deze dienden volgens Albrecht om zichzelf en zijn familie te beschermen. De twee e-books op een USB-stick - het Mujahedin explosievenhandboek en een oorlogshandleiding van een Zwitserse officier uit de Koude Oorlog - zouden afkomstig zijn uit de Legeropleiding.

De zaak kwam begin 2017 aan het licht door een opmerkzame schoonmaakster op de luchthaven van Wenen. Zij ontdekte een geladen pistool in een gehandicaptentoilet, waarop ze de Weense politie waarschuwde. Toen Albrecht twee weken later het pistool kwam ophalen werd hij gearresteerd. Zijn vingerafdrukken matchten met de vingerafdrukken van een Syrische oorlogsvluchteling uit Beieren. De politie liet hem gaan maar waarschuwde de Duitse collega’s, die een onderzoek naar de 'vluchteling' begonnen. Deze 'Syriër’ bleek een Duitse legerofficier te zijn die in contact stond met een onderofficier die een netwerk leidde dat zich voorbereidde op de ineenstorting van de Duitse staatsordening.

Volgens de aanklager zijn er meerdere aanwijzingen dat Albrecht al eerder van plan was om tot actie over te gaan. Hij zou medewerkers van een stichting die strijdt tegen racisme en rechtsextremisme hebben geobserveerd en schreef de namen van de voorzitter alsook die van de toenmalige minister van Justitie Heiko Maas (nu minister van Buitenlandse Zaken) en Groenen-coryfee Claudia Roth op een ‘dodenlijst’. De beroepsmilitair ontkent echter dat het om een dodenlijst zou gaan. Meer hierover bij het AD.

Ferrari's snel in vrije training Monaco, Verstappen derde

De Ferrari's hebben bij de eerste vrije trainingen in Monaco zich goed van voren laten zien. In de eerste vrije training was Sérgio Perez nog de snelste, voor Carlos Sainz. In de tweede vrije training noteerde Sainz opnieuw de tweede tijd. Ditmaal achter zijn ploeggenoot Charles Leclerc, die met zijn tijd de snelste van de dag was.

De vrije trainingen in Monaco worden traditioneel gehouden op donderdag. In de eerste vrije training was Sérgio Perez de snelste. De Mexicaan en ploeggenoot van Max Verstappen ging rond in 1:12.487 en was daarmee ruim één tiende sneller dan Carlos Sainz. Verstappen klokte de derde tijd in de ochtend. Pierre Gasly en Lewis Hamilton maakte de top vijf vol.

Thuisrijder Charles Leclerc kwam in de ochtend training niet verder dan vier rondes vanwege een koptte versnellingsbak, maar maakte dat goed in de tweede training. De Monegask was in de middag de snelste. Hij zette een tijd van 1:11.684 neer en was daarmee de snelste van de dag. Zijn ploegmaat Sainz werd opnieuw tweede in de training op ruim een tiende van Leclerc. Hamilton en Verstappen, de nummers drie en vier in de vrije training gaven bijna vier tienden toe op Leclerc.

Grote brand in Den Haag: meerdere balkons en woningen in brand

In de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 mei heeft er op de Wouwermanstraat in Den Haag een grote brand gewoed. Omstreeks 03.00 uur kwam de melding van de brand binnen op de meldkamer.

Toen de brandweer arriveerde bleek dat er meerdere balkons aan de achterkant van een portiek in de brand stonden. De rook kwam inmiddels al uit de voorkant. De brandweer schaalde direct op naar ‘zeer grote brand’ en kondigde GRIP 1 af. De brandweer heeft assistentie gehad van onder andere de kazernes Scheveningen en Leidschenveen. Er was een NL-Alert afgegeven voor de rookontwikkeling van de brand, er zijn geen gewonden gevallen.  

20 mei Wereld Bijen Dag

Bijen en andere bestuivers, zoals vlinders, vleermuizen en kolibries, worden steeds meer bedreigd door menselijke activiteiten.

Bestuiving is echter een fundamenteel proces voor het voortbestaan van onze ecosystemen. Bijna 90% van 's werelds in het wild bloeiende plantensoorten zijn geheel of gedeeltelijk afhankelijk van bestuiving door dieren, samen met meer dan 75% van de voedselgewassen in de wereld en 35% van de mondiale landbouwgrond. Bestuivers dragen niet alleen rechtstreeks bij aan de voedselzekerheid, maar ze zijn ook essentieel voor het behoud van de biodiversiteit.

Om mensen bewust te maken van het belang van bestuivers, de bedreigingen waarmee ze worden geconfronteerd en hun bijdrage aan duurzame ontwikkeling, heeft de VN 20 mei uitgeroepen tot Wereldbijendag .

Het doel is om maatregelen te versterken die gericht zijn op de bescherming van bijen en andere bestuivers, die aanzienlijk zouden bijdragen aan het oplossen van problemen in verband met de wereldwijde voedselvoorziening en het uitbannen van honger in ontwikkelingslanden.

We zijn allemaal afhankelijk van bestuivers en het is daarom cruciaal om hun achteruitgang te volgen en het verlies aan biodiversiteit een halt toe te roepen.

Lopez klopt Tolhoek in Ruta del Sol

Miguel Angel Lopez heeft de koninginnenrit in de Ruta del Sol op zijn naam geschreven. De Colombiaanse klimmer van Movistar won voor de verassend sterke Antwan Tolhoek. Lopez en Tolhoek zijn ook de nummers een en twee in het algemeen klassement.

De derde etappe in de Ruta del Sol was een rit van 177 kilometer met maar liefst vijf beklimmingen. De klimmers konden zich uitleven op de beklimmingen en Lopez liet zien dat hij langzaam aan in vorm komt voor de Tour de France. De Colombiaanse klimmer, die te maken kreeg met een coronabesmetting en daarmee zijn seizoen moest uitstellen voor zijn nieuwe ploeg Movistar, reed naar de overwinning in Villarrodrigo.

Naast de goede prestaties van Lopez viel ook Tolhoek. De Nederlandse klimmer van Jumbo-Visma kon lang mee met de Colombiaan en reed naar een verdienstelijke tweede plaats achter Lopez. In het algemeen klassement is Tolhoek ook de nummer twee achter Lopez. De Spaanse rittenkoers duurt tot en met zaterdag.

Boeren en tuinders werken samen aan sterkere biodiversiteit

Een biodivers landschap is voor boeren en tuinders belangrijk: het is essentieel voor bestuiving en plantgezondheid van gewassen, en voor de vruchtbaarheid van de bodem. Boeren en tuinders zetten zich daarom dagelijks in voor versterking van de biodiversiteit in Nederland. Dit doen zij in samenwerkingsverbanden en door middel van verschillende projecten en initiatieven door heel Nederland.

“Boeren weten als geen ander dat biodiversiteit bijdraagt aan een gezonde leefomgeving. Als beheerders van het platteland zijn wij zeer begaan met het in stand houden hiervan. Als LTO Nederland zien we biodiversiteit zowel als een gezamenlijk belang, als een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Maatregelen voor verduurzaming en verbetering van de biodiversiteit komen altijd met een prijskaartje. Door uitdagingen samen op te pakken kan er meer worden bereikt, en komen de opgaven niet alleen op het bordje van de agrarische sector terecht.”, aldus Edwin Michiels, portefeuillehouder Natuur, Klimaat en Energie bij LTO Nederland.

Zo startte LTO Nederland afgelopen jaar in samenwerking met Urgenda en Pure Graze een crowdfundingactie om 1001 hectare aan kruidenrijk grasland te zaaien in 2021. Melkveehouders die meedoen krijgen 50% korting op het zaadmengsel en worden professioneel begeleid in het beheren van kruidenrijk grasland. De campagne sloeg zó goed aan bij boeren, dat de crowdfunding zelfs achterliep waardoor de verkoop tijdelijk stil werd gezet. Daarnaast is LTO Nederland één van de partners in het Deltaplan Biodiversiteitsherstel.

Regionale projecten
Binnen de regionale LTO-organisaties lopen er veel initiatieven en projecten rondom agrarisch natuur- en landschapsbeheer. Zo is LTO Nederland partner in de Nationale Bijenstrategie. Met het  project ‘Het boerenerf: the place to bee’ geven de LLTB, ZLTO en LTO Noord gezamenlijk invulling aan de bijdrage van boeren en tuinders aan dit initiatief. Middels dit project laten boeren en tuinders zien dat je met weinig moeite veel kunt doen om je erf bijvriendelijker te maken. Twaalf ambassadeurs in alle provincies delen daarvoor hun ervaringen en tips.

In Gelderland is LTO Noord afgelopen jaar in samenwerking met het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) het project ‘bufferstroken 2.0’ gestart. In dit project worden ondernemers gestimuleerd om over te gaan op bufferstroken met notenbomen- of struiken. Bomen beperken de af- en uitspoeling van nutriënten meer dan gras, en dat is goed voor de waterkwaliteit. Tegelijkertijd zorgen de bomen voor meer biodiversiteit en het vastleggen van CO2, en zorgen de noten voor extra inkomsten voor de ondernemers.

GGD: Coronasterfte Amsterdammers met migratieachtergrond bijna 1,5 keer hoger

Amsterdammers met een migratieachtergrond worden onevenredig zwaar getroffen door het coronavirus. Zij werden vaker opgenomen in het ziekenhuis, maakten twee tot vier keer vaker een infectie door en het sterftecijfer was bijna 1,5 keer hoger. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Covid-19 en etniciteit’, dat GGD Amsterdam, Amsterdam UMC en expertisecentrum Pharos vandaag publiceren. Om hier wat aan te doen presenteert de gemeente vandaag een plan van aanpak. Zo meldt AT5.

Met cijfers toont het onderzoek aan dat onder bepaalde bevolkingsgroepen de test- en vaccinatiebereidheid minder is. Zo blijkt dat mensen met een migratieachtergrond uit lagere inkomenslanden zich over het algemeen veel later laten testen dan mensen zonder migratie achtergrond.

Ook blijkt dat mensen uit de Surinaamse en Ghanese gemeenschap zich aanzienlijk minder laten testen dan mensen met een Nederlandse, Turkse of Marokkaanse achtergrond. En blijkt dat de vaccinatiebereidheid bij Marokkaanse Amsterdammers het laagst is.

Verklaringen hiervoor kunnen onder meer slechtere woon- en werkomstandigheden zijn, onderliggende aandoeningen als diabetes en overgewicht, die vaker voorkomen onder deze groepen, en taboe over en angst voor het hebben van een infectie. Maar ook een informatieachterstand door een taalbarrière kan van invloed zijn op de intentie om wel of niet te testen op corona of te laten vaccineren tegen het virus.

Omdat extra inzet nodig is om bepaalde bevolkingsgroepen te informeren en ze beter in staat te stellen zich te beschermen tegen het coronavirus, komt de gemeente nu met een plan van aanpak. “De komende tijd maken we ons hard voor de groepen Amsterdammers die zwaar zijn getroffen en die nog twijfels hebben over vaccinatie. We doen dat in nauwe samenspraak met de verschillende gemeenschappen en een netwerk van artsen, ambassadeurs en betrokken stadsgenoten”, laat zorgwethouder Kukenheim weten.

Extra voorlichting
Om te beginnen zal de GGD extra voorlichtingsbijeenkomsten en meertalige spreekuren organiseren. Ook volgen er coronacolleges op middelbare scholen in kwetsbare wijken. Ook komen er bijeenkomsten met en voor de verschillende gemeenschappen, in samenwerking met onder meer buurtmoeders, moskeeën en kerken. Verder wordt er gewerkt aan voorlichtingsmateriaal in verschillende talen om te verspreiden via (online) netwerken, huisartsen, apotheken en stadsdelen.

Daarnaast is de GGD Amsterdam deze week gestart met een vaccinatiecampagne voor alle Amsterdammers. Deze campagne is vooral gericht op bevorderende factoren en een goede algemene informatievoorziening over vaccineren.

'Wildwest' overval Amsterdam; deel buit teruggevonden, minstens twee verdachten voortvluchtig

Een overval en schietpartij in Noord heeft vanmiddag geleid tot een enorme politieactie, waarbij ook meerdere keren is geschoten. In Broek in Waterland is een verdachte doodgeschoten, ook zijn er meerdere andere verdachten opgepakt. Zo meldt AT5.

Update 20 mei 18.20 uur: De politie is nog op zoek naar minstens twee verdachten die betrokken waren bij de zeer gewelddadige overval gisteren in Noord. Uit onderzoek van de politie is gebleken dat er nog zeker twee verdachten betrokken waren bij de overval op het waardetransport aan de Meeuwenlaan. De politie is nog met man en macht naar hen op zoek.

De politie stelde gisteren dat er in totaal zeven aanhoudingen waren verricht, dat aantal is vandaag bijgesteld naar zes aanhoudingen. De verdachten komen uit België en Frankrijk. Een verdachte werd aangehouden op de Overdiemerweg. Daar trof de politie een brandende auto aan, daarnaast stond nog een auto waar de verdachte in zat.

In totaal werden vier andere verdachten aangehouden in Broek in Waterland. Twee van hen raakten daarbij gewond. Een andere verdachte werd gereanimeerd, maar overleed ter plekke. Vervolgens heeft de politie die middag nog een zesde aanhouding verricht op de A16 in de buurt van Kralingen op verdenking van betrokkenheid bij de gewapende overval.

De politie sluit niet uit dat er mogelijk meer verdachten betrokken waren bij de overval. De politie bevestigt dat de overvallers er met een buit vandoor zijn gegaan, een deel daarvan is teruggevonden. Volgens sommige media zou het om miljoenen aan goud en diamanten gaan. Vanwege het onderzoek kan de politie daar niets over zeggen. Zo meldt AT5.

Update 21.30 uur: De politie heeft op Twitter laten weten een 7e verdachte te hebben opgepakt op de A16 in de buurt van Kralingen. Vanavond rond 21.00 uur heeft de politie de inhoud van het waardetransport naar een veilige locatie overgebracht. De waarde zou in de tientallen miljoenen euro's lopen, maar de waarde en wat de overvallers op het oog hadden is nog niet precies bekend. Inmiddels is duidelijk geworden dat er vanaf het eerste moment van de achtervolging tot aan de arrestaties in het weiland bij Broek op Waterland flink over en weer is geschoten, op de politie is geschoten met automatische wapens.

Burgemeester Femke Halsema heeft haar waardering uitgesproken voor het handelen van de politie na de overval op de Meeuwenlaan in Noord, waarbij ook geschoten werd. Ze spreekt van een ongekend heftige overval met veel geweld.

"Ik wil mijn grote waardering uitspreken voor het moedige politie optreden", laat Halsema via haar woordvoerder weten. "De agenten hebben bijzonder angstige momenten gekend. Ik leef ook mee met de chauffeurs van het geldtransport."

Eerdere berichtgeving:
Rond 14.15 uur werd de politie gealarmeerd voor een overval en een schietpartij op de Meeuwenlaan. Het ging volgens de politie om een overval op een waardetransport, waarbij automatische wapens zouden zijn gebruikt. Bij de overval werd in de lucht geschoten, dat is door omstanders gefilmd. De daders gingen er in zeker twee auto's vandoor, waarna er een achtervolging ontstond.

Na de schietpartij vloog er een politiehelikopter boven de wijk. Ook waren er iets verderop twee ambulances en een mobiel medisch traumateam ter plaatse. Omstanders lieten aan AT5 weten dat ze op de Meeuwenlaan een groot aantal schoten hoorden. Een van hen noemt zeven stuks, een ander veertien.

Op de IJsselmeerstraat in Noord zouden tijdens de achtervolging schoten zijn gelost. Omstanders spraken daar van vijf schoten. "Het ging ook allemaal zo snel. Ze reden zeker 60, 70 km over het fietspad. Met zware auto’s, daarom viel het zo op. Je hoorde ze al van ver aan komen. Volgens mij Audi’s", zegt een getuige.

In Broek in Waterland zijn twee auto's in brand gevlogen. Op beelden van omstanders is een enorme rookwolk, een groot aantal politiewagens en een politiehelikopter te zien. Ook in Broek in Waterland zouden schoten gelost zijn.

Rond 16.00 uur bevestigde de politie via Twitter dat er een verdachte om het leven is gekomen. Zes andere verdachten zijn opgepakt. Twee van hen zijn gewond geraakt.

Vendrame pakt ritzege in Giro

Andrea Vendrame heeft de twaalfde etappe van de Giro d'Italia op zijn naam geschreven. De Italiaan was in de bergrit van 212 kilometer tussen Siena en Bagno di Romagna over vier cols zijn medevluchter Chris Hamilton in de eindsprint duidelijk de baas. Egan Bernal behield de roze leiderstrui.

Al vroeg in de etappe kwam Marc Soler, de nummer elf in het algemeen klassement, ten val en moest in de achtervolging op het peloton en kreeg daarbij hulp van ploeggenoten. Na bijna anderhalf uur rijden stapte de Spanjaar af. Voorin probeerden verschillende renners weg te rijden, maar het was tevergeefs. Ondertussen was Alessandro de Marchi, gisteren nog jarig, in een binnenbocht ten val gekomen en hij werd met de ambulance afgevoerd.

Na ruim een uur koersen was er nog steeds geen kopgroep en bleef het daardoor onrustig in het peloton. Het vijftal De Bondt, Ulissi, Albanese, Honoré en Ravanelli wisten een gaatje te slaan met het peloton. Brambilla, Hamilton, Campenaerts, Vendrame, Petilli, Bouchard, Bennett, Visconti, Edet, Niv en Tesfazion sloten aan en zij kregen de zegen van het peloton. De eerste echte beklimming was de Monte Morello (met pieken van meer dan 15 procent). Het verschil met het peloton was rond de vijf minuten. Bouchard, de drager van de bergtrui, was als eerste boven voor de Belg De Bondt.

De volgende beklimming was de Passo della Consuma (2e cat. - 17,1 kilometer à 5,7%). Tijdens de beklimming gebeurde er weinig. De voorsprong van de kopgroep was inmiddels opgelopen naar boven de negen minuten. Bouchard was wederom als eerste boven en De Bondt wederom als tweede. In de afdaling spatte de kopgroep uiteen en bleven alleen Bennett, Ulissi, Brambilla, Hamilton, Vendrame, Honoré, Albanese en Ravanelli voor over.

De eennalaatste klim van de dag was de Passo della Calla, 15 kilometer aan 5,5 procent. Bij de beklimming sloten Bouchard, Edet, Visconti, De Bondt en Tesfazion weer voor aan. Het was wederom Bouchard die als eerste boven kwam. Hierna volgde een lange afdaling van 25 kilometer tot in Santa Sofia. De laatste klim van de dag was 11 kilometer op de Passo del Carnaio, een zeer onregelmatige heuvel. Al gauw moesten verschillende renners vooraan lossen. Het was Andrea Vendrame die wegreed en een gaatje sloeg. Daarachter bleef het onrustig. Het peloton zat op bijna twaalf minuten van de Italiaan.

Inmiddels waren het Bennett, Brambilla en Hamilton die op jacht gingen naar Vendrame. Net onder de top werd Vendrame bijgehaald door Hamilton. Op drie kilometer van de streep was het Hamilton die weg reed. Het was Vendrame die bij hem wist aan te sluiten en het ging tussen die twee om de dagwinst. Het was Vendrame die de sprint aan ging en Hamilton kon er niet meer overheen.

Zwemsters Toussaint en Korstanje doen gooi naar medailles

Op het Europees kampioenschap zwemmen in Boedapest heeft de Nederlandse ploeg donderdagochtend wisselende resultaten neergezet. Het was wel vooral positief, met meerdere medaillekandidaten richting de halve finales.

50m vlinderslag mannen
Er stonden maar liefst vier Nederlanders aan de start en het maximale aantal van twee plaatste zich voor de laatste zestien. Nyls Korstanje zwom in een prima 23,39 seconden naar de gedeeld derde tijd, Thom de Boer was met 23,45 goed voor plek negen. Thomas Verhoeven's 23,52 was de gedeeld twaalfde tijd, maar door Korstanje en De Boer was dat niet genoeg. Joeri Verlinden bleef met 24,17 steken op de gedeeld 37e tijd.

100m rugslag vrouwen
Kira Toussaint deed het daags na haar titel op de 50 meter uitstekend: met 59,57 seconden noteerde ze de tweede tijd, een kwart seconde achter de Britse Kathleen Dawson. Maaike de Waard zat er met 1:00,23 minuten ook prima bij en ging als achtste door naar de halve finales.

4x100m wisselslag gemengd
Ranomi Kromowidjojo trapte af met de rugslag, Arno Kamminga (schoolslag) en Nyls Korstanje (vlinderslag) namen het over. Femke Heemskerk maakte het vervolgens af met een prima optreden op de vrije slag en hielp Nederland in 3:45,26 minuten aan de vierde tijd en een finaleplek.

200m vrije slag mannen
Luc Kroon bleef een kleine anderhalve seconde onder zijn inschrijftijd en dat was niet genoeg voor de jongeling: met 1:49,16 minuten bleef hij steken op de 29e plek.

200m schoolslag vrouwen
Ook Tes Schouten zat een ruime seconde boven haar inschrijftijd en ook in haar geval was dat niet genoeg: haar 2:28,17 minuten betekende de 21e tijd.

COVID-19: 4688 nieuwe besmettingen en 18 doden, totaal 1.615.500 en 17.506

De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 4688 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 1.615.500 COVID-19-patiënten gemeld aan het RIVM.

Van de gemelde patiënten zijn er 138 in het ziekenhuis opgenomen. Momenteel liggen er 1278 mensen op de verpleegafdeling van het ziekenhuis. Op de IC zijn 21 nieuwe patiënten opgenomen, hierdoor liggen er nu 621 mensen op de intensive care. Cijfers zijn afkomstig van het LCPS.

Er zijn sinds de vorige update 18 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 17.506 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

De dagelijkse cijfers over het aantal toegediende vaccins worden weergegeven op het dashboard. Deze cijfers zijn afkomstig van diverse bronnen (GGD, ziekenhuizen, zorginstellingen) waardoor de cijfers niet altijd actueel zijn. Hierdoor zullen deze dan ook niet worden meegenomen in de dagelijkse update, de cijfers zijn hier te bekijken voor de meest actuele stand.

Sinds 1 juni 2020 kan iedereen met klachten zich laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. De open data zoals deze gepubliceerd wordt door het RIVM is hier te vinden.

Duiker redt migranten-baby voor de kust van Ceuta Spanje

In de afgelopen dagen zijn duizenden migranten al zwemmend op de Spaanse exclave Ceuta aangekomen. De vluchtende mensen dragen een grote verscheidenheid aan bezittingen op hun rug, soms ook kinderen. Een Spaanse politieagent ziet een ernstig onderkoelde baby op de rug van een moeder en grijpt in.

Tijdens de dramatische migrantencrisis in Ceuta, waarbij 8.000 mensen uit Marokko al zwemmend de Spaanse exclave van Noord-Afrika bereikten, viel één scène op: een foto toont een officier van de Spaanse politie-eenheid Guardia Civil die een paar maanden oude baby redt met een reddingsboei in de Middellandse Zee.

Duiker Juan Francisco Valle werd al snel een gevierde held in Spanje - en een veelgevraagd geïnterviewde. De baby werd dinsdag gedragen door de moeder die in het water dreef, vertelde de politieagent woensdag aan radiostation Cope. "We grepen de baby, het kindje was ijskoud, helemaal bleek, en bewoog helemaal niet ..." zei hij. "Eerlijk gezegd wist ik niet of de baby nog leefde of al dood was."

De ervaren officier gaf toe dat de operatie "enigzins traumatiserend" was. Vaak was het niet mogelijk om te zien wat de zwemmende migranten op hun rug droegen - "rugzakken of kleding, of misschien kleine baby's".

Na twee chaotische dagen met de aankomst van meer dan 8.000 migranten binnen slechts 36 uur op maandag en dinsdag, was de situatie in Ceuta woensdag aanzienlijk rustiger. Het aantal mensen dat inmiddels is teruggestuurd naar Marokko ligt rond de 5600, zo maakte de regering in Madrid bekend.

Zie ook: Ceuta: inmiddels 8000 migranten aangekomen, Spanje stuurt ze terug het water in

Het nutteloze feitje van de dag: Eendracht, Toewijding en nog meer

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Velen van jullie zullen er wel vanuit gegaan zijn dat de naam Etos een afkorting is. Maar wisten jullie dat een prachtige naam achter deze afkorting schuilgaat? Etos staat namelijk voor Eendracht, Toewijding, Overleg en Samenwerking, prachtig toch?

Het nutteloze feitje van de dag: Eendracht, Toewijding en nog meer (WikiCommons/Donald Trung Quoc Don)
Het nutteloze feitje van de dag: Eendracht, Toewijding en nog meer (WikiCommons/Donald Trung Quoc Don)

Microsoft trekt de stekker uit Internet Explorer

In de jaren negentig domineerde de browser van Microsoft de markt, maar Internet Explorer speelt niet langer een rol van betekenis. De groep heeft nu aangekondigd de ondersteuning aan de browser volgend jaar stop te zetten.

Microsoft wil zijn Internet Explorer 11 in de huidige versie volgend jaar grotendeels met pensioen sturen. Op 15 juni 2022 stopt de ondersteuning voor Internet Explorer 11 voor de meeste toepassingen, aldus het bedrijf. Microsoft vertrouwt nu volledig op de Microsoft Edge-browser, die is gebaseerd op Chrome.

Internet Explorer heeft de afgelopen jaren geleidelijk aan de markt verloren aan Google's Chrome of Apple's Safari. Volgens het webanalysebedrijf Statcounter was Internet Explorer in april goed voor minder dan 2 procent van de wereldwijde browsermarkt voor desktopcomputers. Chrome had een marktaandeel van meer dan 65 procent, voor Safari met ongeveer 10 procent. Microsoft Edge bereikte 8 procent.

Meer dan twee decennia geleden was Internet Explorer erg populair en had het bijna een monopolie. IE speelde een belangrijke rol in de "browseroorlog" tegen Netscape en in de antitrustzaak van de Amerikaanse regering tegen Microsoft. Een federale rechter oordeelde dat Microsoft zijn monopolie op besturingssysteemsoftware handhaafde met concurrentievervalsende middelen en probeerde de webbrowsermarkt te monopoliseren door zijn Internet Explorer-browser illegaal aan zijn Windows-besturingssysteem te koppelen.

Deze praktijk leidde ertoe dat het gebruik van Netscape Navigator, ooit een dominante browser, aanzienlijk afnam van 1995 tot 1998. Uiteindelijk viel Netscape buiten de boot. Microsoft heeft in 2001 een schikking getroffen met het ministerie van Justitie. De browsermarkt speelt nu een ondergeschikte rol voor Microsoft.

Europees Hof: corona-avondklok geen schending van het recht op vrijheid

Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens heeft een corona-avondklok van enkele weken verenigbaar verklaard met het recht op vrijheid.

In hun oordeel over een zaak uit Roemenië oordeelden de rechters uit Straatsburg dat de aldaar genomen maatregel op geen enkele manier huisarrest voor de eiser betekende. In uitzonderlijke gevallen had hij immers op elk moment zijn appartement kunnen verlaten. Er is dus geen sprake van schending van de individuele vrijheid. Het Hof heeft het beroep unaniem als niet-ontvankelijk verklaard. De klacht werd ingediend door een Roemeens lid van het EU-parlement van een eurosceptische groep rechtse conservatieven. Volgens de klager was de 52 dagen durende lockdown tussen maart en mei 2020 in zijn land een detentie die hem persoonlijk raakte.

Biologen waarschuwen voor zeer actieve teken tijdens pinksterweekeinde

De activiteit van teken, die de ernstige ziekte van Lyme kunnen overbrengen op mensen, is momenteel zeer hoog in grote delen van Nederland. Dat schrijft natuursite Nature Today. De onderzoekers waarschuwen ook voor tekenencefalitis (TBE), een andere ziekte die wordt overgedragen door teken. Meer hierover bij DvhN.

In het tekenseizoen worden elke week duizenden mensen door teken gebeten. Heb je een teek? Verwijder deze dan zo snel mogelijk, dat halveert de kans op lymeziekte. Houd de plek van de beet drie maanden in de gaten. Ga naar je huisarts als je een ring of vlek ziet, of als je last krijgt van andere gezondheidsklachten. Kijk op rivm.nl/tekenbeten of Tekenradar.nl hoe je het best een teek kunt verwijderen.

Waar op het lichaam komen tekenbeten het vaakst voor?
Via Tekenradar.nl is uitgezocht waar op ons lichaam teken zich het vaakst vastbijten. Eerst leek het erop dat teken vooral op warme en vochtige plekjes op het lichaam te vinden waren, zoals rond de schaamstreek. Uit de meest actuele gegevens blijkt dat teken veel vaker op andere plaatsen op het lichaam worden gevonden. Voor dit onderzoek zijn tweeduizend tekenbeetmeldingen bestudeerd uit 2019 en 2020, gelijkmatig verdeeld over volwassenen en kinderen.

Tekenbeten bij kinderen blijken veel vaker op het hoofd en in de nek voor te komen. Het gaat om 32% van alle beten, vergeleken met 3% bij de volwassenen. Bij volwassenen komen beten op de benen veel vaker voor: 55% van alle beten en bij kinderen 25%. Beten rond de schaamstreek komen bij kinderen en volwassenen niet zo vaak voor: 7% bij kinderen en 9% bij volwassenen.

Uit de meldingen van tekenbeten blijkt dat teken die zich rond de schaamstreek hadden vastgebeten bij volwassenen, daar 8 uur langer dan gemiddeld onopgemerkt zitten, voordat ze worden ontdekt en verwijderd. Bekend is dat als een teek langer vastzit, de kans op de ziekte van Lyme toeneemt. Teken op de armen werden het snelst ontdekt en verwijderd. Het maakt niet uit of de teek op de voorkant of de achterkant van het lichaam vastzat voor de tijd tot verwijderen.

Dit onderzoek laat zien waar op het lichaam tekenbeten het vaakst voorkomen. Toch blijft het belangrijk om het hele lichaam te controleren op tekenbeten. Teken kunnen zich namelijk overal op het lichaam vastbijten. Zie het overzicht van de gemelde locaties van tekenbeten bij volwassen en kinderen.

De ziekte van Lyme bij uw dieren
De ziekte van Lyme kan ook voorkomen bij honden, en in mindere mate ook bij katten, vee en paarden. De ziekte van Lyme speelt bij honden geen grote rol vergeleken met andere tekenbeetziekten. Sinds de jaren ’80 zien we een toename van het aantal Lyme-infecties bij zowel honden als mensen. Dus check ook regelmatig uw dier op teken. 

Sven Kramer kondigt afscheid aan

Sven Kramer heeft zijn afscheid als langebaanschaatser aangekondigd. Na de Winterspelen volgend jaar stopt hij ermee. Kramer gaat na zijn actieve loopbaan een managementrol binnen zijn huidige ploeg Jumbo-Visma vervullen.

"Het is voor mij gevoelsmatig nog ver weg. Eerst volgend jaar nog knallen in Peking. Daarna is er een groot afscheid in het Olympisch Stadion en dan begint mijn toekomst. Ik ben niet bang voor het beruchte zwarte gat. Ik zie voldoende uitdagingen bij Team Jumbo-Visma. Ik sluit niet uit dat er daar meer sporten bijkomen," aldus Kramer in een interview met fietsmagazine Bicycling.

Kramer sluit volgend jaar een lange succesvolle schaatsloopbaan af die in 2005 begon. Hij won onder meer vier maal olympisch goud, negen wereldtitels allround en 21 titels op de WK afstanden.

Kramer had de afgelopen jaren geregeld last van rugproblemen. Hij wil in Beijing nog eenmaal schitteren, ondanks dat hij op de individuele afstanden niet meer favoriet is.

Formule 1 in Nederland vanaf 2022 te zien via Viaplay; GP Zandvoort blijft gratis

Het nieuws dat maandag via Chris Woerts uitlekte, is donderdagochtend bevestigd in een persbericht. De Grands Prix in de Formule 1 zullen met ingang van volgend jaar alleen nog te bekijken zijn via de streamingdienst van Viaplay, het dochterbedrijf van Nordic Entertainment Group (NENT Group).

De rechten zijn tot en met 2024 vastgelegd. Alle races en bijbehorende programma's over Formule 1 zullen via de streamingdienst te zien zijn. Zes Grands Prix zijn straks gratis te bekijken, waaronder de race in Zandvoort. Welke Viaplay-abonnementen er zullen komen en wat dat allemaal moet gaan kosten wordt op een later moment bekendgemaakt.

Ziggo bevestigde dinsdag naast de rechten hebben gegrepen. Het bedrijf zegt dat de tarieven van de uitzendrechten in de afgelopen negen jaar zo sterk zijn gegroeid, dat het niet mogelijk bleek om de Formule 1 bij Ziggo Sport te houden. Volgens Woerts zal de NENT Group 33 miljoen per jaar overmaken voor de TV-rechten. Dit bedrag is niet bevestigd in het persbericht. 

Het gerucht ging dat F1TV Pro, de officiële streamingsdienst van de Formule 1, daardoor in Nederland niet meer beschikbaar zou zijn. In de aankondiging van het nieuws maakte de partij echter bekend dat dat niet het geval is. F1TV Pro is ook in de overige landen waar NENT de Formule 1-rechten in handen heeft nog gewoon beschikbaar.

Naast de Formule 1 wil de NENT Group ook kijkers lokken met Duits voetbal. Viaplay heeft de exclusieve uitzendrechten op wedstrijden van de Bundesliga, de hoogste voetbalcompetitie in Duitsland binnen. Ook dit nieuws is inmiddels bevestigd. De kans is ook groot dat het darten volgend jaar op dit platform te zien zal zijn, maar daar is nog geen uitsluitsel over. 

Anders Jensen, president en CEO van de NENT Group, zei in een statement: “Nederland is een ideale markt voor Viaplay en een zeer aantrekkelijke volgende stap in onze ambitie om de Europese streamingkampioen te worden. Middels onze meerjarige samenwerkingen met de belangrijkste rechtenhouders binnen de sport, in combinatie met onze groeiende hoeveelheid originele en exclusieve content, kunnen we de Nederlandse kijkers iets nieuws en unieks bieden. Gezien het contentaanbod heb ik er vertrouwen in dat we ons doel van 4,5 miljoen internationale leden aan het eind van 2025 zullen halen."

Giro: Etappe 12 - De dag na de Italiaanse hel

De elfde rit in de Giro d'Italia zit erop en het was een partij oorlog. Egan Bernal greep keihard de macht op het gravel en lijkt met afstand de sterkste renner, hoewel er nog altijd vraagtekens boven zijn rug hangen.

Vandaag staat er een forse rit op het programma: 212 kilometer van Siena naar Bagno di Romagna. Een erg lastige rit, waarin het vooral in het tweede deel geen moment meer vlak is. Twee klimmen van ruim vijftien kilometer en één van bijna twaalf kilometer, hoewel ze dan weer niet echt steil zijn.

Rellende_Rotscholier heeft alles hier uiteraard weer uitgebreid omschreven, het lezen weer waard. Een lange rit, dus een vroege start: om 11.20 uur gaat men al onderweg, Karsten en Jeroen zitten ruim voor de lunch al klaar op Eurosport. De finish wordt tussen kwart voor vijf en half zes verwacht.

De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

Sharon Rodel (17) uit Vlissingen vermist

De 17-jarige Sharon is sinds woensdag 12-05-2021 rond 18:50 vermist uit Vlissingen. Zij is voor het laatst gezien aan de Anjelierenlaan in Vlissingen. Zij is te herkennen aan drie oorbellen in beide oren en een neuspiercing (diamantje).

Zij droeg een grijs shirt met knoopjes, lichtblauwe strakke spijkerbroek. Zwarte (nep)leren jas tot boven de heupen. Klein zwart leren rugzakje. Ze heeft een sleutelbos met rode ADRZ-hanger.

Zij verplaatst zich mogelijk lopend of mogelijk met openbaar vervoer.  Hebt u informatie over deze vermissing? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070 of 088-9638071 of vul het tipformulier op de website in. 

Sharon Rodel (Afbeelding: Politie.nl)
Sharon Rodel (Afbeelding: Politie.nl)

FOK! Wat een weer: iets droger, maar niet voor lang

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Hallo FOK!kers

Gisteren hoopte ik in de middag een stuk op de MTB te fietsen maar helaas, mijn kleding was nog niet droog. Vandaag wilde ik de herkansing maar was het weer te nat. Toen het eindelijk droog was en eigenlijk te laat om te fietsen, nog even de tuin ingedoken. Vanochtend was het in het oosten nog droog, in de middag trokken de buien over. Gister was het al behoorlijk nat in de achterhoek, er was vanochtend zo'n 17mm gevallen, was te zien op de neerslagsom. Elders in het land was het vrij droog met hooguit 5mm. 

Goed, hier is het inmiddels droog maar er komt nog een klein beetje aan. Aan de kust blijft het voorlopig droog, de laatste buien trekken naar het zuidoosten en zullen rond middernacht het land verlaten. Vannacht kunnen er dan mistbanken ontstaan in het binnenland bij een steeds meer opgeklaarde hemel. De wind is westelijk en zwak bij een temperatuur van 4 graden aan de kust tot 10 landinwaarts.

Morgen begint de dag wat mistig dat op zal klaren en plaats maakt voor wat lichte bewolking. In de middag komt het fenomeen zon tevoorschijn, die vlammende bol heb ik wel gemist de afgelopen dagen, maar ik kan natuurlijk niet overal zijn. Helaas is dat niet voor lange duur; vanuit het zuidwesten komt nieuwe aanwas met nat spul, ook wel buien genoemd binnen. De temperatuur is wel wat beter, die varieerd tussen de 13 tot in het zuiden 17 graden. De wind wordt iets sterker vanuit het zuidwesten, aan de kust tot vrij krachtig in de avond.

Dit was het weer voor vandaag!

Buienradar zei dat het droog zou zijn na 10:00, de werkelijkheid was echter anders om 13:30 (Foto: Pukeko)
Buienradar zei dat het droog zou zijn na 10:00, de werkelijkheid was echter anders om 13:30 (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.