FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 13 februari 2021

Biatlete Eckhoff pakt wereldtitel sprint

Biatlete Tiril Eckhoff heeft de tweede individuele wereldtitel uit haar carrière gepakt. De Noorse pakte in het Sloveense Pokljuka het goud op de sprint, het onderdeel dat ze in 2016 op het WK ook won.

De Duitse Denise Herrmann vertrok als zevende en noteerde met één misser in de staande schietbeurt de snelste tijd. Eckhoff wist echter geheel foutloos te blijven en met haar altijd sterke langlaufen dook de Noorse 22 seconden onder Herrmann's tijd door.

Anaïs Chevalier-Bouchet leek Eckhoff te gaan bedreigen, maar de Française ging bij de staande schietbeurt één keer in de fout en pakte op twaalf seconden zilver. Brons ging op 14,4 tellen naar de verrassende Wit-Russische Hanna Sola, die foutloos schoot.

De Belgische Lotte Lie plaatste zich met een uitstekende 47e plek voor de achtervolging van zondag, Rieke de Maeyer noteerde uiteindelijk de 86e tijd.

Trump weer vrijgesproken

Donald Trump is vrijgesproken. Alhoewel een meerderheid van de Senaat voor veroordelen van Trump was, zeven Republikeinen stemden voor, bleef Trump de meest vrijgesproken president tot nu toe, aangezien geen tweederde meerderheid werd behaald.

Mocht Trump veroordeeld zijn, dan kon hij uitgesloten worden van verdere deelname aan verkiezingen. Deze uitspraak betekent dus dat de voormalig president weer een gooi kan doen in komende (presidents-)verkiezingen.

Lees ook: Advocaten Trump laten hypocrisie Democraten zien tijdens impeachmentproces

The Donald lag onder vuur omdat hij op 6 januari een menigte zou hebben aangespoord om het Capitool te bestormen. Uiteindelijk bleek dit proces een wassen neus. Na vijf dagen met verhoren werd Trump dus vrijgesproken.


Trump na zijn eerste vervolging (Foto: Drew Angerer/Getty Images)

Ajax treft mogelijk Feyenoord in halve finale KNVB Beker

Ajax neemt het in de halve finales van het KNVB Beker-toernooi mogelijk op tegen Feyenoord, zo heeft de loting zaterdag bepaald. Als de Rotterdammers woensdag in de kwartfinales winnen van sc Heerenveen speelt Feyenoord in de Kuip tegen Ajax.

De andere halve finale gaat tussen de winnaar van Vitesse tegen de club die wint bij de wedstrijd van NEC tegen VVV-Venlo. NEC en VVV-Venlo spelen ook woensdag pas de kwartfinale, nadat het eerder deze week werd afgelast vanwege het slechte weer.

De beide halve finales worden afgewerkt in de eerste week van maart. De finale staat op 18 april op het programma in De Kuip.

Uitslag Heracles Almelo - Ajax

Ajax heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van PSV. In het lastige uitduel tegen Heracles Almelo wonnen de Amsterdammers met 0-2 dankzij doelpunten van Davy Klaassen en Sebastian Haller.

Ajax had de vorige drie duels bij Heracles verloren en in het begin hadden de Amsterdammers het ook moeilijk in Almelo. Heracles kreeg ook de eerste grote kans, Teun Bijleveld, die voor een leeg doel naast schoot. Waar Heracles grote kans niet wist te benutten was de eerste kans voor Ajax wel raak. Davy Klaassen tikte op aangeven van Sébastien Haller wel binnen.

Heracles kreeg op slag van rust opnieuw een grote kans, maar opnieuw waren die niet besteed aan de thuisploeg. In de tweede helft had Ajax het wat beter onder controle en gaven geen grote kansen meer weg en zouden uiteindelijk met 0-2 winnen door een doelpuntje van Haller, ditmaal gaf Klaassen de assist.

Heracles Almelo

0 - 2

AFC Ajax

     14' Klaassen
 79' Haller
 
 Gele kaart: Quagliata, (Heracles Almelo), Haller, (AFC Ajax)
 
Stadion: Polman Stadion, Almelo
Toeschouwers: 0
Arbiter: Blom
 
Opstelling:   Opstelling:
Blaswich
Breukers
Pröpper
Rente
Quagliata
De la Torre
Vloet (Kutucu/65)
Schoofs
Bijleveld (v.d.Water/65)
Azzaoui (Bakis/81)
Burgzorg
  Stekelenburg
Mazraoui (Rensch/ 72)
J.Timber
Blind
Tagliafico
Álvarez
Klaassen (Kudus/87)
Gravenberch
Neres (Antony/71)
Haller
Tadic (Labyad/87)

Automobilist zakt met zijn jeep door het ijs van De Lauwers in Oost-Friesland

Een bestuurder is zaterdag met zijn jeep door het ijs gezakt van de Lauwers in de gemeente Achtkarspelen. Op een video, die circuleert op sociale media is te zien, hoe de ijsvloer bezwijkt onder het gewicht van het voertuig.

De auto reed al een paar keer heen en weer over het ijs, zo is te zien op een ander filmpje. Het is niet bekend of de auto al uit het water is gehaald. Zo meldt de Leeuwarder Courant. 

Update 21.10 uur: De hele rit op het ijs op YouTube filmpje, de bestuurder lijkt heelhuids uit de auto zijn gekomen.

Bijna 10 jaar na tsunami: Zeebeving treft Oost-Japan opnieuw, grote stroomuitval

Bijna tien jaar na een aardbeving met een verwoestende tsunami tot gevolg, is hetzelfde Oost-Japanse gebied vandaag opnieuw getroffen door een beving. Hoewel er sprake is van meerdere gewonden, lijkt de schade beperkt. Miljoenen mensen zitten echter zonder stroom. Meer hierover in de Gelderlander.

De aardbeving veroorzaakte krachtige bevingen langs de oostkust van Japan, nabij Fukushima) en was ook voelbaar in Tokio. Het Japanse meteorologische bureau zei dat de aardbeving om 23.08 uur lokale tijd plaatsvond op een diepte van 60 km (37 mijl) in de Stille Oceaan en een kracht had van 7,1 op de schaal van Richter. De aardbeving werd gevolgd door een aantal naschokken, waaronder een schok met een kracht van 4,7. Lokale media meldden stroomuitval die honderdduizenden huizen in de regio Tohoku in het oosten van Japan trof.

Uitslag ADO Den Haag - PSV

PSV heeft in de Eredivisie dure punten verspeeld tegen ADO Den Haag. Ondanks dat het veel beter was kwam het door een doelpunt in de blessuretijd niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

In de eerste helft kreeg PSV legio kansen, maar keeper Fraisl stond vaak in de weg. Zelf een penalty kon niet voor een doelpunt zorgen, Max miste. Uiteindelijk was het ADO Den Haag dat volledig tegen de verhouding in op voorsprong kwam, Adakanye scoorde na een fraaie aanval.

Na rust bleef het beeld hetzelfde met één verschil, nu scoorde PSV wel. Malen zorgde voor de gelijkmaker en na een fout van Amofa ook voor de 1-2. Verder bleef het kansen missen, o.a. doordat Malen twee keer de lat raakte. In de blessuretijd kostte dat de bezoekers toch nog de overwinning. Kramer scoorde uit een omhaal de gelijkmaker.

ADO Den Haag

2 - 2

PSV

 27' Adekanye
 90+3' Kramer
   51' Malen
 76' Malen
 
 Gele kaart: , Sangaré, (PSV)
 
Stadion: ADO Den Haag Stadion, Den Haag
Toeschouwers: 0
Arbiter: v.Boekel
Bijzonderheden: Max mist pen.(21)
 
Opstelling:   Opstelling:
Fraisl
v.Ewijk
Amofa (Philipp/82)
Del Fabro
Pinas
Kemper (Familia-Castillo/82)
Adekanye (Arweiler/69)
Gomelt (Zuiverloon/46)
Goossens
Mokhtar (Besuijen/57)
Kramer
  Mvogo
Teze
Baumgartl (Dumfries/ 75)
Boscagli
Max
Thomas (Mauro Júnior/ 75)
Sangaré
Rosario
Vertessen (Ihattaren/61)
Zahavi (Gutiérrez/85)
Malen

Politie grijpt in: op Piusplein in Tilburg werd 'volop carnaval gevierd’

De politie heeft zaterdagmiddag opgetreden in de Tilburgse binnenstad. Aan het Piusplein waren volgens een perswoordvoerder "twee- à driehonderd mensen aan het hossen op muziek". Meer hierover in het Brabants Dagblad.

Kroegeigenaren zouden drankjes verkopen en het feestende volk zou de anderhalvemeterregel niet in acht nemen. De woordvoerder van de politie kon nog niet vertellen hoe de politie heeft opgetreden en of er bekeuringen wegens het overtreden van de coronamaatregelen zijn uitgedeeld.

Sportvliegtuigje neergestort in weiland Kornhorn, piloot overleden

Een sportvliegtuigje is zaterdagmiddag gecrasht in Kornhorn. De piloot is bij de crash overleden. Meer hierover bij DvhN.

Het sportvliegtuig is neergestort in een veld langs de N980. Het verongelukte sportvliegtuigje zou eerder op zaterdagmiddag zijn opgestegen van vliegveld Drachten. De piloot zou een noodlanding hebben willen maken.

Zowel de politie als de Onderzoeksraad zijn een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval.

Den Haag: Dronken man doodgevroren in voortuin

In een voortuin van een woning aan de Beverweerdstraat werd vanmorgen een overleden man aangetroffen. Meer hierover bij Regio15.

Volgens een buurman heeft het slachtoffer gisteravond tot 00:00 uur bij hem wat gedronken. Het slachtoffer ging daarna onder invloed naar zijn huis (twee deuren verderop).

Vermoedelijk is het slachtoffer gevallen en door onderkoeling overleden. In de ochtend werd de overleden man gevonden waarop de politie werd ingeschakeld.

Bij het slachtoffer werden onder andere een fles cola, twee glazen en andere attributen gevonden.

Medewerkers van de Forensische Opsporing (FO) doen ter plaatse onderzoek. De straat is afgezet met politielint.

In de middag werd bekend dat de man inderdaad door een noodlottig ongeval om het leven was gekomen. De politie heeft een misdrijf uitgesloten.

Uitslag Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft voor de vierde opeenvolgende keer een uitwedstrijd in de Eredivisie gewonnen. Na zeges op Heerenveen (1-3), PEC Zwolle (0-2) en RKC (1-2) won het dit keer van Sparta. In Rotterdam wonnen de Limburgers met 1-2 en staan daarmee op een stevige tiende plaats in de eredivisie.

Na ruim 20 minuten kwam Fortuna op voorsprong. Lisandro Semedo scoorde, na voorbereidend werk van Zian Flemming. Danzell Gravenberch maakte voor de thuisploeg snel weer gelijk en dat was ook tevens de ruststand in Rotterdam.

Snel in de tweede helft zorgde Sebastian Polter voor een nieuwe voorsprong voor Fortuna Sittard. Na een goede actie van Mats Seuntjens zorgde de Duitse spits voor de 1-2. Na de voorsprong waren de beste kansen voor de Limburgers, met de beste kans voor Semedo op de 1-3. Sparta mocht nog hopen op een gelijkspel, en kreeg in de slotfase nog de mogelijkheid, maar Laros Duarte kopte over.

Sparta Rotterdam

1 - 2

Fortuna Sittard

 31' Gravenberch    23' Semedo
 50' Polter
 
 Gele kaart: Gravenberch, Beugelsdijk, (Sparta Rotterdam), Flemming, Semedo, (Fortuna Sittard)
 
Stadion: Spartastadion Het Kasteel, Rotterdam
Toeschouwers: 0
Arbiter: v.d. Kerkhof
 
Opstelling:   Opstelling:
Okoye
Abels (Fortes/82)
Beugelsdijk
Heylen (Burger/59)
Pinto
Harroui (Smeets/82)
Auassar (Kharchouch/74)
Thy
L.Duarte
D.Duarte
Gravenberch (Engels/59)
  v.Osch
Tirpan
Angha
Janssen
Cox
Tekie
Flemming
Rienstra
Semedo
Polter
Seuntjens (v.d.Buijs/84)

Wereldtitel Mantia op massastart, zilver Stroetinga

Voor de derde maal in zijn loopbaan heeft Joey Mantia de wereldtitel op de massastart gepakt. Bij het WK afstanden in Heerenveen was hij de rapste in de sprint. Arjan Stroetinga veroverde het zilver voor de Belg Bart Swings.

In de opwarmronde onstond er al een kopgroep maar dit was niet toegestaan waardoor er opnieuw moest worden gestart. Bergsma probeerde al vroeg een gaatje te slaan, maar zijn aanval werd geneutraliseerd. Peter Michael en Artur Janicki wisten wel te ontsnappen, Bergsma schaatste aan kop van de achtervolgende groep. Helemaal vooraan moest Janicki Michael laten gaan.

Twee ronden voor het einde werd Michael bijgehaald. Mantia ging vervolgens vroeg aan en sloeg een gaatje en liet niemand meer voorbij. Het zilver was voor Stroetinga die Bart Swings voor wist te blijven.

Dubbelslag voor Sosa op de Mont Ventoux in Tour de la Provence

Ivan Sosa heeft de koninginnenrit van de Ronde van de Provence gewonnen. Op de flanken van de Mont Ventoux was de jonge Colombiaan van Ineos Grenadiers de beste. Hij won voor zijn land- en ploeggenoot Egan Bernal. Als derde kwam Julian Alaphilippe over de finish, vlak voor de beste Nederlander Wout Poels.

Vandaag stond de koninginnenrit van de Ronde van de Provence op het programma. Even leek de sneeuw van vannacht nog een spelbreker te worden, maar al snel deze ochtend maakte de organisatie bekend dat de etappe gewoon doorgang kon vinden en stonden de renners aan de start van de 153 kilometer lange etappe naar de Mont Ventoux.

In de wedstrijd ontstond er al snel een kopgroep van zes met renners die geen bedreiging zouden vormen voor de dagzege. Aan de slotklim hadden ze nog anderhalve minuut, maar die werd snel dicht gereden en konden de toppers zich voor het eerst laten bergop.

Harold Tejada en Matteo Fabbro waren de eerste renners die zich lieten vanuit het peloton. De Colombiaan en de Italiaan kregen een kleine voorsprong, waarna Ineos Grenadiers zich op kop zette van het peloton. De twee werden snel weer ingelopen, waarna het peloton snel werd uitgedund.

Op vijf kilometer van Chalet Reynard, waar de finish lag, zorgde Ivan Sosa voor de eerste echte aanval. De jonge Colombiaan had direct een mooie voorsprong te pakken, waar Mauri Vansevenant de achtervolging leidde in dienst van wereldkampioen Julian Alaphilippe. De jonge Belg kreeg het gat naar Sosa niet dicht, waarna Alaphilippe het zelf probeerde. De wereldkampioen kreeg direct Egan Bernal als waakhond mee, en later zou ook Wout Poels aansluiten.

Ondanks het werken van Alaphilippe en Poels kregen ze Sosa niet meer terug en reed de Colombiaan naar de eerste zege van het seizoen. In de strijd om de tweede plaats reed Bernal in de slotkilometer nog Alaphilippe en Poels uit het wiel en werd het een mooie dag voor Ineos Grenadiers.

In het algemeen klassement neemt Sosa de leiderstrui over van Davide Ballerini. Met nog een vlakke etappe te gaan heeft hij een voorsprong van vijftien seconden op Bernal. Alaphilippe volgt op 21 seconden. Poels en Bauke Mollema maken de top vijf compleet in de Tour de la Provence.

Groenewoud wereldkampioen massastart, brons Schouten

Marijke Groenewoud heeft bij het WK afstanden in Heerenveen de wereldtitel op de massastart bij de vrouwen gepakt. De 22-jarige Nederlandse was de snelste in de eindsprint.

Het was vooral loeren en kijken in de eerste paar ronden. Echte aanvallen waren er niet, al probeerden een aantal schaatssters het wel. Elizaveta Golubeva, eerder vandaag goed voor brons op de kilometer en voor de massastart een outsider, zag een goede klassering in het water vallen nadat ze samen met landgenote Elena Eranina ten val kwam.

Het liep weer uit op een sprint. Schouten en Groenewoud gingen aan. Groenewoud reed op kop door misslagen van Schouten die ook geduwd werd, en ze wist die eerste plaats ook vast te houden voor de uittredend kampioen Blondin. Schouten werd derde.

Spot the DJ #2 : slijkie wint een pimp-abo!

We gaan een spelletje spelen! Verspreid door het hele land staan live webcams opgesteld. Elke tweede zaterdag van de maand ga ik er één opzoeken en degene die mij als eerste op de webcam spot én daarvan een screenshot maakt en onder dit bericht post, wint! Vandaag doe ik de Boulevard in Scheveningen aan, die werd gekozen door de eerste winnaar Resistor!

De spelregels zijn vrij simpel: ik moet te zien zijn op het screenshot. Ik zal het niet al te moeilijk maken, ik draag een gele signaalbroek en een blauwe parka en heb een blauw FOK!petje op. (Zie dit voorbeeld screenshot). Al te makkelijk maak ik het echter ook niet: het is maar de vraag hoelang ik over m’n reis erheen doe! Kleine hint: Ik heb de trein van 08:37 richting Nijmegen vanaf Alkmaar Noord. Het is echter maar de vraag of ik onderweg extra pauzes inlas  of dat de NS vertraging oploopt . Het lijkt ons overigens vanzelfsprekend dat eerdere winnaars voor spek en bonen meedoen deze ronde  

Degene die me al eerste gespot heeft en een screenshot onder dit bericht plaatst, wint een FOK! PIMP maandabonnement en mag de volgende live webcam uitzoeken die ik ga bezoeken! Spot on!

Update 11:30 uur
Inmiddels ben ik in Den Haag aangekomen. De vraag is nu of ik de tram neem of ga lopen... 

Update 16:57 uur
Ditmaal wist slijkie mij als eerste te spotten en een screenshot te posten. Normaal als ik naar Scheveningen ga, ga ik altijd lopen, maar de stoepen in Den Haag waren dusdanig wit en verraderlijk glad dat ik het bij de Javabrug opgaf en op de tram gestapt ben. Zoals ik in de reacties al aangaf: 

Gezien de staat
Van de straat
In Den Haag
De tram vandaag
Wil niet op m'n plaat

De volgende Spot the DJ zal, Deo volente, plaatsvinden op 13 maart in Lemmer. Slijkie weet wel wat hij me aandoet, ruim 4,5 uur enkele reis  

Wereldtitel Verbij op 1.000m, diskwalificatie Krol

Kai Verbij is de nieuwe wereldkampioen op de 1.000 meter bij de mannen. Op de derde dag van de WK afstanden in Heerenveen schaatste de Nederlander naar 1.08,05.

Net als gisteren op de 500 meter pakte Pavel Kulizhnikov zilver in 1.08,31. Het brons ging naar de wereldkampioen op de 500 meter, Laurent Dubreuil, in 1.08,56.

Thomas Krol, vooraf gezien als een van de favorieten, werd na een tweede valse start gediskwalificeerd, iets wat hem vorig jaar bij het WK afstanden ook al gebeurde. Wesly Dijs werd zevende in 1.09,44.

Duits 1-2'tje in teamwedstrijd WK skeleton

Op het wereldkampioenschap skeleton in Altenberg heeft het thuisland zaterdagochtend een dubbelslag geslagen. De gemengde landenwedstrijd, met teams van één vrouw en één man, leverde goud en zilver op voor de Duitsers.

Tina Hermann en Christopher Grotheer verdedigden beiden met een geweldige comeback hun individuele wereldtitel en het duo was dan ook favoriet voor het goud. Jacqueline Lölling was iets langzamer dan Hermann, Alexander Gassner was iets sneller, maar het was net niet genoeg en met 0,14 seconden ging het goud naar Hermann en Grotheer.

Lölling en Gassner pakten wel zilver: de Russische Elena Nikitina was twee honderdsten langzamer dan Lölling, haar teamgenote Alexander Tretiakov was één honderdste sneller dan Gassner en dus kwamen ze een honderdste tekort voor het zilver. Achter de bronzen Russen greep het Britse duo Laura Deas/Matt Weston (+0,57) naast de medailles.

Bowe pakt wereldtitel 1.000m, zilver Leerdam

Op de derde dag van de wereldkampioenschap afstanden in Heerenveen heeft Brittany Bowe de wereldtitel op de kilometer voor vrouwen veroverd. De Amerikaanse kwam tot een winnende tijd van 1.14,12.

Jutta Leerdam, die vorig jaar de wereldtitel pakte en vorige week last had van haar voet, moest nu genoegen nemen met het zilver in 1.14,67. Het brons ging toch wel verrassend naar de Russin Elizaveta Golubeva die 1.14,84 schaatste wat bovendien een nieuw persoonlijk record was.

Jorien ter Mors kwam met 1.15,27 niet verder dan de vijfde plaats. Suzanne Schulting schaatste met 1.16,03 naar de achtste tijd.

Strengere regels VOG-aanvraag slecht voor jongeren met etnische achtergrond

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), die je nodig hebt om bijvoorbeeld bij de politie of overheid te werken, kan nu geweigerd worden vanwege een strafblad. Als het aan minister Sander Dekker van rechtsbescherming ligt, worden binnenkort ook reguliere politiegegevens meegewogen bij een VOG-aanvraag.

Dat is een slechte zaak, meent onder meer de 30-jarige Ismaël Chakir die vreest dat deze wet de afstand van jongeren met een etnische achtergrond tot de arbeidsmarkt vergroot.

Volgens minister Dekker is het nodig om strenger te screenen voor functies, bij onder meer jusitite of het Rijk, waarbij integriteit van groot belang is. Door niet alleen een strafblad, maar ook politiedossiers mee te nemen in de boordeling van een VOG-aanvraag, moet worden voorkomen dat in deze functies misbruik wordt gemaakt van bijvoorbeeld gevoelige informatie.

Chakir, die voor zijn huidige baan in de luchtvaart ook een VOG heeft moeten aanvragen, is hierover niet te spreken. Zo vreest hij dat kansongelijkheid in de samenleving zal groeien, als gevolg van etnisch profileren. "Ik ben ook weleens onterecht staande gehouden. Toen is er zeker sprake geweest van etnisch profileren. Als deze wet er was geweest in de tijd dat ik mijn VOG moest aanvragen, dan weet ik niet of ik zou zitten waar ik nu zit", vertelt Chakir.

Etnisch profileren
Ook strafrechtadvocaat Gerald Roethof heeft zorgen over dit wetsvoorstel. Niet alleen deelt hij de zorgen over etnisch profileren, hij denkt ook dat geschikte mensen de kans op een beoogde carrière hiermee zal worden ontnomen.

Roethof: "Het gaat om gegevens van de politie en geen veroordeling. Als een rechter heeft vastgesteld dat je schuldig bent aan een bepaald strafbaar feit, dan kan ik mij voorstellen dat iemand geen VOG krijgt. Dit gaat om iets wat nooit aan de rechter is voorgelegd."

Het ministerie van Justitie en Veiligheid benadrukt in een reactie aan AT5 dat de politie toetst of de gegevens betrouwbaar zijn en of ze relevant zijn voor de aanvraag. Ook kan de aanvrager in bezwaar gaan als de VOG op basis van deze gegevens wordt geweigerd. Verder zal een onafhankelijke adviescommissie er op toezien dat etnisch profileren géén rol speelt. Toch stellen al deze extra vervolgstappen Chakir en Roethof niet gerust.

"Wat heb ik aan een politietoets als we weten dat de politie veel te snel zaken als verdacht ziet?", vraagt Roethof zich af. "Als eenzelfde toets plaatsvindt op papier, is deze van geen enkele waarde."

Ook Chakir blijft ervan overtuigd dat deze wet in de praktijk vooral negatieve gevolgen zal hebben. "Jongeren met een etnische achtergrond hebben sowieso al het gevoel dat ze met drie stappen achterlopen op de rest van de maatschappij. Met dit wetsvoorstel wordt de kloof alleen maar groter."

Beiden hopen dan ook van harte dat het wetsvoorstel in de Eerste Kamer, waar het eind deze maand voor het eerst wordt behandeld, sneuvelt. "Deze kromme wet mag niet doorgaan", aldus Roethof.

COVID-19: 4229 nieuwe besmettingen en 67 doden, totaal 1.025.837 en 14.793

LET OP: De besmettingscijfers van vandaag zijn niet representatief aangezien er een deel van de teststraten gesloten (geweest) is in verband met de winterse omstandigheden.

De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 4229 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 1.025.837 COVID-19-patiënten gemeld aan het RIVM.

Van de gemelde patiënten zijn er 182 in het ziekenhuis opgenomen. Momenteel liggen er 1325 mensen op de verpleegafdeling van het ziekenhuis. Op de IC zijn 32 nieuwe patiënten opgenomen, hierdoor liggen er nu 538 mensen op de intensive care. Cijfers zijn afkomstig van het LCPS.

Er zijn sinds de vorige update 67 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 14.793 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

Vanaf heden worden ook dagelijks het aantal toegediende vaccins weergegeven op het dashboard. Deze cijfers zijn afkomstig van diverse bronnen (GGD, ziekenhuizen, zorginstellingen) waardoor de cijfers niet altijd actueel zijn. Hierdoor zullen deze dan ook niet worden meegenomen in de dagelijkse update, de cijfers zijn hier te bekijken voor de meest actuele stand.

Sinds 1 juni kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. De open data zoals deze gepubliceerd wordt door het RIVM is hier te vinden.

Snowboardcrossers Australië pakken wereldtitel

In het Zweedse Idre Fjäll hebben Jarryd Hughes en Belle Brockhoff de wereldtitel snowboardcross in de gemengde teams gepakt. Het Australische duo was in de finale in het ijskoude Zweden ijzersterk.

Hughes werkte Australië naar een prima positie, met vooral Lorenzo Sommariva uit Italië als uitdager. De Italiaanse Michela Moioli pakte vervolgens de leiding, maar Brockhoff hield vol en passeerde haar op de rollers richting de finish.

Het brons, achter Italië, was voor Leo le Ble Jaques en Julia Pereira de Sousa Mabileau uit Frankrijk, terwijl het Amerikaanse duo Hagen Kearney/Faye Gulini naast de medailles greep.

Uitslag FC Groningen - PEC Zwolle

FC Groningen blijft goed meedraaien in de suptop van de eredivisie. In de thuiswedstrijd werd zonder al te veel problemen van PEC Zwolle gewonnen. In Groningen werd het 1-0 dankzij een doelpunt van Jørgen Strand Larsen.

Na een kwartier spelen kwam de thuisploeg op voorsprong dankzij Jørgen Strand Larsen. De Noor was alert na een mislukt schot van Gabriel Gudmundsson. Na de vroege 1-0 kreeg Groningen via Tomas Suslov en Mo El Hankouri goede kansen om score uit te breiden, alleen waren die niet besteed aan de Groningse ploeg.

Een kwartier in de tweede helft leek de wedstrijd beslist nadat PEC-middenvelder Pelle Clement na een overtreding de rode kaart kreeg. Vreemd genoeg kreeg PEC na die rode kaart wat meer controle op de wedstrijd en was het vlak voor tijd nog dicht bij de onverdiende gelijkmaker, maar gelukkig voor Groningen miste Virgil Misidjan, waardoor de drie punten in Groningen bleven. Door de zege steeg de thuisploeg naar de vijfde plaats in de eredivisie.

FC Groningen

1 - 0

PEC Zwolle

 16' Larsen    
 
 Gele kaart: Te Wierik, (FC Groningen), Pherai, (PEC Zwolle)
 Rode kaart: , Clement (59) (PEC Zwolle)
 
Stadion: Euroborg Stadion, Groningen
Toeschouwers: 0
Arbiter: Manschot
 
Opstelling:   Opstelling:
Padt
Te Wierik
Itakura
v.Hintum
Gudmundsson
El Hankouri
D.v.Kaam
Suslov (Dankerlui/78)
Lundqvist
Da Cruz (Abraham/78)
Larsen (Dammers/90 4)
  Mous
v.Wermeskerken
Strieder
Lam
Nakayama
Pherai (Reijnders/71)
Saymak (Paal/63)
Clement
Manuel
Buitink (Huiberts/63)
Misidjan (Drost/83)

Het nutteloze feitje van de dag: ik denk dat dit de zwaarste peen is

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Een peen kweken lukt de meesten wel in hun groentetuin maar echt een grote kweken is nog niet zo makkelijk, wist dat de zwaarste peen meer dan 10 kilo weegt? Op 9 september 2017 presenteerde Christopher Qualley zijn peen die 10,17 kilo zwaar was.

Advocaten Trump laten hypocrisie Democraten zien tijdens impeachmentproces

De advocaten van voormalig president Donald Trump gaven de Democraten vrijdag een koekje van eigen deeg. De veelbesproken hypocrisie van de Democraten en progressievelingen, die in de Amerikaanse media volop de gelegenheid kregen om Trump met de dood te bedreigen, of te fantaseren over het aftuigen van de president en zijn vice-president werd tijdens het impeachment-proces tegen The Donald getoond.


Hypocrisie Democraten in 11 minuten blootgelegd (Bron: YouTube)

Eerder tijdens het impeachmentproces lieten de Democraten al 'schokkende' beelden zien van de bestorming van het Capitool van afgelopen januari. Met bombastische taal werden de revolutionairen als 'bedreiging van de democratie' bestempeld. Helaas voor hen hadden de advocaten van drievoudig Nobelprijs voor de Vrede genomineerde Trump zich voorbereid.

'Kogel in het hoofd van Trump'
Alhoewel de advocaten erkenden dat de taal in de politiek inmiddels ver gaat, lieten zij beelden zien van Democratische politici, journalisten en filmsterren die maar wat graag 'het Witte Huis wilden opblazen' of 'een kogel in het hoofd van Trump' wilden schieten.

Huidig president Joe Biden denkt graag aan vergane glorie en zei dan ook tijdens een verkiezingsbijeenkomst: "Als ik Trump op school was tegengekomen, dan had ik hem achter de gymzaal getrokken en in elkaar geslagen."

In een ander stukje is vice-president Kamala Harris te zien die in de tv-show van Ellen DeGeneres hardop lacht als ze grappen maken over het dilemma van het in een lift afmaken van Trump of Mike Pence.

De advocaten van Trump voerden aan dat, hoewel hij zijn aanhangers tijdens een bijeenkomst vertelde om "als de hel te vechten", hij hen natuurlijk nooit had aangezet om het Capitool daadwerkelijk aan te vallen. "Dit zijn de metaforische, retorische toepassingen van het woord ‘vechten’", aldus de advocaten.

'Demonstraties hoeven niet vreedzaam te verlopen'
De hypocrisie ging echter verder dan woorden. Diverse stukjes in de video lieten Democratische politici zien die het vele geweld gedurende BLM-demonstraties goedpraatten. En heel veel retorische spreuken werden getoond waar men net als Trump sprak over 'vechten!'.

Afgevaardigde Maxine Waters spoorde aanhangers aan om Republikeinen overal maar lastig te vallen: in restaurants, op straat en in hotels. "Laat ze maar voelen dat ze hier niet welkom zijn", sprak ze met overslaande stem.

Het ligt in de lijn der verwachting dat de advocaten van Trump slechts vier van de zestien toegewezen uren in het proces zullen gebruiken. Nogmaals een teken aan de wand dat de hele impeachmentprocedure voor een tweede maal een lege huls zal blijken, eentje die in deze crisistijd weer door de Amerikaanse belastingbetaler bekostigd zal moeten worden.

Skiester Suter wereldkampioene op de afdaling

Alpineskiester Corinne Suter heeft zich in het Italiaanse Cortina d'Ampezzo gekroond tot wereldkampioene op de afdaling. De 26-jarige Zwitserse volgt daarmee het patroon van het vorige WK: destijds pakte ze brons op de super-G en zilver op de afdaling, nu is er zilver op de super-G en goud op de afdaling.

Suter ging als zevende naar beneden en was opvallend genoeg de eerste die een écht scherpe tijd noteerde. Ester Ledecka uit Tsjechië leverde vervolgens 0,44 seconden in, de Duitse Kira Weidle benaderde Suter's tijd tot op 0,20 seconden. Favoriete Lara Gut-Behrami betrad de piste daarna, de wereldkampioene op de super-G pakte op 0,37 seconden het brons.

COVID-19: Vaccinatie Israël toont aan dat Pfizer-vaccin zeer effectief is

De massale inentingscampagne tegen corona in Israël toont aan dat het Pfizer/BioNTech-vaccin werkt. Dat schrijft The Jerusalem Post. Uit onderzoek blijkt dat minder dan 0,1 procent van de tweemaal gevaccineerden toch nog ziek wordt. Het vaccin is voor 93 procent effectief, wat min of meer overeenkomt met de testresultaten van de farmaceut zelf. Daaruit kwam een werkzaamheid van 95 procent naar voren.

Het onderzoek werd uitgevoerd door Maccabi Healthcare Services, een van de vier grote zorgverleners in Israël, die ruim een miljoen inwoners heeft gevaccineerd. Uit gegevens tot 11 februari blijkt dat van de 523.000 mensen die al een tweede prik hebben gekregen, slechts 544 mensen toch besmet raakten met corona. De meeste van hen hadden geen of amper ziekteverschijnselen. Vijftien van hen belandden in het ziekenhuis. Van vier van hen werd de toestand omschreven als ernstig, van drie als matig. Geen van de dubbel gevaccineerden overleed.

'De gegevens bewijzen onomstotelijk dat het vaccin zeer effectief is. Het heeft de levens van veel Israëli’s gered', zegt topvrouw Miri Mizrahi Reuveni van Maccabi. Meer hierover bij Skipr.

Instagram verwijdert NOS-beelden vanwege Zwarte Piet bij artikel Bram van der Vlugt

Instagram heeft een video met Bram van de Vlugt als Sinterklaas en zwart geschminkte zwarte pieten van de NOS verwijderd. Het filmpje werd december 2020 geplaatst bij NOS stories na aanleiding van het overlijden van Bram van der Vlugt, die tientallen jaren Sinterklaas speelde.  Een soortgelijk filmpje met sinterklaasvieringen verscheen op het gewone Instagramaccount van de NOS.

Van de week liet Facebook, waarvan Instagram een onderdeel is, aan de NOS weten dat ze de video's wilde verwijderen wegens schending van hun richtlijnenweg. De beelden zouden volgens Facebook aanzetten tot haat omdat er zwart geschminkte figuren in de video te zien zijn.

De NOS heeft hier bezwaar tegen gemaakt en verzocht om de video's te laten staan. NOS Nieuws Marcel Gelauff zegt hierover het volgende: 'Dit betreft niet het verspreiden van een haatbericht. Dit is een journalistiek onderwerp over de dood van een beroemd acteur. Daarin hoort dat je schetst wie die acteur was en bij Bram van der Vlugt kan het niet anders dan dat daar zijn optreden als Sinterklaas deel van uitmaakt met beeld van hoe dat in het verleden ging. Instagram ontkent zo de geschiedenis en tast de journalistiek zo ook aan.'

Facebook heeft laten weten de video's te verwijderen. De sinterklaasvideo op het NOS Stories-account is inmiddels verwijderd, de video op het reguliere NOS-account op Instagram was gisteravond nog te zien.

Hieronder de motivering van Facebook voor hun besluit tot verwijdering van de video's:

'Deze video's zijn verwijderd vanwege het overtreden van ons hate speech-beleid, omdat ze afbeeldingen van blackface bevatten. Dit is iets dat we heel serieus nemen, omdat we vinden dat het belangrijk is om een omgeving te creëren waarin iedereen zich welkom en veilig voelt.

Besluiten die te maken hebben met wanneer iets de grens van hate speech overschrijdt, zijn de moeilijkste beslissingen die wij moeten nemen. Intentie is een van de factoren waar we naar kijken. Hoewel we een eerbetoon aan het leven van Bram van der Vlugt steunen, moeten we ook de impact op onze community als geheel overwegen wanneer we dingen toestaan die negatieve of haatdragende stereotypen bevorderen, zelfs als de intentie niet haatdragend is.

We begrijpen dat niet iedereen het eens is met ons beleid en we hebben aangegeven dat we niet vinden dat wij zoveel beslissingen over content zelf moeten maken. Daarom hebben we een nieuwe manier opgezet om in beroep te gaan tegen de besluiten die Facebook maakt rondom content bij een onafhankelijke toezichthoudende raad. De besluiten van deze raad zijn transparant en bindend. Dit is ook de reden dat Facebook al lange tijd vraagt om nieuwe wetgeving op dit gebied. Met de afwezigheid van democratische wetgeving en richtlijnen, moeten we onze besluiten echter in real-time nemen.'

‘Wij berijden ons konijn in eigen keuken!’, uitgeroepen tot taalfout van 2020

‘Wij berijden ons konijn in eigen keuken!’, stond afgelopen jaar geschreven op een reclamebord buiten een restaurant. Of de kok ook echt bovenop het konijn is gesprongen of gewoon het konijn culinair heeft bereid, is nog onduidelijk. De boodschap is wel verkozen tot ‘Taalvout van het Jaar 2020', meldt het humoristische taalplatform Taalvoutjes. Zo staat te lezen bij de Gelderlander.

Alle genomineerde taalvoutjes zijn hier te vinden.

‘Ex-vrouw Graus geeft politie info over aanzetten tot seks’

De Rijksrecherche onderzoekt nieuwe opnames en documenten waaruit volgens NRC zou blijken dat PVV-Tweede Kamerlid Dion Graus zijn toenmalige echtgenote meerdere jaren heeft aangezet tot seks met zijn particuliere beveiligers. Het materiaal is aangeleverd door zijn ex-vrouw. Het parket Den Haag bevestigt tegenover de krant “aanvullend materiaal” te hebben ontvangen.

Voor de mensen met een NRC abonnement;

The Great Ace Attorney Chronicles krijgt rating in Taiwan

In Taiwan heeft het 'Taiwan Digital Game Rating Committee' een rating gegeven aan The Great Ace Attorney Chronicles, een collectie van The Great Ace Attorney en The Great Ace Attorney 2.

De game heeft een rating gekregen voor Nintendo Switch, pc en PlayStation 4. Voor fans van de Ace Attorney-serie is het interessant, want toen de games origineel uitkwamen voor Nintendo 3DS zijn deze nooit in het Westen vrijgegeven.

Het is dus te hopen dat het hier wel een internationale release betreft. Hopelijk hoeven we op dat verlossende woord niet lang meer te wachten.

Europese Unie aan hervorming toe, rol weggelegd voor Europees Parlement bij internationale samenwerking

De coronapandemie lijkt het beeld van burgers te hebben versterkt dat de EU de juiste plek is voor oplossingen tegen COVID-19. Vaker dan in de andere landen van de Europese Unie (72%), geven ondervraagden in Nederland (75%) aan dat zij erop vertrouwen dat het EU-herstelplan hun nationale economie sneller in staat stelt te herstellen van de effecten van de pandemie.

Er is een stijging van tien procentpunt in het aantal Europese burgers met een positieve kijk op de EU (50%) in vergelijking met herfst 2019. 52% van de ondervraagden in Nederland heeft een positieve kijk en 72% is optimistisch over de toekomst van de EU. Samenwerking tussen Nederland en andere Europese lidstaten wordt door de ondervraagden gezien als grootste voordeel van lidmaatschap van de EU (59%). Dit blijkt uit een onderzoek door Kantar, uitgevoerd in november en december 2020 in opdracht van het Europees Parlement.

Toch is men pessimistisch over het vervolg van de pandemie. In lijn met het gemiddelde in de andere landen van de EU (53%), denkt 52% van de Nederlandse ondervraagden dat de economische situatie in eigen land slechter is over één jaar. Nog niet eens een derde van de ondervraagden (28%) denkt dat de Nederlandse economie verbetert binnen een jaar. Toch denken Nederlanders veel vaker (75%) dan andere respondenten uit de EU (52%) dat hun eigen leefomstandigheden hetzelfde zullen zijn volgend jaar, slechts een klein deel (7%) van de Nederlandse ondervraagden denkt slechter af te zijn over een jaar, terwijl 18% verwacht dat het beter met hen zal gaan.

We zien ook dat de roep om verandering toeneemt. In een beeld dat vrijwel gelijk is aan dat van alle EU-respondenten, steunt 30% van de ondervraagden in Nederland de EU in de huidige vorm, terwijl 44% de EU wel steunt, maar graag hervormingen zou zien. 22% van de ondervraagden is sceptisch over de EU, maar geeft aan hun mening bij te kunnen stellen als er radicale hervormingen geïntroduceerd zouden worden.

Het Europees Parlement moet zich inzetten voor een sterker Europa in de wereld
Deelnemers aan het onderzoek van Kantar (48%) stellen dat de aanpak van armoede en sociale ongelijkheid bovenaan de agenda van het Europees Parlement moet staan. Ook in Nederland staat deze prioriteit op de eerste plaats (47%), maar wordt op de voet gevolgd door maatregelen om terrorisme en georganiseerde misdaad te bestrijden (45%) als ook de inzet voor een sterker Europa op het wereldtoneel door betere samenwerking en handel met mondiale spelers en buurlanden (42%). Over de hele EU genomen staan ook maatregelen op het gebied van de kwaliteit van onderwijs (33%) en de milieubescherming (32%) hoog op de lijst.

Er is tevens een verschuiving te zien in de waarden die het Europees Parlement zou moeten beschermen. De wereldwijde mensenrechten (51%) en de gelijkheid tussen man en vrouw (42%) blijven bovenaan staan. Op de derde plek is nu de solidariteit tussen lidstaten te vinden. 41% van de respondenten wil dat het Europees Parlement dit verdedigt, tegenover 33% een jaar geleden. Ook in Nederland scoren deze waarden nagenoeg het hoogst, hoewel de ranglijst in ons land wordt aangevoerd door vrijheid van meningsuiting (59%).

Meer dan de helft van de Nederlandse ondervraagden (57%) wil dat het Europees Parlement een belangrijkere rol krijgt in de toekomst, net zo veel als in 2019. 38% van de Nederlandse ondervraagden vindt dat deze rol juist minder belangrijk zou moeten zijn.

De voorzitter van het Europees Parlement, David Sassoli reageert: “De boodschap van dit onderzoek is helder: Europese burgers steunen de Europese Unie en zij vinden dat de EU het juiste platform is voor antwoorden op de crisis. De burgers willen echter hervormingen van de EU zien en daarom is het een noodzaak om de Conferentie over de toekomst van Europa zo snel mogelijk af te trappen.”

Zes jaar cel en tbs voor gewelddadige ontsnapping uit tbs-kliniek

De rechtbank Rotterdam heeft vrijdag een 53-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar en tbs met dwangverpleging. De man ontsnapte samen met een andere gedetineerde op 1 maart 2020 met veel geweld uit de tbs-kliniek de Kijvelanden. De andere gedetineerde kwam later bij een vuurgevecht met de politie om het leven.

De twee mannen hebben bij hun ontsnapping gedreigd met een mes en met een pistool. Zo werd het mes op de keel van een verpleegkundige van de tbs-kliniek gehouden en werd er een vuurwapen op hem gericht. Ook werd de taxichauffeur die klaarstond voor de kliniek, maar niets te maken had met de ontsnapping, met de dood bedreigd en gegijzeld. Daarnaast hebben de twee mannen de taxichauffeur gedwongen om te rijden.

Tbs-maatregel
De rechtbank legt de man een lagere celstraf op dan geëist, omdat de eis van twaalf jaar zodanig hoog was, dat deze past bij strafbare feiten met dodelijke afloop. Daarnaast zal de rechtbank ook overgaan tot het opleggen van de tbs-maatregel, waarvan ook kan worden verwacht dat deze, zeker in het begin, in een zeer beperkt regime zal worden ten uitvoer gelegd en lang zal duren. Dit maakt dat de rechtbank het niet passend vindt om de hoge gevangenisstraf zoals die is geëist op te leggen.

Medeverdachte
De rechtbank veroordeelt ook een 44-jarige vrouw tot een gevangenisstraf van 36 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk. Zij heeft een mobiele telefoon, vuurwapen en een mes de tbs-kliniek binnen gesmokkeld, terwijl zij wist dat deze gebruikt gingen worden voor de ontsnapping. De verdachte heeft geholpen bij deze ontsnapping en is medeplichtig aan de wederrechtelijke vrijheidsberoving en de dwang die daarop volgden. De rol van de vrouw moet niet worden onderschat, want zonder haar was het ontsnappingsplan nooit gelukt.

Daarnaast wordt zij ook veroordeeld voor het mishandelen van een papegaai in 2018. Zij hield het dier in een doek en drukte het op de grond en vuurde met het gaspistool op de kop van de papegaai.

Marine houdt schepen aan wal

De Koninklijke Marine vaart vanwege corona per direct niet meer uit, tenzij strikt noodzakelijk. Daardoor liggen oefeningen voorlopig stil. Voor de inzetten die wél door moeten gaan, gelden aangescherpte quarantainemaatregelen.

Het besluit is genomen nadat op verschillende schepen coronabesmettingen zijn geconstateerd. Dit heeft uiteraard impact op de gereedheid van de schepen en de bemanningen. Wel werken de bemanningsleden op de wal zoveel mogelijk aan hun gereedheid. Bij een eventuele crisis zijn ze dan ook nog altijd inzetbaar.

Strikt quarantaineregime
Voor schepen die nu móeten uitvaren, geldt dat ze alleen nog vertrekken na een strikt quarantaineregime met aangescherpte maatregelen.

Zo mag de bemanning bij een reis die langer dan 24 uur varen is van Den Helder niet langer meer in thuisisolatie. Dat blijkt niet effectief genoeg. De enige manier is dat iedereen 10 dagen op een afgesloten plek, bijvoorbeeld een kazerne, blijft.

Zo zit de bemanningsleden van Zr.Ms. Van Amstel nu in isolatie op het Walaardt Sacré Kamp. Zij moeten opwerken voor een NAVO-inzet deze zomer.

Luchtverdedigings- en commandofregat Zr.Ms. Evertsen tijdens een eskaderreis naar Noorwegen (Archieffoto november 2019) (Afbeelding: Defensie)
Luchtverdedigings- en commandofregat Zr.Ms. Evertsen tijdens een eskaderreis naar Noorwegen (Archieffoto november 2019) (Afbeelding: Defensie)

FOK! Wat een weer: de laatste koude loodjes

winterbanner

Het wordt een zonnige en droge dag. In de ochtend vriest het nog lange tijd matig tot streng met in de vroege ochtend -7°C aan zee tot -15°C plaatselijk in het oosten. De gevoelstemperatuur ligt daarbij vooral in de zuidoostelijke helft van het land tussen de -15 en -19 graden. De temperatuur loopt in de middag op naar iets onder het vriespunt, plaatselijk komt de temperatuur even boven nul. De oostelijke wind is eerst zwak tot matig en neemt overdag toe naar matig, aan zee en op het IJsselmeer is de wind mogelijk vrij krachtig. Vooral op lokale wegen is er aanhoudend gladheid mogelijk door sneeuwresten of door bevriezing van natte weggedeelten.

In de nacht naar zondag drijft er af en toe wat hoge bewolking over, maar het blijft overal droog. De minimumtemperatuur ligt tussen -5°C in het uiterste zuiden en ca. -11°C in het noordoosten van het land. De zuidoostenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. Vanwege de doorstaande wind voelt het kouder aan.

Zondagochtend begint overwegend zonnig, in de loop van de dag komt er van het westen uit steeds meer hoge bewolking het land binnendrijven. Het blijft droog. De temperatuur loopt op naar rond of net boven het vriespunt in het noorden van het land en ca. 3°C in het zuiden. In Zuid-Limburg wordt het lokaal 6°C. De zuidoostenwind is boven land matig en aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)

 

 Er werd afgelopen week veel sneeuw geruimd (Foto: qltel)
Er werd afgelopen week veel sneeuw geruimd (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.