Advocaten Trump laten hypocrisie Democraten zien tijdens impeachmentproces

De advocaten van voormalig president Donald Trump gaven de Democraten vrijdag een koekje van eigen deeg. De veelbesproken hypocrisie van de Democraten en progressievelingen, die in de Amerikaanse media volop de gelegenheid kregen om Trump met de dood te bedreigen, of te fantaseren over het aftuigen van de president en zijn vice-president werd tijdens het impeachment-proces tegen The Donald getoond.


Hypocrisie Democraten in 11 minuten blootgelegd (Bron: YouTube)

Eerder tijdens het impeachmentproces lieten de Democraten al 'schokkende' beelden zien van de bestorming van het Capitool van afgelopen januari. Met bombastische taal werden de revolutionairen als 'bedreiging van de democratie' bestempeld. Helaas voor hen hadden de advocaten van drievoudig Nobelprijs voor de Vrede genomineerde Trump zich voorbereid.

'Kogel in het hoofd van Trump'
Alhoewel de advocaten erkenden dat de taal in de politiek inmiddels ver gaat, lieten zij beelden zien van Democratische politici, journalisten en filmsterren die maar wat graag 'het Witte Huis wilden opblazen' of 'een kogel in het hoofd van Trump' wilden schieten.

Huidig president Joe Biden denkt graag aan vergane glorie en zei dan ook tijdens een verkiezingsbijeenkomst: "Als ik Trump op school was tegengekomen, dan had ik hem achter de gymzaal getrokken en in elkaar geslagen."

In een ander stukje is vice-president Kamala Harris te zien die in de tv-show van Ellen DeGeneres hardop lacht als ze grappen maken over het dilemma van het in een lift afmaken van Trump of Mike Pence.

De advocaten van Trump voerden aan dat, hoewel hij zijn aanhangers tijdens een bijeenkomst vertelde om "als de hel te vechten", hij hen natuurlijk nooit had aangezet om het Capitool daadwerkelijk aan te vallen. "Dit zijn de metaforische, retorische toepassingen van het woord ‘vechten’", aldus de advocaten.

'Demonstraties hoeven niet vreedzaam te verlopen'
De hypocrisie ging echter verder dan woorden. Diverse stukjes in de video lieten Democratische politici zien die het vele geweld gedurende BLM-demonstraties goedpraatten. En heel veel retorische spreuken werden getoond waar men net als Trump sprak over 'vechten!'.

Afgevaardigde Maxine Waters spoorde aanhangers aan om Republikeinen overal maar lastig te vallen: in restaurants, op straat en in hotels. "Laat ze maar voelen dat ze hier niet welkom zijn", sprak ze met overslaande stem.

Het ligt in de lijn der verwachting dat de advocaten van Trump slechts vier van de zestien toegewezen uren in het proces zullen gebruiken. Nogmaals een teken aan de wand dat de hele impeachmentprocedure voor een tweede maal een lege huls zal blijken, eentje die in deze crisistijd weer door de Amerikaanse belastingbetaler bekostigd zal moeten worden.