Van Praag wil vertrek volledige rvc betaald voetbal

KNVB-voorzitter Michael van Praag wil dat de volledige raad van commissarissen van de tak betaald voetbal opstapt. Afgelopen vrijdag stapte voorzitter Johan Lokhorst na forse kritiek van de Eredivisieclubs al op, maar volgens Van Praag moeten Simon Kelder, Henk Kivits, Johan de Kock en Ger Vermeulen, zo liet hij in RTL Late Night weten. De clubs uit de Jupiler League hebben zich inmiddels bij de kritiek aangesloten.

"Ze informeren ons nergens over. Ik vind dat iedereen van de rvc weg moet. Je kan niet werken met mensen die structureel collega's niet informeren. Ik heb dat ook gezegd tegen ze. We hebben deze week een gesprek met de nog zittende commissarissen. Dat zal een pittig gesprek worden."

Hiermee lijkt de crisis bij de tak betaald voetbal van de KNVB groter te worden. Zo vertrok bij Oranje assistent Dick Advocaat en staat assistent Marco van Basten op het punt de overstap te maken naar de FIFA. Bert van Oostveen ging weg als directeur betaald voetbal en werd opgevolgd door Gijs de Jong. Die laatste benoeming staat momenteel nog op losse schroeven, vanwege de kritiek van de Eredivisieclubs. Ook de aanstelling van Hans van Breukelen als technisch directeur werd niet te voren aan de diverse partijen gemeld.

"Ik vind het wel erg overdreven hoor. Ik hoor dingen als crisis en vrije val. Maar met 95% van de bond gaat het goed. Het begint allemaal bij het amateurvoetbal. Daar gaat het heel goed. Maar bij het betaald voetbal zijn er inderdaad een paar problemen die opgelost moeten worden." Het lijkt erop dat De Jong zijn functie als directeur betaald voetbal wel zal gaan krijgen. "Gijs wordt onterecht de dupe. Hij kan hier ook niks aan doen."