''Wereldvernietiging op 19 mei 2031''

Jesse Muller had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De wereld eindigt om 10 uur 's avonds op 19 mei 2031. Op deze dag zal een nieuwe asteroide ons vernietigen. Het 2,25 kilometer brede ruimtebrok verplaatst zich met 32000 kilometer per uur - 9 kilometer per seconde. De Engelse minister van wetenschap, David Sainsbury, verbaasde de House of Lords met de vernietigende ontdekking van de astronomen.

Asteroide expert Keven Yates zegt: "Als hij ons zou raken zou hij in ieder geval een continent verdampen. De klimaatverandering zou een nucleaire winter tot gevolg hebben die al het menselijk leven zou kunnen laten uitsterven." Lord Sainsbury verklaarde dat een eerder ontdekte asteroide die ons zou raken in 2014 geen bedreiging vormt. Wel gaf hij aan dat een tweede en gevaarlijkere steen op weg is. Wetenschappers hebben de datum de afgelopen 48 uur uitgerekend.

Mr Yates, van de asteroid monitoring system in het Brits nationaal ruimtevaart centrum, gelooft dat de kans op inslag klein is. De asteroide, is voor het eerste gespot op 31 augustus door de Minor Planets Centre in Cambridge, Massachussetts. Hij wordt gevolgd door de Jet Propulsion Laboratory in Pasadena, Californie.