Raket blijft meest populaire ijsje tijdens hitte

Mocht je er tijdens deze hitte nog geen genoeg van krijgen, Keejos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tijdens de aanhoudende hitte blijven de Nederlanders verkoeling zoeken in het eten van ijs. En wat blijkt: de Raket, het inmiddels klassieke waterijsje, is deze zomer weer het best verkochte ijs, aldus fabrikant Unilever. Een andere topper in dit segment is ook een classic, de Cornetto, die nog net de vele varianten van de Magnum achter zich laat.

Deze ranglijst werd bekend gemaakt door Unilever, met meer dan vijftig procent van de markt de grootste ijsverkoper van Nederland. Het concern verwacht dit jaar 35 miljoen Raketjes te verkopen. De tweede plaats van de Cornetto Classico mag opvallend worden genoemd. Vorig jaar belandde de Cornetto nog op plaats vier, achter de Magnum Classic en Magnum Almond.

Als men de ranglijst baseert op de verkoop via de supermarkten, dan ziet deze er volgens onderzoeksbureau GfK iets anders uit. Hierin staan de Magnums op één, gevolgd door de Raket, de Festini-ijsjes en de Cornetto. Waarschijnlijk is dit het gevolg van het feit dat het ijs daar veelal in meerstuksverpakking wordt verkocht, wat de prijs per stuk gunstiger beïnvloed.