Belastingdiskette 2002 kan haperen

willem-alex had ons via de newssubmit het volgende (herschreven) te melden:

Leuker kan de Belastingdienst het niet maken, makkelijker echter ook niet altijd. Dit blijkt bij het gebruik van de nieuwe belastingdiskette voor invullen van het elektronische belastingbiljet. Op sommige computers ontstaan er namelijk problemen bij het opstarten.

Het probleem doet zich soms voor op systemen die draaien onder Windows 95, 98 of ME. Gebruikers krijgen bij de installatie dan een mededeling dat er een probleem is met de installatie van de lettertypes. Vervolgens moet men op 'OK' klikken waarna het programma zich sluit.

Ondersteuning van oudere platformen, zoals windows 3.1 en 3.11 wordt dit jaar al helemaal niet meer gegeven. Hetzelfde geldt voor de ondersteuning van Mac gebruikers. Volgens de Belastingdienst is het te duur om voor het relatief geringe aantal Apple-bezitters een aparte versie van het belastingprogramma te ontwikkelen.

Verder meldt de Telegraaf dat vanaf 1 februari de Belastingtelefoon na 20.00 uur niet meer bereikbaar zal zijn. Vorig jaar kon op alle werkdagen, behalve vrijdag, nog tot 22.00 uur advies gevraagd worden. Ook de Belastingdienst moet haar steentje bijdragen aan de bezuinigingsoperatie van 5%.

Op haar website geeft de Belastingdienst inmiddels wel een oplossing voor het probleem: Link!.