FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 26 december 2002

Mogelijk 320m hoge toren op Mars ontdekt

De Mars Global Surveyor (MGS) die gelanceerd werd vanaf Cape Canaveral op 7 november 1996 en succesvol in een baan om Mars gebracht werd op 11 september 1997 heeft inmiddels duizenden plaatjes van het Mars-oppervlak teruggestuurd.

Anomalie-freaks hebben een anomalie ontdekt op 189.12°W longitude en 0.98°N latitude waarbij een schaduw op het Mars-oppervlak geworpen wordt door iets wat lijkt op een enorme paal of toren. De 'paal' op de officiële foto is te vinden op Malin Space Science Systems aan de onderkant van de foto.



Data-analyse toont aan dat de paal ongeveer 320 meter hoog en 30 meter dik moet zijn.

Gegevens op de NASA-site geven het volgende aan: De zon staat op het moment van de foto 49 graden boven de horizon. 1 pixel = 5,8 meter in het vierkant is. Op de foto is schaduw 5 pixels breed. De werkelijke dikte van de paal is dus 5 pixels * 5,8 = 29 meter.
De afstand tussen het topje van de heuvel het einde van de schaduw is 48 pixels, wat impliceert dat lengte van de schaduw dus 48 * 5,8 = 278 meter is. De hoogte h van de paal te is dus h = tan 49 * 278, wat een hoogte van 319,8 meter impliceert. De paal is dus maar liefst 319,8 meter hoog en 29 meter dik.





Verklaringen lopen tot een diepe geul tot daadwerkelijk de slagschaduw van een gigantisch torenachtig object.
Sommigen zeggen dat als het een geul zo zijn, het licht er precies in zou schijnen, en zou het gebied niet zwart zijn.

De oorzaak van de slagschaduw blijft een mysterie.

OM Rusland onderzoekt boeken Harry Potter

Het openbaar ministerie in Rusland gaat onderzoek doen naar de boeken over Harry Potter. De schrijfsels van auteur J.K. Rowling zouden mogelijk aanzetten tot religieuze haat.

Het OM start het onderzoek nadat een vrouw kort geleden aangifte deed wegens 'occulte propaganda' in het tweede boek uit de serie. Als het onderzoek afgerond is bekijkt het OM of de uitgever van de boeken moet worden vervolgd.

Ook in andere landen leeft kritiek op de Potterboeken, maar Rusland is het eerste land dat mogelijk tot vervolging overgaat.


Scene uit Harry Potter en de steen der wijzen


Met dank aan Pinda!!! en Boogey55 voor de tip!

Politie pakt naakte inbreker op

Poogie, intoxicated, dondj en pinkeltje0912 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 17-jarige jongen zal zich Tweede Kerstdag nog lang heugen. De jongen brak in Best naakt een woning binnen en werd door de politie opgepakt.

Een inwoner van Best belde de politie nadat hij gerommel hoorde in zijn huis. Toen agenten een kijkje gingen nemen vonden zij de naakte inbreker onderaan de trap.

De jongen bleek tijdens een avondje stappen iets te diep in het glaasje te hebben gekeken. Dronken was hij op huis aan gegaan, maar onderweg was hij in de sloot beland. Daar had hij zich uitgekleed en vervolgens was hij naar het huis gelopen, waarvan hij dacht dat het zijn eigen woning betrof.

De jongen mocht de rest van de nacht op het politiebureau doorbrengen.

"Saddam H. heeft buitenaardse technologie"

Met de komende VS-Irak oorlog worden de Ufologen ook weer getriggerd de wildste speculaties los te laten. Zo zou Saddam Hoessein met aliens samenwerken.

Een UFO-incident in Irak vier jaar geleden, roept vragen op over een mogelijke samenwerking tussen buitenaardse wezens en de Iraakse dictator Saddam Hoessein, meldt een ufo-nieuwssite, waar heftig gespeculeerd wordt.

Op donderdag 16 december 1998 verscheen tijdens een live nachtuitzending van CNN bij Operation Desert Fox een driehoekige UFO, gelijk aan degene die in België en Phoenix gezien zou zijn, boven Bagdad. Het obect zweefde boven de stad, en verplaatste zich om een stroom van luchtafweergeschut-projectielen te ontwijken.

Tijdens dat incident werd er gedacht dat het gewoon een van de vele UFO-sightings was, echter momenteel denken ufologen dat er meer aan de hand is.

Volgens een persoon die contact zegt te hebben met de Irakese defensie, is er een UFO gecrasht in Irak. De Verenigde Staten nu, zoeken nu een reden die publiekelijk aanvaardbaar is om Irak in te nemen, maar eigenlijk is de grootste angst van de VS dat Saddam het buitenaardse schip weet te reverse-engineren.

"Het schip crashtte gedurende de Golf Oorlog (1990-1991) of recentelijker (mogelijk december 1998). De VS die nog steeds bezig is het schip dat in Roswell crashte te reverse-engineeren zijn bang dat de wetenschappers van Saddam Hussein hetzelfde aan het doen is, en mogelijk de VS technologisch voorbij zullen gaan. Het onderzoek houdt zero-point, over-ration en gravimetrische techologie in, hetgeen een enorme technologische voorsprong kan voortbrengen, waardoor Irak een wereldmacht wordt." zegt Jack Sarfatti.

Een andere getuige beweert dat Nazi's van de SS-Ahnenerbe in Irak aanwezig zijn om Saddam Hussein te steunen met het ontwikkelen van vliegende schotels, waar Nazi-Duitsland indertijd mee bezig geweest zou zijn. De interesse van de Nazi's in Irak loopt 80 jaar terug van vroeg in de 20er jaren tot de tijd waarin de Nazionalsocialische Deutsches Arbeiterspartei (NSDAP) in de straten van Berlijn rondliep.
In 1924 verliet Detlef Schmunde, een van de leiders van de NSDAP, Duitsland om in het Midden Oosten een verlengde pelgrimreis te maken. Schmude vestigde zich in Tabriz en bracht de volgende jaren door met het jagen op "the Hidden Masters". Hij vervolgde daar zijn Thule-mystic groepering, de Orde van de Nieuwe Tempeliers.

Daarna, in het begin van 1939, zond Admiraal Wilhelm Canaris, een spionagemeester van Hitler en hoofd van de Abwehr intelligence agency, Dr. Paul Leverkuehn naar het Midden Oosten om Moslim-geallieerden voor het Derde Rijk (Nazi-Duitsland) te ronselen. Vreemd genoeg bevond Dr. Leverkuehn's zich ook in Tabriz waar Detlef Schmude zich indertijd vestigde. En zijn meest succesvolle bekering bewerkstelligde hij bij Rashid Ali, de pro-Nazi prime minister van Irak die twee jaar later, in 1941 ontzeteld werd tijdens de Engelse invasie van Irak.

Admiraal Canaris werd betrokken in het Stauffenberg bomb plot tegen Hitler in juli 1944. Hij werd gearresteerd en ondergebracht in het Flossenburg concentratiekamp, waar hij in april 1945 geëxecuteerd werd. Abwehr agenten en operaties in het Midden-Oosten werden overgenomen door Reichsfuhrer-SS Heinrich Himmler, en onder commando geplaatst van Rudolf von Sebottendorff. Sebottendorff werd vreemd genoeg ook lid van de de Orde van de Nieuwe Tempeliers, als Schmude.

Vreemd genoeg werd Sebottendorff's dode lichaam gevonden in de Bosporus nabij de dokken van Istanbul op 9 mei 1945, de dag nadat de 2e wereldoorlog in Europa eindigde.

In het westen weet niemand wat er daarna met de Thule/SS organisatie gebeurde.

SS-Brigadefurhrer Karl Maria Wiligut, alias Weisthor riep Himmlers aandacht vanwege belangrijke archeologische ontdekkingen in de Irakeze provincie Iribil. Wetenschappers hadden artifacten opgegraven die in 10.000 v.Chr. gemaakt zijn. In 1947 werden nog meer Neolitische voorwerpen opgegraven door Dorothy Garrod van de Cambridge Universiteit, waaronder arctifacten waarop buitenaardse bezoekers schijnen te staan.
Ze werden allen gevonden in de vallei Zarzi, waar zich ook een 5000 jaar oude Sumeriaanse stad bevindt, waarvan ufologen zeggen dat daar in de oudheid ook al UFO's kwamen.

Geruchten zeggen dat Saddam buitenaardse wezens in een van zijn paleizen op een berg bij de Little Zab vallei in Zarzi onderbrengt, of daar ergens een soort tweede 'Area-51' heeft.

Nederlanders willen terughoudendheid Irak

wildhagen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nederlandse burgers wil dat de regering zich terughoudend opstelt bij een eventueel militair ingrijpen in Irak. Dat blijkt uit een enquete die bureau Intomart in opdracht van RTL Nieuws heeft uitgevoerd.

Bijna 30% procent van de Nederlanders wil helemaal geen inmenging in de oorlog door ons land. 51% wil alleen hulp vanaf de zijlijn en maar 6% wil dat ons land actief meevecht.

Ongeveer drie kwart van de ondervraagden gelooft de informatie van de VS over Irak niet. Eenderde zegt zelfs dat zij George Bush en Saddam Hoessein allebei even onbetrouwbaar vinden.

Nu een oorlog steeds dichterbij komt bereidt ook Irak zich daarop voor. De bevolking krijgt extra voedsel om een voorraad aan te leggen en verschillende militaire eenheden houden in het midden van Irak trainingen.

Politie schiet op autodief

wildhagen, metalbazzz, Pleaser en Gravit had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Rotterdamse politie heeft vannacht een 19-jarige autodief na een wilde achtervolging in zijn arm geschoten.

De man reed in Rotterdam toen de eerder gestolen wagen door de politie werd herkend. Hij sloeg op de vlucht en reed met hoge vaart richting Brabant. Hij bedacht zich echter opeens, draaide en ging weer terug naar Rotterdam.

In de Botlektunnel wilde de politie de dief arresteren, maar hij reed op enkele agenten in. Daarop schoten zij, waarbij de man in zijn arm werd geraakt. Uiteindelijk kon hij bij Barendrecht worden aangehouden.

In 2025 mensen naar Mars

De Esa (European Space Agency} verwacht dat in 2025 de technologie zo ver is gevorderd dat er mensen naar Mars kunnen. De beslissing daarover zal in 2015 genomen worden. Voordien zal een elektronische buitenpost de landingsplaats voorbereiden.

Deze plannen zijn onderdeel van Esa's "Aurora's human space exploration programme." Dit programma bepaalt de Europese strategie hoe het zonnestelsel de komende 30 jaar zal exploreren. Expedities naar de maan, Mars en astroïden kunnen daar een onderdeel van zijn.

Met dank aan Boogey55 die het bericht samenvatte en geheel vertaalde.

315 miljoen dollar voor loterijwinnaar

wildhagen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Amerikaanse staat West-Virginia is gisteren het hoogste bedrag ooit in een loterij uitgekeerd. De gelukkige was de enige winnaar van de Powerball loterij en won 315 miljoen dollar.

De gelukkige kan het bedrag in 1 keer laten uitbetalen of in 30 keer. Wanneer hij meteen zijn geld opvraagt is er na belastingaftrek nog 112 miljoen dollar over.

Ho Ho Ho Merry Christmas...

Kernreactor Noord-Korea gereactiveerd

Gisteren is Noord-Korea begonnen met het plaatsen van nieuwe brandstofstaven in een kernreactor die plutonium zou produceren voor militaire doeleinden. Dit meldde het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap vandaag. De krant baseert zich op de bevestiging van inspecteurs van het Internationaal Atoomenergieagentschap. (IAEA)

Het nucleaire programma van Noord-Korea lag sinds 1994 stil als gevolg van een overeenkomst met de VS. 12 december kondigde Noord-Korea aan dat naar aanleiding van het stopzetten van de levering van olie door de VS ze de centrale zouden reactiveren. Dit embargo was ingesteld nadat Noord-Korea had toegegeven in het geheim zijn nucleaire programma voortgezet te hebben. Volgens Noord-Korea is de reactivering van de centrale noodzakelijk om energie te produceren.

Het IAEA heeft inmiddels een derde inspecteur naar Yongbyon gestuurd om de ontwikkelingen in de gaten te houden.

NAVO verdedigt Bush

Secretaris-generaal Lord Robertson van de NAVO heeft zich donderdag in een interview met de BBC-televisie achter de Irak-politiek van de Amerikaanse regering gesteld.

In het interview gaf Robertson aan dat wanneer het ontwapeningsproces op één of andere manier niet werkt, de NAVO de morele verplichting heeft de VS te helpen.

Roberston bestrijdt de uitspraken dat de VS op zijn eigen houtje opereert. 'Bush heeft zijn land ingebed in de structuren van de NAVO en internationale en multilaterale instellingen.' Daarnaast is volgens Robertson de VS bij een mogelijke oorlog met Irak aangewezen op steunpunten en het luchtruim van bondgenoten in het Midden Oosten.

Bush heeft zich tot dusverre geheel gehouden aan de koers van de VN ten opzichte van Irak en de NAVO staat volgens Robertson achter de VN-resolutie voor ontwapening van Irak.

Met dank aan Boogey55 die ons dit bericht vertaald aanleverde van de BBC site.

Inhumane ondervragingstechnieken door CIA

wildhagen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De CIA hanteert inhumane ondervragingstechnieken in de strijd tegen terrorisme, dit meldde The Washington Post donderdag.

Soms moeten de verdachten urenlang in ongemakkelijk houdingen zitten of wordt hen slaap onthouden. Lage 'pionnen' van Al-Queda en de de Taliban die niet meewerken worden zelfs uitgeleverd aan buitenlandse diensten, diensten die niet bekend staat om hun zachtzinnigheid

"Als je niet zo af en toe de rechten van mensen schendt verlies je waarschijnlijk je baan", aldus een functionaris die toezicht hield op het gevangennemen en overbrengen van verdachten.

De krant baseert hun schrijven op ondervragingen van inlichtingenfunctionarissen. Bijna alle ondervraagden verdedigden in sommige gevallen het gebruik van geweld.

Midden-Amerika kent veel doden tijdens kerst

In Latijns-Amerika hebben de kerstvieringen dit jaar meer dan honderd levens geëist. Bijna tweehonderd mensen raakten gewond, zo wisten diverse hulpdiensten te melden. Naast ongelukken in het verkeer vielen er ook doden door misdaden met vuurwapens. Vuurwerk was ook een geregelde boosdoener.

In Honduras viel het grootste aantal slachtoffers: 28 doden. Een groot deel daarvan werd vermoord tijdens festiviteiten waar het drank rijkelijk vloeide. Autoriteiten in El Salvador telden 22 doden, in Guatemala waren dit er 21 slachtoffers. In veel andere landen kon ook van een bloedige kerst worden gesproken; Panama (zes doden), Nicaragua (zes doden) en Costa Rica (vijf doden).

Tom Hanks meest geliefde filmster Amerika

Tom Hanks mag zich de meest geliefde filmster onder Amerikanen noemen. Een Amerikaans communicatiebureau deed een onderzoek, waarbij tweeduizend mensen werden ondervraagd, naar de populariteit van de filmsterren.

Tom Hanks is inmiddels in Amerika te zien in de nieuwe Steven Spielberg film 'Catch Me If You Can' en neemt dit jaar de eerste plaats over van Julia Roberts. Zij daalt naar de derde plaats, Mel Gibson neemt de tweede plek in beslag. Julia Roberts zakt vooral door haar film 'Full Frontal', welke geen succes was in de bioscopen afgelopen jaar. Gibson stijgt door de kraker 'Signs' en 'We Were Soldiers'.

De rest van de lijst ziet er als volgt uit: Harrison Ford (4), Sean Connery (5), John Wayne (6), Denzel Washington (7), Clint Eastwood (8), Tom Cruise (9) en Sandra Bullock (10). Robin Williams verdween uit de top tien, maar volgens critici had dit te maken met zijn rollen als bad guy in het afgelopen jaar.

Politie vangt met meer geld niet meer boeven

Meer geld voor de politie zorgt niet voor meer boeven achter de tralies. Uit een analyse van het Openbaar Ministerie (OM) blijkt dat de opsporingsprestaties van bijna alle 25 korpsen in ons land zijn afgenomen.

Voor het eerst werd een nieuwe maatstaf gebruikt bij de analyse, waardoor ook de prestatieverschillen tussen de korpsen naar voren komen. Hieruit bleek dat de korpsen in Amsterdam en Rotterdam relatief weinig verdachten doorstuurden naar het OM. Groningen pakte daarentegen veel verdachten op, maar de gemiddelde celstraf en boete was hier lager dan in de twee eerder genoemde steden.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat in de periode van 1996 tot 2001 meer geld werd uitgegeven (17 procent meer), maar de opsporingsprestaties daalden (12 procent minder). OM-onderzoeker Wiebrens heeft geen verklaring voor de teruglopende prestaties, maar stelt dat de dienstverlening en slachtofferzorg wel zijn verbeterd. In 2001 werden er ruim 200.000 verdachten bij het OM gemeld.

Kersttoespraak koningin Beatrix

In de traditionele kersttoespraak van Koningin Beatrix heeft zij een oproep gedaan tot verdraagzaamheid. Het eerste gedeelte besloeg met name de gebeurtenissen omtrent de koninklijke familie afgelopen jaar. Hieronder volgen enkele fragmenten.

...Voor mijn familie en mijzelf is dit een diep ingrijpend jaar geweest. In bruiloft, geboorte, doop en dood zijn alle fasen van het leven aan ons voorbijgegaan. In ons verdriet om mijn man hebben velen gedeeld. Het afscheid heeft hem als mens belicht...

...Wij leven in een verwarrende tijd, vol onvrede en onbestemde angstgevoelens. De samenleving lijkt te verloederen. Losgeslagen van oude ankers blijkt onze maatschappij niet goed bij machte om te gaan met het opbreken van vertrouwde zekerheden...

...Eigen gelijk is niet altijd dè waarheid; die is immers niet los te zien van de ontmoeting tussen mensen. Waarheid ontstaat in dialoog, niet door stellingen en meningen te poneren. Juist toetsing aan de opvattingen van anderen kan ruimte scheppen die nodig is om met fundamentele verschillen om te gaan...

De gehele toespraak is te lezen op de website van het Koninklijk Huis.

Nintendo's voor kinderziekenhuizen

Pleaser had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteren en vandaag heeft spelletjesfabrikant Nintendo voor kerstman gespeeld in acht Nederlandse kinderziekenhuizen, kinderafdelingen en Ronald McDonaldhuizen.

De gesponsorde kerstman zal namens Nintendo Benelux spelcomputers en spellen uitdelen op de afdelingen. Nintendo heeft de afgelopen jaren vaker soortgelijke acties opgezet.

Twee oorlogen niet onmogelijk voor VS

Pleaser had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Donald Rumsfield, Amerikaanse minister van Defensie, heeft Noord-Korea gewaarschuwd dat het zich niet 'aangespoord' moet voelen zijn kernwapenprogramma te reactiveren omdat hun aandacht nu vooral uitgaat naar Irak. Volgens Rumsfield is de VS volkomen in staat om op twee fronten oorlog te voeren en tegen beide landen militaire actie te ondernemen.

De uitspraak volgt op de recente activeiten van Noord-Korea die duidden op een reactivering van het Noord-Koreaanse kernprogramma. In 1994 was dit in overeenstemming met Washington stilgelegd. Afgelopen week was Noord-Korea begonnen met het verwijderen van inspectiecamera's van de VN in de kernreactor Yongbyong. Bovendien werden daarna ook de zegels van een opslagplaats met 8.000 gebruikte brandstofstaven voor de kernreactor verbroken.

Al eerder berichtten wij van oplopende spanningen tussen de VS en Noord-Korea.

30.000 euro voor kerstcadeau David Beckham

Pleaser had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wat kost een kerstcadeau wanneer je een echtgenoot hebt die alles kan kopen wat zijn hartje begeerd? Victoria Beckham gaf David deze kerst een aftershaveflesje ter waarde van 30.000 euro. Dit was dan ook geen normaal flesje maar één met de vorm van een voetbalschoen, afgezet met diamanten. Voor de inhoud, Clive Christian, zijn 170 bloemknoppen per druppel gebruikt. Het maken van het flesje koste maar liefst zes maanden.

Waarschijnlijk is David dit jaar minder braaf geweest aangezien hij vorig jaar een witgoude met diamanten afgezette ring kreeg die bijna het dubbele waard was.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.