FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 25 december 2002

Iran en Rusland werken samen aan kerncentrale

wildhagen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Irans eerste kerncentrale wordt op dit moment gebouwd met behulp van de Russen. Tevens wordt een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd naar de bouw van een tweede. Dit meld het Iraanse Staatspersbureau IRNA. Het ondertekende contract schrijft ondermeer dat Rusland de eerste 10 jaar de benodigde splijtstofstaven zal leveren.

De VS is tegen de bouw van de kerncentrales omdat Iran atoomwapens zou willen ontwikkelen. De Iraanse president Mohammed Khatami ontkent dit stellig en zegt dat de centrale enkel voor civiele doeleinden wordt gebruikt. Verder is Iran bereid aan alle onderzoeken mee te werken.

In februari brengt een delegatie van het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA) een bezoek aan Iran om camera's en andere controleapparatuur in nucleaire installaties te plaatsen.

Tieners VS verliezen maagdelijkheid tijdens kerst

Boogey55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens onderzoek van de Mississipi State Universiteit verliezen Amerikaanse tienermeisjes hun maagdelijkheid voornamelijk met kerst. Voor serieuze stellen is de kans in deze periode zelfs driemaal zo groot. De gegevens komen uit een langlopend onderzoek onder 21.000 jongeren.

Minder toezicht van hun ouders in vergelijking met de zomervakantie is één van de redenen volgens de onderzoekers. Ook de sfeer van gezelligheid en samenzijn laat de harten sneller kloppen.

Ouders worden geadviseerd met name in December te beginnen met sexuele voorlichting.

Restaurants rustiger tijdens kerst

wildhagen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederlanders hebben minder buiten de deur gegeten met kerst, aldus de brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland. Geschat is dat de restaurants 5 tot 10% minder eters dan vorig op bezoek hebben gehad.

Met name de lage en middenklasse restaurants hebben last van de terugloop. De luxe categorie geeft aan dat ze nergens last van hebben.

De supermarkten hebben geprofiteerd van deze afname. 60% van de mensen at hun kerstdiner thuis waardoor de supermarkten dinsdag 75% van een normale weekomzet behaalden.

Syrië boos op uitspraak Israel

wildhagen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Israel beschuldigt Syrië ervan dat het Irakese massavernietingswapens herbergt om ze te verbergen voor de inspecteurs van de VN. Syrië ontkent dit stellig.

"Sharons beschuldiging dat Irak wapens naar Syrie heeft gebracht, is nergens op gebaseerd en heeft slechts tot doel de aandacht af te leiden van de eigen abc-wapens", laat Damascus weten.

Syrië is juist voor verwijdering van massavernietigingswapens in de regio. Sharon zei gisteren dat ze de informatie over de wapenverplaatsing nog aan het natrekken zijn.

Man die niet wil eten gedood in Vietnam

Pleaser had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een man is in Zuid-Vietnam door een restauranteigenaar doodgeslagen, nadat hij had geweigerd iets in diens restaurant te eten.

De 61-jarige man zat in een bus die stopte bij een wegrestaurant, zodat de passagiers wat konden eten. Jaloerse eigenaars van andere restaurants probeerden vervolgens de mensen naar hun restaurant te lokken. Toen de man zei dat hij niets wilde eten begon een restauranteigenaar en diens zoon op hem in te slaan. Het slachtoffer raakte bewusteloos en overleed later aan zijn verwondingen

Dorp te koop op veilingsite eBay

Pleaser had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Altijd al je eigen dorpje willen hebben? Dan kun je nu op de veilingsite eBay terecht. Daar worden een Amerikaans gehucht van tien huizen, vier hutten en 32 hectare land verkocht aan de hoogste bieder.

Het 130 jaar oude dorpje is in slechte staat, dus je zult veel werk hebben om het geheel op te knappen. Maar diverse machines en reserveonderdelen die daarvoor kunnen worden gebruikt zijn bij de koop inbegrepen.

De veiling loopt nog twee dagen. Het minimumbedrag, wat op 775.000 dollar zou liggen, is echter nog niet gehaald. Wanneer dat bedrag niet wordt gehaald wordt er niet verkocht.

Niet het hele dorpje wordt verkocht, sommige gebouwen zijn nog in handen van particulieren. De meeste inwoners zijn echter vertrokken toen de banen wegvielen.

Keroppi op zaterdagmiddag in de supermarkt.

Keroppi op zaterdagmiddag in de supermarkt.

Soms hebben mijn broertje en ik het geluk dat we een weekendje verlost zijn van het alziende oog van mijn moeder. Moeders willen immers ook wel een weekendje niet de hele tijd opletten wie toch steeds net niet de fles cola leegschenkt (scheelt weer naar de koude garage lopen) zodat voorkomen wordt dat de hele koelkast volstaat met flessen frisdrank die gevuld zijn met een bodempjes. En een weekend lang niet hoeven te roepen "ruim die troep in je kamer eens op" moet ook zwaar ontspannend werken.

Fijne bijkomstigheid voor ons is dat mijn broertje en ik nu zo oud en wijs worden geacht dat we die weekendjes alleen mogen blijven. Geen vervangend alziend oog in de vorm van een vader of oma, nee gewoon alleen wij 2.

Nou is er een spreekwoord dat luidt: "Als de kat van huis is dansen de muizen op tafel". En in min of meerdere mate is dat bij ons natuurlijk ook het geval (Hee, we blijven nog steeds kinderen hè ). Niet dat er wilde feesten worden gegeven, we nemen niet het risico dat de overbuurvrouw fijntjes komt melden "Dat er toch wel heel veel mensen langskwamen" bij thuiskomst van mijn ouders. Maar tijdens dit soort weekendjes vervallen regels als: 'gelijk je spullen afwassen en opruimen', 'niet je tas in de gang laten slingeren' en 'je troep gooi je gelijk wel' zodra de auto de oprit verlaat.

De eerste paar keren werden we nog met een tot de nok toe gevulde koelkast en een briefje 'wat wanneer te eten' achtergelaten, maar in het kader van zelfstandig worden werd dat langzaam afgebouwd en zijn we nu in het stadium dat we geld krijgen en het maar zelf moeten uitzoeken.

Ha! Zegt de gemiddelde jongere die wel eens alleen moet thuisblijven, dat wordt dus pizza, shoarma en patat. Maar helaas, mijn moeder is niet achterlijk en weet dat de plaatselijk shoarmaboer en pizza-bezorgketen redelijk prijzig zijn. En natuurlijk heeft ze het budget zo gecalculeerd dat we wel naar de supermarkt moeten om daar een maaltijd bij elkaar te winkelen.

Na wat dealtjes met mijn broertje ("ik ga boodschappen doen, dan ga jij nu puinruimen") gemaakt te hebben vertrok ik op mijn fietsje naar de Albert Heijn. De meeste keren dat ik daar kom is 's avonds laat om nog even gauw wat te halen. Blij sjees ik dan door een bijna uitgestorven winkel om gauw de benodigde spullen bij elkaar te rapen. Meestal stond ik binnen 10 minuten weer buiten.

Maar vandaag had ik met 1 ding geen rekening gehouden. En dat was het feit dat het zaterdagmiddag in de decembermaand was. Niks uitgestorven winkel, niks in 10 minuten weer buiten... nee een half uur vol drama stond mij te wachten.

Nadat in net het laatste mandje had weggegrist, hierbij de vernietigende blik van de mevrouw achter me negerend, stortte ik me in het winkelgewoel. De decemberstress was gewoon voelbaar. Mensen met van de stress strakgespannen gezichten keken nauwelijks op van hun boodschappenlijstjes (een volgekladderd a4tje was geen uitzondering) terwijl ze met hun karretjes door de winkel scheurden. Ik nam me voor de volgende keer enkelbeschermers aan te doen, toen ik voor de 5e keer 'geschept' werd door een winkelwagentje.
Terwijl ik even stilstond om te bedenken wat ik nog allemaal moest pakken, zag ik bijna oorlog uitbreken tussen 2 vrouwen om de laatste fondueschotel. Toen 1 van de mannen de boel probeerde te sussen met een "Maar schat, dan eten we toch wat anders" kreeg hij een venijnige 'Kop dicht of je krijgt niks te eten' blik toegeworpen door vrouwlief. De situatie werd op miraculeuze wijze gered doordat een overwerkte vakkenvuller met een nieuwe stapel fondueschotels kwam aanzetten.

Hoewel ik me toch nog redelijk rustig had weten te houden tijdens mijn speurtocht door de supermarkt naar de juiste producten begon zelfs mijn kookpunt toch bereikt te worden toen ik in de rij voor de kassa aanschoof.
Ik had al juist de rij gekozen in het pad met de tijdschriften zodat ik mijn tijd kon verdoen met het lezen van roddelbladen covers maar ik had geen rekening gehouden met een irriterende factor.

Kinderen.

Jengelende kinderen. Ze leken opeens uit elke hoek te komen. In Dolby mega surround. Ik had zin om mijn vingers in mijn oren te stoppen en te roepen: "lalalalalaa ik hoor jullie lekker niet" maar iets weerhield me toch. Misschien dezelfde schaamte die ervoor had gezorgd dat ik niet zoals vele anderen mijn ellebogen had gebruikt in het gedrang bij de koelvakken.

Toen ik eindelijk aan de beurt was keek ik vol medelijden naar het arme schaapje dat als weekendbaantje 'kassamedewerkster bij de Albert Heijn' had. Ik hoopte maar dat ze een mooi kerstpakket zou krijgen.
Toen ik eindelijk met mijn rugzak vol boodschappen de supermarkt verliet overviel me een gevoel van rust.

Een soort van kerstvrede die binnen ver te zoeken was.

FBI onderzoekt allochtone studenten

wildhagen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De FBI is in de Verenigde Staten een onderzoek gestart naar buitenlandse studenten. De inlichtingendienst heeft scholen en universiteiten gevraagd om informatie over hun leerlingen te geven. Ook buitenlandse docenten worden onder de loep genomen. Zo wil de FBI onderzoeken of zij banden hebben met terroristische groepen.

Volgens de FBI mogen de onderwijsinstellingen de informatie geven zonder dat de studenten dat hoeven te weten, maar volgens sommige scholen en universiteiten is het verzoek onwettig.

In de VS studeren ongeveer 200.000 buitenlanders.

Paus vraagt om vrede in nachtmis

JunKX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de jaarlijkse kestnachtdienst heeft Paus Johannes Paulus II opnieuw gevraagd om vrede. Ook zei hij dat de gelovigen zich moeten bezinnen op de christelijke boodschap van hoop en genade.

De mis was over de hele wereld op vijftig televisiezenders te volgen. In de kathedraal op het Sint Pietersplein in Rome vertelde de paus aan de 10.000 aanwezigen dat de geboorte van Jezus een teken is van God. De dienst ging dan ook vooral over de geboorte, maar hij stipte ook de oorlogen aan.

De paus riep "de leiders van landen en internationale organisaties" op om alles te doen wat mogelijk is voor de vrede, "zeker op de getergde grond van het Midden-Oosten".

De paus leidde de dienst dit jaar voor de vijfentwintigste keer. De conditie van de paus werd naarmate de dienst vorderde steeds slechter. Hij begon de dienst met een heldere stem, maar later brak zijn stem steeds vaker. Hij werd op een mobiel platform vervoerd en bleef aan het einde van de ceremonie steeds zitten.

Meer dan 100 doden door medicijn

JunKX en Pleaser hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een medicijn tegen kanker heeft in Japan in vijf maanden tijd zeker 124 levens geëist. In totaal werden vijfhonderd mensen na gebruik van het medicijn ziek.

De patiënten kregen allemaal last van bijverschijnselen als longontsteking en uitval van de lever. Het vrij recente middel Iressa is echter juist bedoeld om bijwerkingen tegen te gaan.

Het medicijn werd in Japan aan 18.000 mensen voorgeschreven. Of het ook in Nederland wordt gebruikt is nog niet bekend.

Jongens opgepakt na eten van kat

Pleaser had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Kenia zijn drie leerlingen in de leeftijd van 12 tot 14 jaar gearresteerd. Zij hadden een kat opgegeten die zij verdachten van het stelen van kippen die voor de kerstmaaltijd waren bedoeld.

De jochies hadden het diertje gevild, geroosterd en vervolgens als lunch gebruikt. Ze werden opgepakt na klachten van inwoners van het stadje Mororo in oost Kenia.

Sharon: Irak verbergt wapens in Syrië

_nylz_ bracht ons via de newssubmit dit vertaalde verhaal, waarvoor dank!

De Israëlische minister-president Sharon heeft verklaard dat zijn land vermoedt dat Irak chemische en biologische wapens verbergt in Syrië. Hij zei dit in een interview met een Israëlisch televisiestation en voegde er aan toe dat dit gebaseerd is op nog onbevestigde informatie en dat er geen bewijzen voorhanden zijn.

"We denken, al is er nog geen overtuigend bewijs, dat de chemische en biologische wapens die hij wil verbergen inderdaad naar Syrië overgebracht zijn," aldus Sharon. Israël probeert volgens hem de informatie te verifieëren.

Israël, dat zich aan het voorbereiden is op mogelijke Iraakse raketaanvallen, verkeert al tientallen jaren in een staat van oorlog met buurland Syrië.

Syrië nam deel aan de coalitie die in 1991 Koeweit bevrijdde uit handen van het Iraakse leger, maar herstelde de afgelopen jaren de banden met Irak. Desondanks stemde het land onlangs voor resolutie 1441, die een onvoorwaardelijke medewerking van Irak eist in het opsporen en onschadelijk maken van massavernietigingswapens.

Supermarkten draaien recordomzet

d.n3rd had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is elk jaar weer een vast onderdeel van de kerst. De kerstmaaltijden. Geliefd bij veel Nederlanders en uiteraard ook bij de supermarkten. Volgens het Centraal Bureau Levensmiddelen hebben de supermarkten weer meer verkocht dan vorig jaar.

Zestig procent van de Nederlanders eet vandaag thuis, dertig procent bij familie of vrienden. De maaltijden worden vooral in de keuken klaargemaakt (zeventig procent). De overige dertig procent wordt aan tafel bereid, door te gourmetten, fondueën, etc). Vrijwel niemand laat zijn eten brengen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.