FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 27 december 2002

Meisjes oefenen zwerversbestaan

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Patrouillerende agenten waren erg verbaasd toen zij zondagmorgen om 03.00 uur in een speelhuisje in een plantsoen in Leidschendam drie meisjes onder een deken aantroffen. De meisjes van 12, 13 en 14 jaar uit Den Haag en Leidschendam wilden ervaren hoe het is om een zwerver te zijn.

De politie heeft de drie bij een van hun ouders afgeleverd. Tegen hun ouders hadden ze gezegd dat ze bij vriendinnen overnachtten.

Meer bioscoopbezoekers tijdens kerstdagen

marco had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nederlandse bioscopen hebben de afgelopen twee kerstdagen 10 procent meer bezoekers gehad dan vorig jaar. De Nederlandse Federatie voor de Cinematografie spreekt met 400.000 bioscoopgangers zelfs van een kerstrecord.

Vooral de films The Lord of the Rings: The Two Towers, Harry Potter and the Chamber of Secrets en Pietje Bell werden goed bekeken. Zij trokken elk ongeveer 100.000 bezoekers.

Olav Mol vervangt Robert Jensen bij Yorin FM

TNNE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nu Robert Jensen Yorin FM heeft verruild voor Noordzee FM is er in de ochtend op Yorin FM een plekje vrijgekomen. Vanaf 2 januari zal deze plek worden ingenomen door Formule 1-commentator Olav Mol en dj Freddy Gonzales, die nu samen al een middagprogramma bij Yorin FM presenteren.

Het programma gaat 'Freddy & Olav in de Ochtend' heten en zal dagelijks tussen 06.00 en 10.00 uur te beluisteren zijn. Mol blijft nog steeds gewoon actief als commentator van autosport.

Fortuyn krijgt beeld in Madame Tussaud's

_nylz_, marco, RobbieRob en Pleaser hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het wassenbeeldenmuseum Madame Tussaud's in Amsterdam komt een beeld van Pim Fortuyn. Momenteel voert het museum overleg met de familie van Fortuyn om de in mei vermoorde politicus levensecht in was na te maken.

Rond Pasen 2003 zal het beeld naar verwachting gereed zijn. Tegelijkertijd zal er ook een reeks tijdelijke tentoonstellingen komen, waar aandacht wordt geschonken aan het leven van Fortuyn.

Veel bezoekers van Madame Tussaud's hebben aangegeven graag een wassen beeld van Fortuyn in het museum te zien. Daarnaast had het 'Portrait Panel' van Madame Tussaud's, een dag voor de moord op Fortuyn, hem al genomineerd als een van de beelden voor 2003.

VN: Bewapende Noordkoreanen in DMZ

De VN heeft gemeld dat het Noordkoreaanse leger lichte automatische wapens in de DMZ (gedemilitariseerde zone) heeft gebracht. Dat zou een schending zijn van de in 1953 gesloten wapenstilstand.

Het zou gaan om automatische wapens die door meer dan een persoon worden bediend. Zes keer, tussen 13 en 20 december, zijn Noordkoreaanse eenheden gesignaleerd die type 73-mitrailleurs het gebied binnenbrachten, ze installeerden en bemanden.

Dit is waargenomen door Zuidkoreaanse troepen die bescherming bieden aan arbeiders die werken aan het herstellen van een spoor- en wegverbinding tussen Noord- en Zuid-Korea. De Noordkoreanen namen hun posities in op 100 tot 400 meter van de demarcatielijn die beide landen scheidt en trokken zich terug aan het eind van elke dag. De VN heeft op 23 december aan Noord-Korea gevraagd om tekst en uitleg te geven, maar tot 26 december was hieraan geen gehoor gegeven.

De gedemilitariseerde zone bestaat uit een strook van 2000 meter ten noorden en zuiden van de demarcatielijn en is overeengekomen door beide partijen als onderdeel van de wapenstilstand die op 27 juli 1953 werd gesloten. Het Noordkoreaanse leger heeft tweederde van zijn 1,1 miljoen manschappen aan de grens gelegerd. Het zuiden wordt verdedigd 650.000 door Zuidkoreaanse en 37.000 door Amerikaanse troepen.

Met dank aan _nylz_, die ons dit bericht geheel vertaald submitte!

"Nederland is geen multiculturele samenleving meer"

WEGMETPAARS had ons via de newssubmit het volgende te melden:    

Tijdens het Interkerkelijk Vredesberaad op tweede kerstdag tijdens de jaarlijkse stille tocht van de Appèlgroep Westerbork stelde secretaris M. Faber dat Nederland geen multiculturele samenleving meer is.

De deelname van Faber werd in de afgelopen dagen bekritiseerd vanuit de joodse gemeenschap.
Faber vroeg zich af hoe alle migranten zich moeten voelen in de veranderde Nederlandse samenleving, waarvan ze geen deel meer uit lijken te maken. "Ze zijn al jaren in Nederland en krijgen nu opeens te horen dat hun moskeeën broedplaatsen van terrorisme zijn." De IKV-secretaris wees er op dat hij niet de enige is die het afkalven van de multiculture samenleving signaleert: "Zelfs de koningin had het in haar kersttoespraak over de 'schijntolerantie' in onze samenleving."

Zo'n 250 mensen liepen donderdagmiddag mee met de voorlopig laatste stille tocht over het terrein van het voormalig Kamp Westerbork in Hooghalen. De Appèlgroep Westerbork heeft niet genoeg leden om er nog mee door te gaan. Het thema was 'Mensenrechten kennen geen grenzen'. In de stromende regen voerden vier Molukse trommelaars de stoet aan.

De deelname van Faber werd in de afgelopen dagen bekritiseerd vanuit de joodse gemeenschap. Het Centraal Joods Overleg (CJO) vond hem niet de aangewezen man om bij een "primair joodse herinneringsplaats" te spreken, door zijn "eenzijdige opvattingen" over de staat Israël.

Faber ging hier donderdag kort op in. Hij haalde de spanningen in het Midden-Oosten aan, waar "zowel de joodse als de Palestijnse gemeenschap voortdurend in panische angst leeft. Mensen schreeuwen tegen elkaar uit angst en haat, maar er is een gebrek aan gesprek. Ook in Nederland is het moeilijk om hierover een goede discussie te voeren, zo is mij nu weer gebleken".

Voorzitter J. Visscher van de Appèlgroep Westerbork ging evenals Faber in op de situatie van migranten en asielzoekers in Nederland. Hij wees vooral op de mensen uit Noord-Irak. "Zij kunnen niet terugkeren, want Turkije en Syrië werken niet mee. Maar ze worden hier wel op straat gezet. Ik noem als voorbeeld een gezin met vijf kinderen, waarvan de vrouw zwanger was. Het hele gezin werd op straat gezet. Op een verlaten schoolplein kreeg de vrouw een miskraam. Dat gebeurt in Nederland en moet worden stopgezet", zei Visscher, wat een spontaan applaus van het publiek opleverde.

Amsterdam wil openbaarvervoerpolitie

wildhagen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Amsterdam wil de agressiviteit en gewelddadigheden in trams, metro's en bussen tegengaan door een speciale openbaarvervoers-politie in te zetten, heeft een woordvoerder van de gemeente vrijdag gezegd.

Het idee is afkomstig van wethouder M. van der Horst van Vervoer. De OV-politie moet een zelfstandige eenheid zijn die opereert onder toezicht van het landelijke politiekorps. Het plan moet nog worden besproken met politie, justitie en het Gemeentelijk Vervoerbedrijf Amsterdam.

Reizigers die in de hoofdstad met het openbaar vervoer reizen hebben veel last van agressieve jongeren en rondhangende drugsgebruikers. In de eerste negen maanden van dit jaar zijn er 3094 meldingen geweest van passagiers die werden lastiggevallen.

Olieprijs blijft stijgen

wildhagen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De olieprijs op de termijnmarkt van New York heeft nieuwe recordhoogtes van de afgelopen twee jaar gebroken. Vooral het voortduren van de staking in Venezuela dreef de prijs op.

De futures ruwe olie, de waarde waartegen in de toekomst wordt geleverd, noteerde in New York 32,29 dollar per vat. In de electronische handel, die doorgaat nadat de termijnmarkt is gesloten, schoot de prijs door tot 32,73 dollar. Daarmee is de ruwe olie dit jaar meer dan 12 dollar duurder geworden. Dat is een toename van 60 procent. Alleen al deze maand werd een vat ruwe olie (159 liter) 5 dollar meer waard.

De prijs van olie uit de Noordzee is gestegen tot boven de 30 dollar per vat (159 liter). Vrijdagmorgen deed een vat olie uit het Noordzeeveld Brent op de Londense olietermijnmarkt 30,30 dollar tegen 29,59 dollar op dinsdag. Beide kerstdagen werd er in Londen niet gehandeld.

Buitenaardse broeders zijn klaar om te landen

"De Muons van de planeet Myton, in het sterrencluster van de Pleiaden in het sterrenbeeld Stier zijn klaar om op planeet Aarde te landen", zegt Bruno Racina uit Victoria, Australië. Hij is bedrijfsleider van Aquarian Age Applications Corporation Ltd., een bedrijf wiens missie het is om de Muons te helpen zich in onze beschaving te mengen. Vorig jaar zond Racina een brief over de Muons naar kranten overal op de wereld, waarin stond dat een landing onomstotelijk zou plaatsvinden.

Het gebeurde nochtans niet. Racina verklaart: "Ze zijn overstuur. Ze wachten op een overheid die hen wil verwelkomen". Hij vervolgt: "De Muons zullen alleen landen als er een echte mogelijkheid is. Als ze worden geassisteerd en beschermd door een gastvrije overheid, die bijvoorbeeld een landingsbaan voor hun zou maken".

De Muons zijn een verlicht ras die er hetzelfde uitzien als mensen. Ze wensen ons 'long and prosper' te leven. Ze zullen ons technologische vooruitgang brengen, de lucht schoonmaken en nieuwe spiritualiteit in deze wereld brengen, aldus Racina.

Volgens Racina heeft hij genoeg brieven naar autoriteiten gestuurd zodat ze allen op de hoogte zouden moeten zijn van het feit dat de Muons in hun UFO's nabij de aarde wachten tot het moment aanbreekt dat ze kunnen landen.

"Ze zijn ook zelf contact aan het opnemen met de overheden van de wereld. In een transmissie naar de Unarius Academy of Science, El Cajon, Californië op 15 oktober 2000, op de zeventiende Conclave van Licht hebben ze specifiek gezegd dat dit het geval is. Het op zijn minst mogelijk dat de overheden het feit gewoon negeren" zegt Racina.

Er zijn veel onverkaarbare voorvallen geschied in de laatste drie jaar. In oktober zagen een groot aantal mensen van Byron tot Caledonia mysterieuze lichten in de lucht in 1999, en nogmaals in februari en maart 2001. Eerder dit jaar waren er vreemde graancirkels in Naperville.

"Op sommige momenten schakelen ze hun cloaking-device uit en manifesteren ze zichzelf aan de bewoners van onze wereld door hun schepen te tonen, graancirkels te maken, bepaalde rampen te voorkomen en ander vormen van assistentie" zegt Racina.

"Het is gearchiveerd dat bij een specifieke sighting boven Washington twee ruimteschepen decloakten in de lucht op 17 juli 2002 om 15:00".

Volgens Racina zijn er vier hoog mentaal geavanceerde beschavingen in onze Melkweg galaxy, zowel spiritueel als technologisch. Myton en Tiaoouba zijn twee van de vier werelden van de Galactische Federatie van Licht.

Racina zegt dat wanneer de Muons in hun vliegende schotels landen, dit gepaard zal gaan met maximale belangstelling van het nieuws. Hij verwacht dat televisiestations elk moment zullen vastleggen.

"Should be any day now."

Wacko Jacko bewaart alles

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Michael Jackson bewaart alles wat hij van zijn fans krijgt. Alle cadeautjes die hij in de afgelopen dertig jaar heeft ontvangen zijn door de popster zorgvuldig opgeslagen.

Wacko Jacko hoopt in de toekomst een museum te kunnen bouwen waar hij al zijn cadeautjes een plaats kan geven. Tegenover zijn goede vriend Uri Geller verklaarde hij: "Ik heb nog zakjes M&M's liggen van meer dan dertig jaar oud. Op een dag komen die in mijn museum." Geller, die het niet kon geloven, is zelf maar eens een kijkje gaan nemen. "Het is waar. Ik heb het met eigen ogen mogen aanschouwen,"

Feyenoord verlengt samenwerking met Superspor

Feyenoord heeft het samenwerkingsverband met de Zuid-Afrikaanse koploper Supersport United met drie jaar verlengd. De overeenkomst met de club uit Johannesburg begon een jaar geleden. Feyenoord heeft in de Zuid-Afrikaanse stad een voetbal-academie en heeft jaarlijks een optie op één à twee spelers. De Rotterdamse club speurt nu in heel Afrika naar naar 11- en 12-jarigen die goed genoeg zijn voor de voetbalacademie in Zuid-Afrika, aldus technisch directeur Rob Baan. Volgens hem komt er misschien binnenkort ook een Afrikaanse jeugdspeler op stage.

Vrouw krijgt graafmachine als kerstcadeau

Pleaser had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 54-jarige Britse vrouw kreeg wel een heel origineel kerstcadeau van haar echtgenoot. Het was echter niet een dure bolide die bij haar huis werd afgeleverd, maar een zeven ton wegende graafmachine.

De man had zijn vrouw een voor kerst een uniek cadeau beloofd en vertelde erbij dat het een voertuig betrof. Denise Guy dacht onmiddellijk dat ze een mooie sportwagen zou krijgen. In plaats daarvan stond er een roodgestrikte graafmachine voor de deur. "Het eerste wat ik me afvroeg was hoe ik dat voertuig in de stad moest parkeren," meldde de verbijsterde Britse. Of ze gebruik gaat maken van de graafmachine is nog niet bekend.

PSV en Feyenoord gaan aan de leiding

Feyenoord speelt het beste in de Kuip terwijl PSV het beste buiten Eindhoven scoort.

De winterstop is aangebroken durende tot 31 januari, dit geeft de gelegenheid om eens te kijken naar de prestatie's van de HCE clubs op eigen veld of uit spelend. Feyenoord is hiermee kampioen halverwege dit seizoen op eigen veld, de Eindhovenaren wisten tot nu toe het beste te scoren bij de uitwedstrijden.

Feyenoord lijkt nu al kansloos op de titel landskampioen, de Rotterdamse club kijkt aan tegen een achterstand van 9 punten op koploper PSV en 7 op Ajax. De club van trainer Bert van Marwijk moet de fouten niet in de Kuip zoeken want daar wist Feyenoord van de 8 wedstrijden er 7 te winnen, uitgerekend van Ajax moesten zij verliezen. Bij de uitwedstrijden is het een heel ander verhaal aangezien Feyenoord uit 9 duels 12 punten wist te behalen.

In tegenstelling tot Feyenoord wist PSV in 9 uitwedstrijden 23 punten te behalen, dat zijn er 2 meer dan Ajax. Na PSV en Ajax is Excelsior de best presterende club in uitwedstrijden, de satelliet club van Feyenoord haalde in 9 wedstrijden 12 punten.

Thuiswedstrijden

ClubGesp.Gew.Gel.Verl.Pt.+/-
Feyenoord87012124-6
Ajax86111926-10
PSV86111916-4
FC Utrecht85211716-9
Willem II95221717-10
Roda JC95221716-9
NEC95131616-13
RBC Roosendaal94321517-10
NAC9360159-5
SC Heerenveen94231414-12
RKC Waalwijk84131311-12
De Graafschap93331213-13
FC Twente92521110-12
AZ73131013-13
FC Zwolle823399-11
FC Groningen8224811-14
Vitesse813469-11
Excelsior913568-17

Uitwedstrijden

ClubGesp.Gew.Gel.Verl.Pt.+/-
PSV97202326-6
Ajax96302118-8
Excelsior83321212-12
Feyenoord93331216-13
RKC Waalwijk9333127-11
NAC73221113-7
FC Twente83231111-12
Vitesse9315108-9
AZ93151014-27
Roda JC8233914-16
Willem II822489-13
NEC814376-13
FC Utrecht914477-12
SC Heerenveen8134610-17
FC Groningen912655-14
FC Zwolle911747-19
RBC Roosendaal801713-19
De Graafschap801715-26

Nieuwe metro New Delhi te populair

Pleaser had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Inwoners van New Delhi in India zijn blij met hun nieuwe metro. En dat hebben ze laten blijken ook. De metro kan elke dag 200.000 mensen vervoeren, maar woensdag wilden zeker 1,2 miljoen inwoners een ritje maken. Reden voor de directie om een oproep te doen het voertuig zoveel mogelijk te mijden.

De meeste passagiers wilden de metro gewoon eens proberen en reden uren rond. De elektronische penningen, die voor een ritje nodig zijn, zijn al op doordat reizigers ze als souvenir mee naar huis hebben genomen. De intercom voor noodgevallen is uitgeschakeld omdat veel mensen het apparaat gebruikten om de bestuurders op te roepen sneller te rijden.

De directie heeft nu in advertenties opgeroepen geen plezierreisjes meer te maken.

Ruim 100 fietsen vernield op station Zevenaar

Boogey55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Zevenaar hebben afgelopen nacht bepaalde criminelen zeker honderd fietsen die in de stalling bij het NS-station stonden vernield. De fietsen zijn uit de rekken getrokken en op elkaar gesmeten.

Rond half zeven vanmorgen werd de ravage bij de politie gemeld. Deze heeft de fietsen aan de kant geschoven.
Volgens een woordvoerder van de politie hebben zich nog geen gedupeerde fietseigenaren gemeld.

Het is niet bekend wie de daders zijn. Wel heeft de politie twee bepaalde jongens van 19 en 20 jaar uit Duiven en Zevenaar aangehouden, die elders in Zevenaar crimineel bezig waren. Ze hebben onder andere ramen van een pand ingegooid en smeten met terrastafels. Deze jongens zitten nu in de cel.

Man gooit granaat in massagesalon

Red.Flash en Boogey55 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Thailand heeft een militair vermoedelijk een handgranaat in een massagesalon gegooid omdat zijn masseuse niet met hem naar bed wilde. Bij de aanslag werd de eigenaar van de salon gedood.

Het drama gebeurde in het plaatsje Lopburi, honderd kilometer ten noorden van Bangkok. De man wilde seks met de masseuse, wat overigens wel vaker gebeurt, maar zij weigerde dat. Daarna gooide de man volgens ooggetuigen een handgranaat de kamer in.

De politie heeft het leger gevraagd mee te werken en de verdachte over te dragen. De militair zit waarschijnlijk op zijn basis, maar daar mag de politie zelf geen aanhoudingen verrichten.

Geen vossenjacht meer voor prins Charles

Pleaser had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Prins Charles mag niet meer op vossen jagen. Zijn moeder, koningin Elizabeth II, heeft dat verboden. Dat meldt het Britse boulevardblad Daily Mirror op basis van een bron uit de hofhouding van de koninklijke familie.

De koningin wil hiermee verdere schade aan de monarchie voorkomen. Tweede Kerstdag werd de jaarlijkse jacht op vossen weer gehouden, dit tot woede van veel tegenstanders. Om hen niet voor het hoofd te stoten en daarmee het risico te lopen op onherstelbare schade aan zijn reputatie moet Charles nu ophouden met de jacht.

Ook zijn vriendin Camilla Parker Bowles en zijn zonen William en Harry zouden de sport op moeten geven, ook al gaat het parlement waarschijnlijk akkoord met gedeeltelijke handhaving van de vossenjacht.

John Fredrikstadt overleden

In zijn woonplaats Bussum is voetbalstatisticus John Fredrikstadt op 68-jarige leeftijd overleden.

Fredrikstadt werd bekend door zijn enorme archief, waarin hij alle statistische gegevens van het voetbal bijhield. Voor diverse media was dit een belangrijke bron van informatie. Tussen 1977 tot 1999 voorzag hij Studio Sport van alle mogelijke voetbalgegevens.

Een paar jaar geleden verkocht Fredrikstadt zijn archief aan het bedrijf Infostrada, dat de gegevens sindsdien bijhoudt.

Grondwetswijziging Turkije

poohbeer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Met een overgrote meerderheid is in Turkije dan uiteindelijk toch voor een grondwetswijziging gestemd. Met een 437 voor, 44 tegen overwinning is nu het pad vrij voor Erdogan om eerste minister te worden.

President Ahmet Necdet Sezer kan nog wel een referendum organiseren of de nieuwe grondwetswijziging aanvechten in het 'rondwettelijk Hof' teneinde de wijziging teniet te doen, maar dit is erg onwaarschijnlijk. Al eerder had de zittende president een veto uitgesproken toen het parlement vorige maand instemde met de wijziging. Dit mag hij echter maar één keer doen.

De grondwetswijziging is noodzakelijk omdat Erdogan eerder veroordeeld was voor het aanzetten tot religieuze haat. Erdogan is lid van de regeringspartij APK.


Erdogan


Met dank aan Poohbeer voor het vertalen van het bericht.

Postcodeloterij geeft grootste prijs ooit weg

LOST_GUNT en Hollie ©® hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is feest op postcode 7688 in het plaatsje Daarle. Hier is de hoogste prijs ooit in de Nederlandse loterijgeschiedenis gevallen.

De deelnemers die woonachtig zijn op de winnende postcode mogen 13,9 miljoen euro verdelen. In de winnende wijk zal nogeens 5 miljoen euro worden verdeeld.

De uitreiking van de PostcodeKanjer in Daarle is 1 januari live te volgen via de Kanjer Nieuwjaarsshow op RTL 4, 20.30 uur.

Noord-Korea zet inspecteurs land uit

De twee inspecteurs die toezicht hielden op de in 1994 buitenwerking gestelde centrales worden het land uitgezet. Volgens de regering in Pyongyang is aan het werk van de twee inspecteurs van het Internatonaal Atoomenergie Agentschap automatisch een eind gekomen na het besluit dat de centrale weer in werking werd gesteld. Dit alles blijkt uit een bericht van het Noord-Koreaanse Staatspersbureau KCNA dat door het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap is verspreid.

Een woordvoerder van het Atooomagentschap in Wenen kan het bericht niet bevestigen omdat hij niet is ingelicht. Volgens het bericht van KCNA is dit echter vrijdag al gedaan.

De Russische minister van Kernenergie, Aleksandr Roemiantsov
verklaarde vrijdag dat Noord-Korea niet de mogelijkheden heeft om kernwapens te vervaardigen.

De bewindsman wees erop dat een land voor de productie van atoomwapens over een ontwikkelde industrie moet beschikken. De Noord-Koreaanse industrie stelt weinig voor.

In een eerder bericht sprak een Britse Atoomgeleerde dit tegen.

Amerikaanse sekte claimt eerste gekloonde baby

Hollie ©®, poohbeer, The_T, Lu-Cky, [SainteR], Pindaatje en floyty hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Amerikaanse sekte, de Raelian-sekte, claimt dat de eerste gekloonde baby is geboren. De wetenschappelijk leider van de sekte, Brigitte Boisselier, heeft aan persbureau AFP gemeld dat het kind door middel van een keizersnee ter wereld is gebracht. Vanmiddag zal er in Florida een persconferentie plaatsvinden. The New York Times meldt overigens dat moeder en kind daar 'om medische redenen' niet aanwezig zullen zijn.

In oktober 2001 meldde The Washington Post dat een rijk Amerikaans echtpaar het project financiert. Dat echtpaar zou zelf een tien maanden oude dochter na een medische fout hebben verloren. Cellen van die dochter zouden zijn bewaard en zouden gebruikt worden voor het klonen.

De baby zou het werk zijn van het bedrijf Clonaid, dat in 1997 door de leider van de sekte werd opgericht. Vorige week heeft Clonaid, dat zichzelf 'het eerste bedrijf voor menselijke kloning' noemt, al gezegd dat het om een meisje gaat.

Als het bericht waar is, is het kind genetisch identiek aan haar Amerikaanse moeder, een vrouw van dertig. Deskundigen twijfelen echter aan de juistheid van de bewering omdat er geen enkel onafhankelijk wetenschappelijk bewijs is, zoals DNA-profielen van moeder en kind.

De Raelian-sekte, voluit de Raëliaanse Revolutie, zegt 55.000 leden te hebben in 85 landen. De sekte hangt het geloof aan, dat een menselijk buitenaards ras ongeveer 25.000 jaar geleden het leven op Aarde op wetenschappelijke wijze heeft gecreëerd met behulp van DNA en genetische technieken. Dat ruimteras zou Elohim heten. Die naam is terug te vinden in de oude bijbel van de joden en is verkeerd vertaald met het woord 'God', aldus de Raëlianen. De beweging beweert ook dat Jezus weer tot leven werd gewekt dankzij de kloontechniek van de Elohim.

De plannen van de Raelianen houden overigens niet op bij het klonen van een baby, maar gaan nog verder. Uiteindelijk is het de bedoeling dat ze een volwassen mens klonen en de hersenen naar de kloon overzetten. Op korte termijn willen ze echter de techniek van het klonen gebruiken om onvruchtbare stellen te helpen.

Noord-Korea in 30 dagen atoombom

poohbeer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na het opstarten van de kernreactor in Yongbyon kan Noord-Korea al binnen 30 dagen de beschikking hebben over een atoombom, aldus de vooraanstaande Britse atoomgeleerde John Large. In de Britse krant The Times verklaarde hij dat het opstarten van de reactor maar één doel heeft; het maken van kernwapens.

John Large adviseerde Rusland na het zinken van de Koersk en maakt deel uit van de Britse Nucleaire Coordinatie Groep. Volgens hem produceert Yongbyon veel te weinig energie om echt in de energiebehoefte te voorzien. 'Het heeft geen enkel nut. Het kan slechts een paar dorpen van energie voorzien. Er zijn drie redenen waarom ze de centrale willen opstarten en alledrie leiden die tot de productie van nucleaire wapens.'

In dezelfde editie van The Times verklaren Britse (oud) politici zich grote zorgen te maken over het stalinistische land.

Zeker 46 doden bij aanslag Grozny [update]

CorteX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een aanslag met autobommen heeft vanochtend het onderkomen van de regering in Grozny, de hoofdstad van de Russische deelrepubliek Tsjetsjenië, volledig verwoest. Daarbij zijn zeker 46 mensen omgekomen en raakten meer dan zeventig mensen gewond.

Op televisiebeelden van de Russische zender NTV was te zien dat het gebouw, dat als één van de weinige gebouwen is herbouwd nadat Russische troepen de hoofdstad in 2000 innamen, volledig in puin ligt. Ook liepen er mensen in het puin, waarvan sommige gewond. Bloedende soldaten probeerden de orde te herstellen.

Volgens de zender TVS zijn twee mannen in een vrachtwagen en een jeep door de bewaking gereden waarna ze de explosieven naast het gebouw tot ontploffing brachten. De twee explosies sloegen een krater van 5-7 meter doorsnee. Er zou zeker een ton aan explosieven zijn gebruikt.

Dit is de grootste aanslag sinds de gijzeling in een Moskouws theater in oktober. Daarbij kwamen bijna 130 mensen om het leven.

Discotheken nog steeds onveilig

wildhagen, Pleaser en Steve_ hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Horeca Nederland heeft nog weinig geleerd van de cafébrand in Volendam. Een kwart van de discotheken is nog steeds onveilig. Nooduitgangen zijn afgesloten of moeilijk te openene en brandblussers zijn vaak onvindbaar. Ook hangt de kerstversiering te laag.

Het Nederlands Instituut voor Brandweer en Rampenbestrijding (Nibra) pleit voor het opleggen van boetes aan eigenaren van ondeugdelijke horecagelegenheden. "Gemeenten hebben de mogelijkheid om zaken te sluiten, maar in de praktijk wordt daar niet snel gebruik van gemaakt", aldus een woordvoerder van het instituut. "Het lijkt ons daarom een goed initiatief om eigenaars van onveilige zaken in de portemonnee te treffen door het opleggen van bestuurlijke boetes door gemeenten."

Buurman zaagt huis doormidden

Gerbje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 42-jarige inwoner van Voorthuizen wil een enorme schadevergoeding van zijn buurman omdat die zijn huis heeft gesloopt. De buurman liet het huis vier jaar geleden doormidden zagen, waardoor de woning nu onherstelbaar is beschadigd.

De woning is door de gemeente onbewoonbaar verklaard. Bewoner Ton Visser heeft de kerst gevierd in een container.

Zijn buurman liet het gebouw door een aannemer met een diamantzaag doormidden halen omdat hij zijn huis wilde verbouwen. Hij deed dit zonder vergunning. Het liep echter niet zoals het had gemoeten, waardoor er nu honderduizenden euro's schade is.

K3 verslaat alle wereldsterren

jolos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

K3, de immens populaire Vlaamse meidengroep, heeft dit jaar in Nederland de meeste cd-albums verkocht. Platenmaatschappij BMG meldt dat er maar liefst 420.000 cd's over de toonbank gingen, goed voor liefst vijf keer platina. Hun laatste cd "Verliefd", maar ook alle andere, eerder uitgebrachte albums, die nog steeds goed verkopen zorgden voor dit enorme resultaat.

Marco Borsato eindigt op nummer 2, terwijl het inmiddels wel gebruikelijk leek dat hij met zijn laatste cd op de nummer één positie eindigde. Helaas voor hem verkocht K3 100.000 cd's meer dan hij. De top 3 wordt afgesloten met Robbie Williams, zo blijkt uit verkoopcijfers van de verschillende platenmaatschappijen, de branche-organisatie NVPI en een analyse van de hitlijsten van Mega Charts.

Man raakt enveloppe met 42.000 euro kwijt

HeavyD, Michel van Bergen, DraaK en Hollie ©®™ hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Haarlemse man is van de week op een parkeerplaats aan de Werfstraat in Haarlem een enveloppe met daarin 42.000 euro kwijtgeraakt. Of hij het geld is verloren, of dat hij is bestolen weet hij niet.

Er heeft een zoektocht naar de enveloppe plaatsgevonden, maar dat leverde niets op.

Betrapte crimineel in zelfgebouwde cel

PIM4EVER en Akker hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Winkeliers mogen zelf een cel bouwen om betrapte winkeldieven tijdelijk vast te zetten tot de politie arriveert.

Volgens deskundigen is dit een probaat middel om problemen tussen winkelier en dief te voorkomen. Ondanks dat het niet illegaal is zal justitie het niet propageren. "Weliswaar kan een dief een klacht indienen dat hij vindt dat hij wederrechtelijk van zijn vrijheid is beroofd, maar er is geen officier van justitie die dat gaat vervolgen", aldus een woordvoerder van justitie.

De Twentse ondernemer Martin van Gils laat zo'n cel bouwen in zijn meubelboulevard. Hij verwacht dat veel meer ondernemers zijn voorbeeld zullen volgen. "omdat wachttijden voor de politie al snel oplopen tot een half uur of langer, moet je dus al die tijd zo'n figuur koest zien te houden. En naarmate de tijd verstrijkt, wordt zo'n dief alleen maar nerveuzer. Met het risico dat hij totaal door het lint gaat, ten overstaan van soms hele gezinnen met kleine kinderen"

Twee gewonden bij schietpartij in Delft

Mauzer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Donderdagochtend zijn bij een schietpartij in Delft twee mensen gewond geraakt. Het incident vondt plaats rond 06.00 uur bij discotheek Club Selected aan de Jacoba van Beierenlaan. Volgens de politie was in de zaak een ruzie ontstaan.

Vervolgens werd er buiten de discotheek enkele keren geschoten. Naast de twee slachtoffers was bij de ruzie nog een aantal mensen betrokken. Vooralsnog bekend zijn nog geen arrestaties verricht. De twee gewonden komen uit Rotterdam en zijn respectievelijk 20 en 23 jaar oud.

Eerste doorzichtige CD in 2003 op de markt

jeffo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Japanse bedrijf DT heeft de zogenoemde C-Tru (spreek uit: see through) Disk gelanceerd. Volgens de fabrikant zou het gaan om de eerste doorzichtige cd-schijf op de markt. In de schijf wordt een zilverlaagje toegepast in plaats van het voor cd's gebruikelijke aluminium.

De laag kent een dikte van slechts 28 micron, wat ervoor zorgt dat de cd tot op zekere hoogte doorzichtig blijft. Het tussenmateriaal heeft een reflectie die evenwel gelijk is aan die van het laagje aluminium. Vanaf januari 2003 ligt het doorzichtige schijfje in de winkels.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.