FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 23 december 2002

Braziliaanse vrouw gered door siliconen

Een Braziliaanse vrouw, die in een vuurgevecht tussen politie en drugsdealers belandde en daarbij in haar borst geschoten werd heeft het avontuur overleefd door haar siliconen borstimplantaten.

Het gevecht vond plaats in hoofdstad Rio de Janeiro. Eenmaal in het ziekenhuis realiseerden artsen zich dat de implantaten de kogel zover hadden afgeremd dat hij geen ernstige schade meer kon toebrengen. Had ze geen implantaten gehad dan waren er zeker vitale organen geraakt.

Een plastisch chirurg heeft de borst hersteld en meteen ook maar de beide borsten een stukje groter gemaakt. "Ik ben twee keer gelukkig. Ten eerste omdat mijn protheses mijn leven hebben gered en ten tweede omdat ik er nu nog mooier uitzie," aldus het gelukkige slachtoffer.

Met dank aan Rough voor de tip!

Man beroofd onder bedreiging van bloed

Hollie en Boogey55 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het ziekenhuis in Schiedam is maandag een 50-jarige patiënt bedreigd met een injectiespuit die gevuld was met bloed. Hij moest zijn discman afgeven en werd volgens de politie ook nog eens twee maal gestoken.

De man liep in het ziekenhuis rond toen hij een junk tegen het lijf liep. Die wilde zijn discman, maar de patiënt werkte niet mee. Daarop werd hij in zijn been en arm gestoken. De junk riep nog dat hij aids had en nam vervolgens de benen.

De patiënt is meteen naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebracht waar artsen een preventieve behandeling zijn gestart.

Vrouw gaat kapsalon met hakbijl te lijf

floyty, Pizza_Shooter, Sander / Razor21, Fielmich.Com, De5perado, youri, TNNE, WaSTeiL, errrrr, Boogey55, wildhagen en dEj@vU wezen ons op het volgende bericht:

Wat doe je als je kapper je kapsel heeft verknald? Juist, dan ga je zijn zaak natuurlijk met een hakbijl te lijf. Althans, dat was wel de oplossing van een vrouw die nogal ontevreden was over het bereikte resultaat. Ze vroeg eerst netjes haar geld terug, maar daar wilde de kapper niet aan. Daarop haalde ze een hakbijl van huis waarmee ze twee spiegels aan gort sloeg en de aanwezigen bedreigde.

Dit alles gebeurde maandag in een Amsterdamse kapsalon. Volgens de eigenaar was de vrouw donderdag zonder problemen geknipt. Maandag kwam ze echter terug met de mededeling dat ze toch niet zo tevreden was. De kapper bood aan eens te kijken of er nog wat van te maken viel, maar daar werkte de vrouw niet aan mee. "Jullie zijn nog niet van me af," riep ze toen ze kwaad de zaak uitliep.

Een paar minuten later was ze alweer terug, met de hakbijl. Ze bedreigde personeel, sloeg twee spiegels kapot waarna ze nog iemand bedreigde en de winkel uitliep. De vrouw is nog altijd voortvluchtig.

Jeanette wint BB4

Het is Jeanette geworden die BB4 vanavond gewonnen heeft.
Zij gaat naar huis met maar liefst 352.500 euro. Dit bedrag is middels persoonlijke en groepsconfrontaties in de loop van de avond verdiend.

Jeanette heeft vanaf het begin van BB4 in het huis gezeten en bleek gedurende de hele serie een populaire bewoner.

Met haar 21 jaar was zij de jongste bewoner van BB4, wat haar in het begin onzeker maakte. Langzamerhand vond zij haar plekje in de groep, en zagen we een steeds zelfverzekerdere Jeanette opstaan. Zij is de bewoner die, zo luidt het oordeel van haar medebewoners, het meest bereikt heeft in het huis, en de grootste persoonlijke groei heeft doorgemaakt.

Haar voornaamste concurrentie kwam vanavond van Margriet, de dames verschilden steeds maximaal 3% in stemmen. Uiteindelijk was het Jeanette die bij het publiek het populairst bleek.

Spionagevliegtuig VS neergehaald door Irak

Een onbemand spionagevliegtuigje van de Verenigde Staten is maandag boven het zuiden van Irak neergehaald. Dat heeft Irak bevestigd.

Het toestel, een Predator, werd neergehaald in de no-fly-zone. Dat zijn de gebieden waar een vliegverbod geldt voor Iraakse vliegtuigen. Volgens de Amerikaanse generaal Myers is het vliegtuig door een Iraaks gevechtsvliegtuig neergehaald. Het verbod is geen onderdeel van de VN-resolutie.

De Amerikanen en Britten hebben de controles in het gebied de afgelopen weken vermeerderd vanwege de spanning rondom de wapeninspecties. Daarbij vinden steeds meer gewapende incidenten plaats, zoals het bestoken van Amerikaanse vliegtuigen door Iraaks luchtafweergeschut en het bestoken van Iraakse radarinstallaties door Amerikanen en de Britten.

Met dank aan: Bl00dy, RobbieRob, Saekerhett, wildhagen, meandthepizza, _Maarten_, Shaman D.n3rd, Gravit en Boogey55 voor de tip!

BB bewoners sprokkelen prijzengeld bijelkaar

Gedurende de hele avond moeten de BB bewoners Confrontaties uitvoeren om de prijzenpot te spekken.
Deze kan oplopen tot maximaal 500.000 euro, al ziet het er al op dit moment naar uit dat dit niet gehaald gaat worden.

De eerste gezamenlijke Confrontatie lukte, en bracht 100.000 euro in het laatje. Laurens' persoonlijke Confrontatie mislukte echter, en ook de Confrontatie met hondje Quincy liep niet helemaal optimaal.

In de loop van de avond zullen we zien hoe de rest van de bewoners het er vanaf brengt. Opvallend hierbij is dat ook Judith haar Confrontatie heeft moeten uitvoeren, terwijl al bekend was gemaakt dat zij het huis moest verlaten. Zo verliet zij, 2 minuten na een geslaagde Confrontatie het huis.

Een trechter maïsbrij door je keel?

Boogey55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vandaag en morgen voert stichting Wakker Dier actie bij restaurants die ganzenlever op het menu hebben staan. Aan een tafel voor het restaurant nodigen ze bezoekers uit om te voelen wat het is om met een trechter maïs gevoerd te krijgen. De maaltijden zullen vanavond worden aangeboden in Utrecht en Groningen. Morgen staan Rotterdam en Den Bosch op het menu.

Het doel is te laten zien hoe een gans wordt vetgemest. Om foie gras te krijgen, worden ganzen en eenden twee- tot driemaaldaags onder dwang maïs gevoerd. De lever wordt op deze manier binnen enkele weken tot wel 10 keer zo groot als normaal. Volgens Wakker Dier lopen de dieren op deze manier verwondingen, infecties en botbreuken op.

In november hadden de gastronomische samenwerkingsverbanden (G7) in overleg met Wakker Dier al besloten een terughoudend beleid te voeren met betrekking tot foie gras.

BB Finaleavond

Vanavond is de grote finale.
Om 19.00 begint de reguliere uitzending van een half uur. Of in deze uitzending de eerste twee bewoners al zullen vertrekken is niet bekend.

De live-uitzending begint om 20.30 uur en zal doorgaan tot 23.30. Het ziet er dus naar uit dat we lang in spanning zullen worden gehouden wie de winnaar is.

Hou deze site in de gaten voor updates van de belangrijkste gebeurtenissen van de laatste uren van BB4.

Joe Strummer (zanger the Clash) overleden

Roel_Jewel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Joe Strummer, ooit de voorman (zanger, oprichter en componist) van de legendarische Engelse punkband The Clash is gisteren op 50-jarige leeftijd overleden. Over de doodsoorzaak van de muzikant zijn geen mededelingen gedaan.

Strummer werd in 1952 in het Turkse Ankara geboren als John Graham Mellor. In de jaren zeventig kwam hij in Londen in aanraking met de punkscene. Met Mick Jones richtte hij The London SS op, al eerder deed hij ervaring op in de pubrockband The 101'ers. Eind jaren 70 formeerde hij the Clash. Strummer wordt beschouwd als een van de toonaangevende musici van de Britse popscene in de jaren tachtig. In 1986 ging de band na een succesvolle afscheidstournee uitelkaar.

The Clash scoorde ook in Nederland een paar Top-40 hits, waarvan The magnificent seven, Rock the casbah en Should I stay or should I go de bekendste zijn. Maar in Engeland haalde de groep met een hele rits singles de hitparade.

Nederlandstalige biografie van the Clash en Strummer.

Anti-fascisten weren ultra-rechtse band

Actievoerders van de Anti-Fascistische Aktie, AFA, hebben gisteren voorkomen dat de extreem-rechtse rockgroep Brigade M. kon repeteren in het Leidse muziekhuis. Zo'n 30 leden van AFA blokeerden de ingang van het muziekhuis door er met spandoeken voor te gaan staan.

Het feit dat de ultra-rechtse band Brigade M. oefent bij een door de gemeente gesubsidieerde instelling heeft al veel stof doen opwaaien in Leiden. Begin november concludeerde de gemeente echter dat ze geen juridische mogelijkheden ziet om de repetities te voorkomen.

Brigade M. komt uit de Bollenstreek en is opgericht door voormalig CP'86-bestuurslid Tim Mudde. De naam van de band verwijst naar de persoonlijke lijfwachten van NSB-leider Anton Mussert. Eén van de muzikale ''hoogtepuntjes'' van de band heet Eigen volk eerst. De muziek wordt door de leden zelf omschreven als 'radicaal en nationalistisch'.

Info over Brigade M.

VN bereidt zich voor op oorlog in Irak

Snuggs en Steve_ hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Verenigde Naties (VN) verwachten dat een eventuele oorlog met Irak een stroom van 900.000 vluchtelingen op gang kan brengen. Daarom hebben de VN aan tien landen gevraagd 37 miljoen euro te geven om voorbereidingen te kunnen bekostigen om die vluchtelingenstroom op te vangen.

Secretaris-generaal Kofi Annan zou de voorbereidingen geheim hebben willen houden, uit angst dat Irak eruit opmaakt dat de wapeninspecties zinloos worden geacht.

Unicef is ondertussen al begonnen voorraden naar Irak en vier omliggende landen te brengen. Daarmee kunnen in totaal ruim 700.000 mensen worden geholpen.

Ex-Beatle krijgt eigen wapenschild

Snuggs had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Paul McCartney heeft een eigen wapenschild gekregen als hommage voor de muzikale carrière van de ex-Beatle.

Volgens de Sunday Times toont het wapenschild een vogel die te zien is op het wapenschild met een gitaar in zijn pootje. Verder zijn er vier gebogen emblemen te zien die de ruggen van de 4 Beatles voorstellen. Paul koos voor het motto : "Ecce Cor Meum" wat zoveel wil zeggen als "Dit is mijn hart".

McCartney vroeg het wapenschild al in 1997 aan maar de dood van zijn vrouw heeft het ontwerp en de goedkeuring vertraagd.

Negentig honden uit de pot gered

Op de Filipijnen zijn dit weekeinde zo'n 90 honden uit de braadpan gered omdat ze opeengepakt zaten in veel te kleine hokken. Volgens de politie zaten er in totaal 180 honden bijelkaar, maar was de helft al gestorven.

De viervoeters waren bestemd voor de kerstmaaltijd in restaurants. Sinds 1999 is het restaurants op de Filipijnen overigens verboden hond op het menu te zetten. Maar desondanks belanden in het noorden van het land nog steeds veel honden in de pot.

Aangifte tegen 'racistische' disco Tilburg

In Tilburg is afgelopen weekend aangifte gedaan tegen de, onlangs al wegens racisme in opspraak gekomen, discotheek The Talk of the Town. Vier Turkse jongens zijn vrijdagnacht, kort na binnenkomst, volgens hen zonder reden de zaak uitgezet door portiers.

Dat de discotheek een racistisch deurbeleid zou voeren bleek twee weken terug uit een praktijktest van de gemeente Tilburg. Drie teams, bestaande uit een gekleurd en blank koppel, bezochten zeven horecazaken, waaronder The Talk. De blanken mochten naar binnen, de kleurlingen niet.

Over het jongste incident wil de politie nog weinig loslaten. Bedrijfsleider A. Sas zegt aanvankelijk dat vrijdagnacht drie Turkse jongens en nog een paar Nederlanders de zaak zijn uitgezet. Na beraad met de portiers komt hij met een andere verklaring: één Turk moest de disco verlaten. ,,Dit omdat diegene meermalen voor overlast heeft gezorgd''.

GroenLinks-raadslid A. Akkaya verbaast het niets dat de vier Turken afgelopen weekeinde de discotheek niet in mochten: ''Dit gebeurt overal, dat heb ik zelf ondervonden. Meestal komen de uitbaters er met een boete vanaf. Wat mij betreft mag er harder worden opgetreden. We leven toch niet meer in het tijdperk van de slavernij?''.

OM: Gretta Duisenberg vergiftigt het debat

Gretta Duisenberg kan niet strafrechterlijk aangepakt worden wegens belediging of discriminatie van joden. Wel acht justitie Gretta medeverantwoordelijk voor een vergiftiging van het publieke debat in ons land, omdat zij zich kwetsend en krenkend voor joden heeft uitgelaten bij haar pro-Palestijnse actie.

Ook verwijt het OM haar bij te dragen aan het verval van normen en waarden. Dat blijkt uit een brief van officier van justitie mr. P.C. Velleman aan de Amsterdamse advocaat mr. A. Moszkowicz, die onlangs een strafklacht indiende tegen Duisenberg. Die klacht diende hij in nadat de vrouw van Europese Centrale Bank-president Wim Duisenberg een getal van 6-miljoen had genoemd op een vraag hoeveel handtekeningen zij wilde ophalen.

Discriminatie-officier Velleman schrijft aan Moszkowicz dat zes miljoen op zich een volstrekt neutraal getal is. Maar in de context van steun aan de Palestijnse zaak en kritiek op de staat Israël is het veelbetekenend, meent hij. Duisenberg was zich volgens Velleman bewust van de speciale betekenis van het holocaustgetal, ''gezien haar lachje achteraf''. Hij noemt het verder opmerkelijk dat mevrouw Duisenberg er in haar kritiek op Israël kennelijk niet voor terugschrikt om joden in Nederland te treffen. Verder vindt hij dat ze heeft bijgedragen aan het vergiftigen van de atmosfeer waarin in Nederland het publieke debat moet plaatsvinden.

Winnaars Fok! Kerstprijsvraag

Deze week gaan we een aantal mensen een leuke kerst bezorgen. De afgelopen week maakte je namelijk kans op wat leuke Disney en Ernst en Bobbie prijzen. De goede antwoorden moesten zijn:
1. Dwergkees
2. Henk Poort
3. Erik van Trommel en Gert-Jan van den Ende


Uit de vele goede inzendingen zijn de winnaars geworden:
ikkusters
nessen
HekkeySE


Bovenstaande mensen ontvangen een Ernst & Bobbie pakket. De Dalmatiers pakketten zijn gewonnen door:
Dientje
jonnie
wtvoorde


En als laatste gaan de Belle en het Beest pakketten naar:

Chelsea
brigit


Allemaal van harte gefeliciteerd! De prijzen komen (als de postbode een beetje mee wil werken) voor het eind van de week naar jullie toe. Iedereen een fijne kerst gewenst en veel succes met het winnen van de Samsung A800 die we deze week namens ikwilgratisbellen.nl mogen weggeven.

Familie verdronken autodief boos op politie

De familie van de twee weken geleden verdronken Dave Koster (29) uit Beverwijk is boos op de politie van het Veluwse Hattem omdat die de zoekactie naar het stoffelijk overschot van de man hebben stopgezet.

Het lijk van Koster ligt onder het ijs van een meertje, een oude rivierarm van de IJssel, in Hattem. Daar dook hij in de nacht van 11 op 12 december samen met een vriend uit wanhoop bij -8 graden Celsius in, toen ze na een wilde achtervolging op de A50 door verschillende politieauto's op de hielen werden gezeten na een autodiefstal. De vriend van de Beverwijker overleefde de zwemtocht naar de overkant en werd later aangehouden, Dave verdronk onder het ijs.

Volgens de familie is het niet goed te praten dat Dave die bewuste nacht een auto heeft gestolen. ''Hij was psychisch ziek en had van zijn leven een puinhoop gemaakt. Maar desondanks dat hielden we gruwelijk veel van hem'', zegt zijn broer. Maar het feit dat de politie nu maar afwacht totdat het lijk van zijn broer een keer boven komt drijven steekt hem. Dit weekend liet een agent van de meldkamer weten dat ook politiemensen recht hebben op een vrij weekeinde, maar ''als het de zoon van een bekende Nederlander was geweest zouden ze wel doorzoeken'', meent hij.

Een woordvoerder van de politie zegt echter dat de politie en brandweer alles gedaan hebben wat mogelijk was. Ook de Hattemse burgemeester Abbenhues en de brandweercommandant hebben zich persoonlijk met de zaak bemoeit. Maar vanaf donderdag waren de weersomstandigheden zo ongunstig dat er niet meer gezocht kon worden. Volgens de woordvoerder zal de zoektocht deze week worden voortgezet, omdat de politie ook wel inziet dat de familie de dood van hun zoon middels een begrafenis willen afsluiten.

Irak wil zelfs CIA toelaten bij inspecties

nyrem en Boogey55 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens Irak is na 24 dagen van wapeninspecties wel duidelijk dat het land niet over massavernietigingswapens beschikt. En om dat te bewijzen mag zelfs de CIA naar het land komen om te controleren.

Dat heeft presidentieel adviseur generaal Amir al-Saadi zondag op een persconferentie in Bagdad gezegd. Irak heeft volgens hem geen andere wapens dan die op de lijst die het op 7 december aan de wapeninspecteurs heeft gegeven.

Zo zou het land geen VX zenuwgas meer produceren. "De productie was geen succes en we zijn er in 1990 mee gestopt. Het was verspilling van materiaal." Ook zouden er geen pogingen zijn ondernomen om in Niger uranium te kopen, aldus al-Saadi.

Dronken man krijgt slaapplaats van politie

TNNE en Kayuk tipten ons via de newssubmit het volgende:

Een man die een beetje te diep in het glaasje had gekeken heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in het politiebureau van Apeldoorn de nacht mogen doorbrengen.

Hij had dan ook al een heel avontuur achter de rug. Na een meningsverschil met een vriend werd de man uit de auto gezet, op de snelweg tussen Amsterdam en Amersfoort. Beneveld door de drank rolde hij vervolgens in een sloot, waarop hij in slaap viel.

Een passerende automobilist zag de 41-jarige man, gaf hem droge kleren en bracht hem naar het bureau. Daar mocht hij, het is tenslotte kerst, van de dienstdoende politiechef zijn roes uitslapen.

Palestijnse verkiezingen uitgesteld

wildhagen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Palestijnen gaan twintig januari niet meer naar de stembus. De verkiezingen zijn voor onbepaalde tijd uitgesteld. Dat heeft de Palestijnse Autoriteit gezegd. De verkiezingen zullen pas gehouden worden als Israël zich uit de gebieden die zij recent hebben bezet terugtrekt.

Na een nieuwe reeks aanslagen trok het Israelische leger onlangs weer Palestijnse steden binnen. Ook zijn er in de Gazastrook weer diverse maatregelen genomen om aanslagen te voorkomen.

De verkiezingen, die Arafat in september na zware internationale druk uitschreef, worden nu zeker honderd dagen uitgesteld. De vorige verkiezingen werden in 1996 gehouden. Destijds werd Arafat gekozen tot leider. Amerika en Israël zien echter voor hem geen rol meer weggelegd in het vredesproces.

Charity (16) uit Almelo held van 2002

De Almelose scholiere Charity (16) is door het Nederlandse publiek gekozen tot de Held van het jaar 2002. De uitverkiezing vond plaats tijdens een live tv-uitzending op Nederland 1 na een één-jaar durende campagne, waarin de KRO op zoek ging naar nieuwe, maatschappelijk betrokken 'helden'.

Charity kwam begin dit jaar in het nieuws toen ze op het station van Apeldoorn twee conducteurs te hulp schoot, die door vijf jongens werden mishandeld.

De toen 15-jarige Charity reisde in januari alleen met de trein, na een uitje in Amsterdam. Een groep van zeventien jongens, afkomstig van een internaat uit Voorst, viel de overige reizigers in de coupé lastig. ,,Klieren, schelden, blowen. En als je naar hen keek werden ze al boos. Toen de trein in Apeldoorn stil stond, kwam het tot een vechtpartij met twee conducteurs. Ik heb direct met mijn mobiele telefoon 1-1-2 gebeld en ben er als een gek tussen gesprongen. 'Ophouden. Laat ze gaan', schreeuwde ik.''

Opvallend was dat omstanders niets deden, zelfs niet de mannen in groene legerkledij die stonden te kijken.

Zelf vindt Charity het overigens de normaalste zaak van de wereld dat ze in actie kwam. ,,Ik kom altijd op voor anderen.'' Al werd ze dit keer extra gemotiveerd door de discriminerende opmerking van een oudere vrouw die ook in de trein zat. ,,Het zijn altijd die vieze zwarten'', merkte de vrouw op. ,,Ik wilde laten zien dat niet iedereen met een kleurtje zich misdraagt''. Charity is de dochter van een Nederlandse moeder en Surinaamse vader. Door haar huidskleur is zelf ook regelmatig mikpunt van discriminerende opmerkingen.

Charity was één van de vijf genomineerden. 26.000 mensen brachten telefonisch of per e-mail hun stem uit, van wie ongeveer 50% op Charity.


Charity de jonge held(in) van 2002

Britse burgers krijgen lasergun

In de strijd tegen snelheidsduivels hebben ze in Groot-Brittannië een nieuw plan bedacht. Diverse politiekorpsen zijn begonnen met het trainen van burgers in het omgaan met laserguns. Nadat ze hun pistool en een training hebben gekregen kan men de weg op om snelheidsovertredingen door te geven aan de politie.

Juridisch kan er niets met het bewijsmateriaal worden gedaan, maar snelle rijders krijgen wel een brief waarin ze worden gewezen op hun fout. Als bepaalde bestuurders vaker worden betrapt komen er extra snelheidscontroles in de regio's waar ze wonen.

Uit een proef zou volgens de politie al zijn gebleken dat de maatregelen leiden tot een vermindering van het aantal verkeersslachtoffers. De Britse associatie van weggebruikers is overigens minder blij met het project, dat burgers alleen maar tegen elkaar op zou zetten.

Met dank aan nyrem en wildhagen voor de tip!

Voetganger twee keer overreden door auto

syntax, Boogey55 en TNNE hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 22-jarige man uit Dieren had zaterdag zijn dag overduidelijk niet. Hij werd 's avonds in zijn woonplaats niet één, maar wel twee keer overreden.

De man stak bij een rood voetgangerslicht zonder goed te kijken de straat over. Een automobilist kon hem niet meer ontwijken en reed de man aan. Toen deze gewond op straat lag reed er een tweede auto over zijn benen heen. Die ging er vervolgens met het gas op de plank vandoor.

Het slachtoffer is opgenomen in het ziekenhuis. De politie kon gisteren nog niet zeggen hoe het met hem gaat. Naar de doorgereden auto wordt nog gezocht.

Winkelier laat mogelijke dief poseren voor foto

Een winkelier in Groot-Brittannië heeft posters gemaakt met daarop de foto van een man die ze van diefstal verdenkt. Opzich niet zo bijzonder, ware het niet dat de man zelf voor de foto heeft geposeerd.

Kay Parkin nam de foto toen de man naar haar winkel terugkeerde. Ze had het fototoestel gekocht voor het geval dat ze hem ooit weer tegen zou komen. Ze verdacht hem namelijk van de diefstal van oorringen en een ketting.

Toen ze hem weer zag pakte ze de camera. Ze vertelde de man dat ze betwijfelde of deze het wel deed en kreeg hem zover dat hij voor een foto poseerde. Vervolgens vertelde ze de man dat ze hem van de diefstal verdacht waarop hij de benen nam.

De posters heeft ze nu onder medewinkeliers verspreid. Er is echter één probleem; volgens de politie zijn de posters mogelijk strafbaar.

'8 mei' presenteert 10 geboden voor RK-kerk

Boogey55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Rooms-Katholieke bisschoppen in Nederland die zich nu en masse in het normen- en waardendebat gaan storten zouden er goed aan doen om eerst ''tien geboden voor de eigen kerk'' op te stellen. Dat zegt de progressieve RK-koepelorganisatie Acht Mei Beweging, die alvast een voorschot daarop heeft genomen.

De 'tien geboden' van de Acht Mei Beweging staan wel bijna loodrecht op de fundamentele geloofswaarheden van de Rooms-Katholieke Kerk; géén hiërarchie maar 'Eert de leken, want zij zijn de kerk'. En in een reactie op het Vaticaans verbod op vrouwelijke priesters: 'Gij zult niemand uitsluiten van de toelating tot het kerkelijk ambt vanwege geslacht of geaardheid'.

De actie van de Acht Mei Beweging is een reactie op kardinaal Simonis die afgelopen week bekend maakte dat de Rooms-Katholieke Kerk, op basis van hedendaagse vertalingen van de Tien Geboden uit de Bijbel, zich in het landelijke debat over de normen en waarden gaat mengen.

Te grote drukte op Mandela's kerstfeestje

TNNE, Boogey55 en Wildehaar hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het jaarlijks door Nelson Mandela georganiseerde kerstfeestje voor kinderen in Zuid-Afrika is gisteren behoorlijk uit de hand gelopen. Duizenden kinderen en volwassenen verdrongen zich in Mandela's geboorteplaats Qunu om één van de 20.000 presentjes of 15.000 voedselpakketten te kunnen bemachtigen. Die werden mede uitgedeeld door talkshow-presentatrice Oprah Winfrey.

De opkomst was zo onverwacht groot dat veiligheidsbeambten hekken moesten weghalen om te voorkomen dat kinderen werden doodgedrukt. Mandela en Oprah wisten de meute uiteindelijk rustig te krijgen. Drie kinderen werden met lichte verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

Sommige van de kinderen zijn twee tot drie dagen onderweg om iets bij Mandela's jaarlijkse kerstactie te kunnen benachtigen. Dit jaar waren er ondermeer chips, snoepjes, chocolade en een kerstmaaltijd met kip. Oprah deelde zwarte poppen voor meisjes en voetballen voor jongens uit.

Oosterhuis noemt Vaticaan een soort maffia

Theoloog en dichter Huub Oosterhuis heeft zich niet alleen uitgelaten over Prins Claus in de Telegraaf van afgelopen zaterdag; ook over de katholieke kerk, en met name over Rome, had hij opvallende zaken te melden. Bisschoppen hebben zich volgens hem namelijk uitgeleverd aan een ''machtsbewuste maffia'' in Rome.

Volgens Oosterhuis heeft de katholieke kerk door haar achterhaalde opvattingen haar morele gezag verloren. Het Vaticaan noemt hij "een sekte", met een systeem dat in stand wordt gehouden door ''seksueel getraumatiseerde mannen''.

De theoloog vindt het celibaat "een bron van gif en ellende". Als het wordt opgeheven, komen er weer mensen voor de kerk willen werken. Het komt dan ook door dit soort zaken dat de katholieke kerk de afgelopen decennia kleiner en onbelangerijker in het leven van gelovigen is geworden, meent Oosterhuis.

Oosterhuis trad zelf in 1969 uit de Orde der Jezuïeten. Hij nam deze voor die tijd zeer revolutionaire stap, omdat hij zich niet langer aan het celibaat wilde onderwerpen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.