Aangifte tegen 'racistische' disco Tilburg

In Tilburg is afgelopen weekend aangifte gedaan tegen de, onlangs al wegens racisme in opspraak gekomen, discotheek The Talk of the Town. Vier Turkse jongens zijn vrijdagnacht, kort na binnenkomst, volgens hen zonder reden de zaak uitgezet door portiers.

Dat de discotheek een racistisch deurbeleid zou voeren bleek twee weken terug uit een praktijktest van de gemeente Tilburg. Drie teams, bestaande uit een gekleurd en blank koppel, bezochten zeven horecazaken, waaronder The Talk. De blanken mochten naar binnen, de kleurlingen niet.

Over het jongste incident wil de politie nog weinig loslaten. Bedrijfsleider A. Sas zegt aanvankelijk dat vrijdagnacht drie Turkse jongens en nog een paar Nederlanders de zaak zijn uitgezet. Na beraad met de portiers komt hij met een andere verklaring: één Turk moest de disco verlaten. ,,Dit omdat diegene meermalen voor overlast heeft gezorgd''.

GroenLinks-raadslid A. Akkaya verbaast het niets dat de vier Turken afgelopen weekeinde de discotheek niet in mochten: ''Dit gebeurt overal, dat heb ik zelf ondervonden. Meestal komen de uitbaters er met een boete vanaf. Wat mij betreft mag er harder worden opgetreden. We leven toch niet meer in het tijdperk van de slavernij?''.